Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Първи индор помагайте
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1014 times
Бат гуаното съм им давал и сухо и разтвор, на разтвора съм го правил с 500гр на 5л вода от тоя разтвор добавям по една чаша на 8л вода, вчера добавих 500мл, пх не меря ппц имам метър един път измерих водата с която поливам 7.14 е.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1321 times
- Been thanked: 2310 times
Ти им даваш достатъчно микро елементи и в гуаното има и отделно слагаш кал-маг, но виж какво пише на кал маг страницата- Коригирайте ПХ на разтвора, значи наистина може да трябва да си спазваш ПХ за да бъде усвоено както трябва. Моят съвет е да почнеш да си ползваш ПХ метъра, но и да го калибрираш понеже си мисля, че не си го правил
, ако не знаеш как, кажи и също го снимай да видим какъв е и какво прахче ще ти трябва за калибрацията. Като цяло, мисля че и храната може да засилиш малко, все пак си в 5та седмица, сега е момента. А водиш ли се по схемата за хранене на производителя или на око слагаш?
Keep on growing 
-
HULKKUSH
- Градинар

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 55 times
От снимките не се вижда много добре ,но доколкото може да се прецени ме съмнява ,че на това по-светлото растение има начален стадий на калиев дефицит и е едно от честите липси особено в цъфтеж ,когато има най-много нужда от този елемент.Друго ме съмнява,че за да е толкова светло цялото ти растение може да има дефицит също и на азот в комбинация с калия ,въпреки че е в цъфтеж .Повечето дефицити ,които се получават обикновено тръгват или отдолу нагоре или обратно ,а при теб се наблюдава цялостно пожълтяване на растението,което си е симптом за азотен дефицит. Азотът лесно ще го хванеш ,ако съм прав .Слагаш им концентриран азот или каквото там си използваш не знам и до 2,3 дни ще започне потъмняване .А за калиевия дефицит ,ако добавиш калийй ще наблюдаваш,че ще спре да се разпространява последващо изсветляване и изгаряне по периферията на листата и ще си останат на тази фаза в момента.Това мога да ти кажа от снимкиPeggy Zina написа: ↑20 Апр 2023, 23:32Това е положението един ден след поливките. Това по-голямата взе така да ми светлее нещо, но и другите взеха да показват отклонения, питам теб, понеже си по-капацитет. Значе чудя се прехранвам ли ги , недохранвам ли ги , преполивам ли ги, светлината ли им е силна ако да, да им я намаля на 50 процента, че сега е на между 50 и 75 процента, да не се осирам като тъкмо взеха да ми се получават нещата и през остававащите месец месец и половина.....
- Spiral
- Баш Градинар

