Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 472 times
Been thanked: 1476 times

Най малкия проблем му е почвата. Първо да си настрой лампата защото по снимките може да се забележи огромното издължаване поради липсва на светлина
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 717 times
Been thanked: 1008 times

grustman написа: 08 Май 2023, 20:21 Най малкия проблем му е почвата. Първо да си настрой лампата защото по снимките може да се забележи огромното издължаване поради липсва на светлина
Бокса ми е 70 висок 60 дълбок и 40 широк, лампата е тс 1000 . На 30ина см от тях е по нависоко не мога да я мръдна, на колко сила да я сложа, че тая скала малко стъкмистика ми се вижда.....
Прикачени файлове
Screenshot 2023-05-08 at 21-40-23 What Are The Hanging Heights & Dimmings For My LED Grow Lights.png
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8083 times
Been thanked: 5477 times

grustman написа: 08 Май 2023, 20:21 Най малкия проблем му е почвата. Първо да си настрой лампата защото по снимките може да се забележи огромното издължаване поради липсва на светлина
Да, това вече му е казано на няколко места от самото начало. Но нещо изглеждат и сдуханки по друга причина, затова им се чудим какво друго им е.... Да видим как ще продължат нагоре, старите симптоми не могат да се поправят, важно е дали се подобряват....
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Inna написа: 09 Май 2023, 11:47
Да, това вече му е казано на няколко места от самото начало. Но нещо изглеждат и сдуханки по друга причина, затова им се чудим какво друго им е.... Да видим как ще продължат нагоре, старите симптоми не могат да се поправят, важно е дали се подобряват....
Значе, лампата ми е на 50 процента на 30ина см от тях почвата ми се стори суха на брашно затуй ги полях с 50-100мл на саксия, водата я погълнаха за половин секунда и не изтече отдолу, това за какво е знак, два обдухващи ги духат единия духа навън да изкарва въздуха температура 25-26 какво още да променям....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Значи днеска бръкнах с пръстчето във всяка саксия на 3-4 см дълбочина, и почвата беше суха на дърво, полях ги със 150 - 200мл вода със спринцовка докато пусне отдолу. Не знам колко е правилно но бяха на 14 дена време им беше да ги полея, сега никаква вода и следя, други препоръки...щото листят се ама на широчина не растат...
mukarcho
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 8 times

Здравейте, някой има ли ди на идея на какво се фължи това
Прикачени файлове
45655485-C398-4260-9B48-7EDF4CC60EEA.jpeg
AEB6E1C1-986F-4EC5-B787-738F2E5B0D43.jpeg
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

mukarcho написа: 11 Май 2023, 13:14 Здравейте, някой има ли ди на идея на какво се фължи това
С това зеленичкото в почвата, на мен ми се струва, че може да са спарени малко.. как са ти температурата и влагата, мериш ли ги? Също може да е преполиване.. колко са големи саксиите, с колко вода поливаш и за колко време изсъхва. Дай повече информация, за да може по-лесно да се идентифицира проблема. Почвата каква е, купешка ли е? На тази възраст растенията рядко да имат някакви дефицити, по-скоро преторяване, но на мен не ми изглежда при теб да е това проблема.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8083 times
Been thanked: 5477 times

И аз съм за премокрени, може би и силна почва. Тя каква е? Остави да съхнат преди следващо поливане. Може леко да поразрохкаш горния слой... Ставали са ми подобни проблеми, оправят се после като подобриш нещата. Ако имаш нещо стимулатор за корени може следващ път да полееш с него, но преди всяко поливане виж колко време им трябва да поизсъхнат достатъчно. Може и гени да има някакви по-кьопави, защото едното е доста изкривено...
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Банда, искам да ви покажа какво причиних на цветята като предобрих с NanoBreathe на BetterOrganix (което е основно минерален комплекс с въглероден диоксид на прах, магнезии и желязо за листно пръскане).. понеже ми е толкова акъла :) Разтворил съм вместо 5гр./литър, 5гр. в 500 милилитра.. абе видя ми се гъстичко, ама викам няма лошо, стига пръскалката да го пръска.. еми напръска го.. Бяха добре на първия ден след пръскането или поне не съм забелязал нещо пагубно, даже се бяха наперили, и сега на втория ден ги заварих така като на снимката.. Другото весело е че понеже забравих да го направя по-рано преди да обърна режима, ги напръсках 7ми ден цъфтеж (е преди пистилите, но все пак в последната минута).. и за черешка на всичко понеже лампата ми загасва много късно ги напръсках 2 часа преди да загасне като само я намалих на 20% вместо на 100% за оставащото време до изгасване.. е надух вентилаторите, но може и тя да ги е изгорила... сега вероятно са се заключили калият и фосфора (може би и магнезии) и е пълна веселба, тъй като изгарянето идва от листата, а не от почвата (тоест флъш не ми върши работа) хахахах :) Честно казано нямам много идея какво да правя при това положение, вероятно ще си ги карам по схема, пък каквото стане.. разчитам повече на клонингите в другата палатка, да видим тях с какво ще ги оплескам
DEF.jpg
mukarcho
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 8 times

Първо благодаря ви за отзивчивостта...температурата 28, влажността 55. почвата е от снимката, да има шанс някои да са си ялови но има хубави където чат пат се наблюдава това от снимката нещо като плюски на листата ли нз как да го нарека...ако приемем че съм ги преполил евентуално каква е процедурата която мога да направя... И извинявам се за следния въпрос, ако мога да попитам има ли вариант някой да ми помогне с по-бърза кореспонденция по някой app или онлайн платформа. Благодаря ви
Прикачени файлове
792FF1AE-AD4F-4036-A81B-833734057536.jpeg
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”