Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Открито 2019 / Outdoor (Обща тема)

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Zigicha написа: 03 Авг 2019, 17:07 Здравейте новите листса на рсстението ми започнаха да пожълтяват и да гният още докато сс малки някой знае ли от какво може да е и възможно ли е дс е от липса на вода.

Ще е добре да качиш снимка.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Zigicha
Градинар
Градинар
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Това е растението преди 3 седмици беше съборено и отъпкано и сега се опитвам да го съживя но започна дс жълтее мислв да му сложа овча тор
Прикачени файлове
IMG_20190804_102314.jpg
IMG_20190804_102307.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

Zigicha написа: 04 Авг 2019, 10:29 Това е растението преди 3 седмици беше съборено и отъпкано и сега се опитвам да го съживя но започна дс жълтее мислв да му сложа овча тор
Не всичко се оправя със слагане на овча тор :D Не му трябва овча тор! Трябва му Желязо/ Fe (примерно комприва) и е добър вариант Желязото да го комбинираш с Калции / Cal и Магнезии / Mag. Виж, че на ръба връхчетата на листата са цъфнали в жълто-ранжево (точно връхчето на листото), това е начално азотно преторяване и ако дадеш още овча тор ще затвърдиш преторяването с азот. Трябва му Желязо, но е перфектна комбинацията му с Cal и Mag.

Не винаги, но в повечето случай:
Жълтее ли върха на растението = недостиг на желязо
Жълтее ли средата на растението = недостиг на калции и магнезии
Жълтее ли долната част на растението = недостиг на азот

Освен, че се гледа цялото растение, а не само едно листо, но е много важно дали жълтеенето за почва от върха на листото или от централната му част към върха, защото са различни проблеми.

Желязо (Fe) Желязото е от съществено значение за синтезата на хлорофила, така че дефицитът предизвиква пожълтяване между листовите вени. Рядко е за почвите да липсва желязо, но растенията може да не са в състояние да ги абсорбират в алкални почви и почви с високи нива на наличен фосфор, манган и цинк.

Магнезий (Mg) е основната част от хлорофила и за това е толкова важен за фотосинтеза.

Потърси в някоя търсачка, като google: cannabis nitrogen burn за да видиш как изглежда азотното преторяване. Виж на изображения.
Също така напиши в нета cannabis iron deficiency за да видиш как изглежда дефицит на желязо.
Като цяло и двата ти проблема са в супер начален стадий и много лесно могат да се оправят, и само от теб зависи дали ще го направиш, но даването на овча тор единственно ще затвърди 2-та проблема + ще забави допълнително цъфтежа.
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 79 times
Been thanked: 92 times

Здравейте, нямаше ме десетина дена, малко радиация на 11000 метра. Оня ден буря е имало, три от саксиите паднали, оправили са ги след два дни, ама на единия малко му прецакани върховете, въпреки това се мъчи да цъфти. Нямам идея, колко време е тоя преход от пистили до начало на цъфтежа, от какво зависи, станаха гиганти, въпреки, че много слънце не ги грее, днес сложих двойно фосфор, Инна беше права, че в тия саксии трябва да се поливат почти всекидневно и да се хранят по-често. Пет са на ръба да почнат цъфтеж, единия, той пък е най-разлистен, отпред по средата още скромни пистили по него. То за всичко трябва време, опит, усет. Корените гълтат много вода, буквално за два дни пресъхва саксията. Отдолу листата си жълтеят, нагоре са хубавички, ама не ги огрява слънчице. Кот такоа, хъхъ. Ето малко снимки в огромен формат са, 4000-3000. Мноо ме е яд на някои фактори, но в случая не зависят от мен. С фосфор повече ли да ги стимулирам да цъфнат, понеже знаете, че съм с кристалон. Да им взема ли нещо от гроу шоповете за стимулиране на цъфтежа и какво да е? Гледам, разглеждам, ама акъл от хора преминали през това си е най-добре. Леле тая бира мноо зле, при минус 1 градуса бла-бла-бла. Знам, какво е добра бира, ама 6-7 лева литъра.15 лева ми е мъка за една почерпка и то само бира, опс заплетох се и ще гледам сериал, в зелка почнаха да пускат Маями от местопрестъплението, сега ще изгледам и десетте сезона, Лас Вегас не ме кефи, но пък е с най-висок рейтинг, после ще видим и Ню Йорк.... :? :? :?
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