Азота е мобилен, тоест неговия дефицит започва отдолу нагоре, а при колегата както казахме е изцяло пожълтяване, така че не това, а и основната му храна на гуанакоалог си има азот, според мен по-скоро трябва да си оправи ПХ-а и да засили храната.HULKKUSH написа: ↑21 Апр 2023, 16:51От снимките не се вижда много добре ,но доколкото може да се прецени ме съмнява ,че на това по-светлото растение има начален стадий на калиев дефицит и е едно от честите липси особено в цъфтеж ,когато има най-много нужда от този елемент.Друго ме съмнява,че за да е толкова светло цялото ти растение може да има дефицит също и на азот в комбинация с калия ,въпреки че е в цъфтеж .Повечето дефицити ,които се получават обикновено тръгват или отдолу нагоре или обратно ,а при теб се наблюдава цялостно пожълтяване на растението,което си е симптом за азотен дефицит. Азотът лесно ще го хванеш ,ако съм прав .Слагаш им концентриран азот или каквото там си използваш не знам и до 2,3 дни ще започне потъмняване .А за калиевия дефицит ,ако добавиш калийй ще наблюдаваш,че ще спре да се разпространява последващо изсветляване и изгаряне по периферията на листата и ще си останат на тази фаза в момента.Това мога да ти кажа от снимкиPeggy Zina написа: ↑20 Апр 2023, 23:32Това е положението един ден след поливките. Това по-голямата взе така да ми светлее нещо, но и другите взеха да показват отклонения, питам теб, понеже си по-капацитет. Значе чудя се прехранвам ли ги , недохранвам ли ги , преполивам ли ги, светлината ли им е силна ако да, да им я намаля на 50 процента, че сега е на между 50 и 75 процента, да не се осирам като тъкмо взеха да ми се получават нещата и през остававащите месец месец и половина.....
Keep on growing 
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1014 times
Към какво пх да се придържам . Това за азота не го вярвам, в почвата ми има, в храната която им давам има достътъчно като за цъфтеж....Spiral написа: ↑21 Апр 2023, 18:36Азота е мобилен, тоест неговия дефицит започва отдолу нагоре, а при колегата както казахме е изцяло пожълтяване, така че не това, а и основната му храна на гуанакоалог си има азот, според мен по-скоро трябва да си оправи ПХ-а и да засили храната.HULKKUSH написа: ↑21 Апр 2023, 16:51От снимките не се вижда много добре ,но доколкото може да се прецени ме съмнява ,че на това по-светлото растение има начален стадий на калиев дефицит и е едно от честите липси особено в цъфтеж ,когато има най-много нужда от този елемент.Друго ме съмнява,че за да е толкова светло цялото ти растение може да има дефицит също и на азот в комбинация с калия ,въпреки че е в цъфтеж .Повечето дефицити ,които се получават обикновено тръгват или отдолу нагоре или обратно ,а при теб се наблюдава цялостно пожълтяване на растението,което си е симптом за азотен дефицит. Азотът лесно ще го хванеш ,ако съм прав .Слагаш им концентриран азот или каквото там си използваш не знам и до 2,3 дни ще започне потъмняване .А за калиевия дефицит ,ако добавиш калийй ще наблюдаваш,че ще спре да се разпространява последващо изсветляване и изгаряне по периферията на листата и ще си останат на тази фаза в момента.Това мога да ти кажа от снимкиPeggy Zina написа: ↑20 Апр 2023, 23:32
Това е положението един ден след поливките. Това по-голямата взе така да ми светлее нещо, но и другите взеха да показват отклонения, питам теб, понеже си по-капацитет. Значе чудя се прехранвам ли ги , недохранвам ли ги , преполивам ли ги, светлината ли им е силна ако да, да им я намаля на 50 процента, че сега е на между 50 и 75 процента, да не се осирам като тъкмо взеха да ми се получават нещата и през остававащите месец месец и половина.....
![]()
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
HULKKUSH
- Градинар

