Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

СПАМ

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8079 times
Been thanked: 5475 times

BuTaMuH написа: 22 Май 2023, 22:22 Скоро си купувах расад домати малко по скъп беше,че човека си беше играл да правк подложка от тиква и присажда домат и каза ,че резултатите са впечетляващи...та дали няма да са такива ако отгоре е коноп а отдолу ти :passg: ква?
Има много такива хитрини, аз съм присаждала дървета хубава ябълка и круша на скапана и тн, даже е лесно. имахме съсед професионалист в тази област и той ми е показвал подобни неща лично, на село. Но относно конопа той е едногодишно растение, да, може някакви такива изгъзици да опитваш, интересно е, обаче като цяло е излишно усложняване на живота и ако просто ти трябва реколта по-добре да си караш по стандартния начин и с клониране.... Клонирането важи и за домата, даже става по - лесно. Но е любопитно да, чела съм че коза е роднина с хмела и могат да се присаждат едно на друго. Даже мъжките цветчета на хмела са едно към едно с мъжките на конопа?! Аз пробвах иначе клони от женско на мъжко и щеше аха да стане, ама го съсипах нещо.🤣 Имах хубав, дебел мъжкар и даже исках различни сортове на едно стъбло, което май е правено успешно! трябва да видя за такива изчанчени опити и да пуснем една тема!Но нямах такива условия чак. 😂Та за забавление да, но не и като подобрение, а и домата е по-увивен от коза и по-би могъл да се върже с тиквата, но тука вече си представям само, защото тая комбинация за пръв път я чувам.
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Inna написа: 23 Май 2023, 11:55
BuTaMuH написа: 22 Май 2023, 22:22 Скоро си купувах расад домати малко по скъп беше,че човека си беше играл да правк подложка от тиква и присажда домат и каза ,че резултатите са впечетляващи...та дали няма да са такива ако отгоре е коноп а отдолу ти :passg: ква?
Има много такива хитрини, аз съм присаждала дървета хубава ябълка и круша на скапана и тн, даже е лесно. имахме съсед професионалист в тази област и той ми е показвал подобни неща лично, на село. Но относно конопа той е едногодишно растение, да, може някакви такива изгъзици да опитваш, интересно е, обаче като цяло е излишно усложняване на живота и ако просто ти трябва реколта по-добре да си караш по стандартния начин и с клониране.... Клонирането важи и за домата, даже става по - лесно. Но е любопитно да, чела съм че коза е роднина с хмела и могат да се присаждат едно на друго. Даже мъжките цветчета на хмела са едно към едно с мъжките на конопа?! Аз пробвах иначе клони от женско на мъжко и щеше аха да стане, ама го съсипах нещо.🤣 Имах хубав, дебел мъжкар и даже исках различни сортове на едно стъбло, което май е правено успешно! трябва да видя за такива изчанчени опити и да пуснем една тема!Но нямах такива условия чак. 😂Та за забавление да, но не и като подобрение, а и домата е по-увивен от коза и по-би могъл да се върже с тиквата, но тука вече си представям само, защото тая комбинация за пръв път я чувам.

Май трябва да опитам живот и здраве....единственото гадно нещо е че не трябва да се вкопават...разреза на тиква и коноп примерно трябва да е над почвара защото конопа ще си пусне нови корени и няма да има смисъл.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8079 times
Been thanked: 5475 times

BuTaMuH написа: 23 Май 2023, 12:05

Май трябва да опитам живот и здраве....единственото гадно нещо е че не трябва да се вкопават...разреза на тиква и коноп примерно трябва да е над почвара защото конопа ще си пусне нови корени и няма да има смисъл.
А каква му е идеята на градинаря, в смисъл защо е решил домата върху тиква, каква е ползата? Устойчивост нещо? Интересно, а вижда ли се нещо по разсада, да го снимаш да го видим? Бих пробвала този разсад готов ако са ми го направили. Не съм сигурна с коноп дали ще се вържат и каква полза ще има, но ако пробваш снимай и за нас! 😁👍Това с тревата май се казваше grafting или нещо, да потърсим, но не знам как се пише.... 😂
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Аз си представих нещо акова! Нали тиквата е богата на калий, значи може да се ползва вместо крайна саксия хахаха
foto_no_exif.jpg
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Inna написа: 23 Май 2023, 13:56
BuTaMuH написа: 23 Май 2023, 12:05

А каква му е идеята на градинаря, в смисъл защо е решил домата върху тиква, каква е ползата? Устойчивост нещо? Интересно, а вижда ли се нещо по разсада, да го снимаш да го видим? Бих пробвала този разсад готов ако са ми го направили. Не съм сигурна с коноп дали ще се вържат и каква полза ще има, но ако пробваш снимай и за нас! 😁👍Това с тревата май се казваше grafting или нещо, да потърсим, но не знам как се пише.... 😂
Градинаря обясни,че ткквата е с по силна коренова система и от там идвало по богат добив...даваше ми пример за хира йойто с 15 корена 4 членно семейство яде цяло лято и си правят зимнината....аз съм свикнал да сея по 50 корена а човека не искаше да ми шродава толкова. Расада беше оклло 2.50лв...какво прави човека засява домат и оделно засява и тиква след което кадо стана 10-15 см отрязва диагонално стеблото на тиквата и го заменя със стеблото на домата .. не зная а и не е казвал с какво ги залепя но според мен с тиксо кли някъква щипка за да гк държи залепнали.
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 2220 times

grustman написа: 21 Май 2023, 16:239-10-11
Би ли дал малко повече инфо за това твърдение, гледал си автомати в 10 и в 20 Л, и не видя разлика?
Keep on growing :stone:
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 472 times
Been thanked: 1476 times

Spiral написа: 23 Май 2023, 22:38
Би ли дал малко повече инфо за това твърдение, гледал си автомати в 10 и в 20 Л, и не видя разлика?
Гледал съм два автомата единият в 20 литра другият в 9 този от 20 не можа да се запълни както трябва не знам защо 9 литровия беше запълнен , от там на татък само фото гледам и има разлика и то доста голяма тествал съм 7 литра и 11 няма база за сравнение в развитието на растението
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 2220 times

grustman написа: 23 Май 2023, 22:59
Spiral написа: 23 Май 2023, 22:38
Гледал съм два автомата единият в 20 литра другият в 9 този от 20 не можа да се запълни както трябва не знам защо 9 литровия беше запълнен , от там на татък само фото гледам и има разлика и то доста голяма тествал съм 7 литра и 11 няма база за сравнение в развитието на растението
Бил е запълнен, защото е по-малък съд, но това не е фактор за резултат, кажи каква беше разликата в грамажа, покажи снимки на растенията, ако имаш. Недей така да ограничаваш отговора си 9-10-11, щото новак като него може да реши, че буквално няма смисъл да опитва в по-големи съдове :) . Фототата са си фотота, те са друга тема.
Keep on growing :stone:
Mezzazine
Градинар
Градинар
Has thanked: 451 times
Been thanked: 576 times

гледал съм в 30л голяма саксия ауто.....ей така за пробата.....трябва да ти кажа че резултата беше впечатляваш....има една хитрост специално за аутота.......силиций.....прави самите клонки по дебели по едри ......и значително по големи на височина ........разликата е една педя поне че и повече.За грамажа 20 30 г отгоре спрямо друго растение от същият сет ....без силиций....да се види дали има разлика.
AuToBaN
Градинар
Градинар
Has thanked: 21 times
Been thanked: 101 times

Имам смлян метерял слабичък на хващане , търся си мрежа за сито или някакво сито финно като това на мелничките , но не знам какво и от къде ???
Публикувай отговор