Укрепвай ги здраво, защото при теб тепърва предстои интересното. Много са податливи, като им натежат малко главите. Извинявам се, но колко литра са тези саксии, много добре изглеждат, за мястото което имат за корени. Направи им някои по- близки снимки другия път. На първата снимка, лявото ми се струва, че е цъфнало.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Аз не мисля че трябва да купуваш нещо специално след като вече си увеличил фосфор (двойно).
#БГКоноп
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 79 times
Been thanked: 92 times

25 литрови са саксиите, според спецификаците на семките, предните три, трябваше да са 90-130 см, а задните 80-180. Викам си едните метър и двайсе да са, задните до 160 см. да стигнат е окей. То, като им резнах върховете, когато бяха по една педя високи и торене веднъж седмично и се пръснаха да растат, едното порасна с метър за 20 дена. Иначе вече са хванати 5 от тях с метални пръти и връзки, много не си личи, едната се беше вкоренила през саксията, та не мърда, не шава. Тоя предния вдясно, жаден ли беше, един увиснал, върховете едни изкривени, налях му първо 5-6 литра вода, после още толкова вода с тор, въобразих ли си, но след 20 мин, сякаш листата се надигнаха. Определено, ако се стигне до глави, параноик съм, не трябваше да са там, а дълбоко в двора...ще трябва да ги връзвам по някакъв начин, с тия мрежи закъснях, само нарязах някое и друго клонче.

Sofia Cannabis написа: 05 Авг 2019, 20:54 Аз не мисля че трябва да купуваш нещо специално след като вече си увеличил фосфор (двойно).
А, да запазя ли един път седмично торенето или да го увелича на 5 дни? По 6 грама смес от кристалон е в момента на саксия. Жълтият, който е с 40% фосфор от 3 гр. на 5гр или грубо 2.5 гр на саксия. Иначе, Тензо коктейл им давам веднъж седмично, колко излиза...... по 5-6 грама на саксия. Калий има доволно и в синия кафявия. Май ще е проба-грешка, но тая година така ще е. Питам, понеже са малки саксиите, като сравнявах с био торове ми се струва, че нищо не им давам, ама пък растат. Действам по таблицата в тази тема, но не разбрах, торене, два пъти вода, пак торене, ама в жегите тоя цикъл може да стане два пъти за седмица. Ето таблицата:
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1007 times

Ще тръгнат да цъфтят като решат, с тор не може да ги накараш да цъфтят.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Кристалон съм използвал само веднъж и немога да ти препоръчам схема на хранене с него.

Ако до сега си хранил 1 път и два пъти си поливал с вода и имаш видимо здрави растения, не мисля че има нужда да храниш всеки ден.

"Действам по таблицата в тази тема, но не разбрах, торене, два пъти вода, пак торене, ама в жегите тоя цикъл може да стане два пъти за седмица."

Сега ако се налага да поливаш всеки ден ще има 2-3 пъти храна в седмицата.

Ако поливаш 3 пъти на ден ще има 7 пъти храна в седмицата.
#БГКоноп
Аватар
Asda91
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 96 times
Been thanked: 228 times

Здравейте отново от мен :)
Днес ходих и бях приятно изненадан как дърпат главите...махнах бая жълти листа пак хд...обаче тъй ще е примирих се вече...те отдолу да капят...горе всичко е свежо свежо хд....полях с тор от коприва и тор от бананови кори на 3 месеца :D ....дано сега им е добре...надявам се да не дойде силна торта от банани...3 л на 10 л туба с вода...ама таман дано се нахрани
За сега толкова
Хубав ден
Прикачени файлове
received_1329872410496993.jpeg
received_2713914848834976.jpeg
received_2280106512058395.jpeg
received_2280106512058395.jpeg
received_731355310652442.jpeg
received_330980731115360.jpeg
received_666691883835088.jpeg
received_2353905058063431.jpeg
received_354810035457115.jpeg