Пак ли с теб се зачекнахмеSpiral написа: ↑21 Апр 2023, 18:36Азота е мобилен, тоест неговия дефицит започва отдолу нагоре, а при колегата както казахме е изцяло пожълтяване, така че не това, а и основната му храна на гуанакоалог си има азот, според мен по-скоро трябва да си оправи ПХ-а и да засили храната.HULKKUSH написа: ↑21 Апр 2023, 16:51От снимките не се вижда много добре ,но доколкото може да се прецени ме съмнява ,че на това по-светлото растение има начален стадий на калиев дефицит и е едно от честите липси особено в цъфтеж ,когато има най-много нужда от този елемент.Друго ме съмнява,че за да е толкова светло цялото ти растение може да има дефицит също и на азот в комбинация с калия ,въпреки че е в цъфтеж .Повечето дефицити ,които се получават обикновено тръгват или отдолу нагоре или обратно ,а при теб се наблюдава цялостно пожълтяване на растението,което си е симптом за азотен дефицит. Азотът лесно ще го хванеш ,ако съм прав .Слагаш им концентриран азот или каквото там си използваш не знам и до 2,3 дни ще започне потъмняване .А за калиевия дефицит ,ако добавиш калийй ще наблюдаваш,че ще спре да се разпространява последващо изсветляване и изгаряне по периферията на листата и ще си останат на тази фаза в момента.Това мога да ти кажа от снимкиPeggy Zina написа: ↑20 Апр 2023, 23:32
Това е положението един ден след поливките. Това по-голямата взе така да ми светлее нещо, но и другите взеха да показват отклонения, питам теб, понеже си по-капацитет. Значе чудя се прехранвам ли ги , недохранвам ли ги , преполивам ли ги, светлината ли им е силна ако да, да им я намаля на 50 процента, че сега е на между 50 и 75 процента, да не се осирам като тъкмо взеха да ми се получават нещата и през остававащите месец месец и половина.....
![]()
Знам,че азотът е мобилен и започва отдолу нагоре ,но за да стигнеш до момента ,в който пожълтяват най-долните листа от липса на азот цялото растение започва да изсветлява.
Кой елемент според теб тогава може да доведе до цялостно изсветляване на растението ?
И като гледам в това бат гуано има основно фосфор ,а също в какви количества го слага ....Вярно ,че в почвата би трябвало да си има азот ,но за колко време .Всяко растение е различно ,някое може да има по-голяма нужда от даден елемент.
Ще наблюдаваме как ще се развият
- Spiral
- Баш Градинар

Не се зачеквам, нали затова е форум, да има дискусияHULKKUSH написа: ↑21 Апр 2023, 22:58Пак ли с теб се зачекнахмеSpiral написа: ↑21 Апр 2023, 18:36Азота е мобилен, тоест неговия дефицит започва отдолу нагоре, а при колегата както казахме е изцяло пожълтяване, така че не това, а и основната му храна на гуанакоалог си има азот, според мен по-скоро трябва да си оправи ПХ-а и да засили храната.HULKKUSH написа: ↑21 Апр 2023, 16:51
От снимките не се вижда много добре ,но доколкото може да се прецени ме съмнява ,че на това по-светлото растение има начален стадий на калиев дефицит и е едно от честите липси особено в цъфтеж ,когато има най-много нужда от този елемент.Друго ме съмнява,че за да е толкова светло цялото ти растение може да има дефицит също и на азот в комбинация с калия ,въпреки че е в цъфтеж .Повечето дефицити ,които се получават обикновено тръгват или отдолу нагоре или обратно ,а при теб се наблюдава цялостно пожълтяване на растението,което си е симптом за азотен дефицит. Азотът лесно ще го хванеш ,ако съм прав .Слагаш им концентриран азот или каквото там си използваш не знам и до 2,3 дни ще започне потъмняване .А за калиевия дефицит ,ако добавиш калийй ще наблюдаваш,че ще спре да се разпространява последващо изсветляване и изгаряне по периферията на листата и ще си останат на тази фаза в момента.Това мога да ти кажа от снимки![]()
Знам,че азотът е мобилен и започва отдолу нагоре ,но за да стигнеш до момента ,в който пожълтяват най-долните листа от липса на азот цялото растение започва да изсветлява.
Кой елемент според теб тогава може да доведе до цялостно изсветляване на растението ?
И като гледам в това бат гуано има основно фосфор ,а също в какви количества го слага ....Вярно ,че в почвата би трябвало да си има азот ,но за колко време .Всяко растение е различно ,някое може да има по-голяма нужда от даден елемент.
Ще наблюдаваме как ще се развият![]()
![]()
Keep on growing 
- Spiral
- Баш Градинар

6.3-6.5 е ок.Peggy Zina написа: ↑21 Апр 2023, 18:47Към какво пх да се придържам . Това за азота не го вярвам, в почвата ми има, в храната която им давам има достътъчно като за цъфтеж....Spiral написа: ↑21 Апр 2023, 18:36Азота е мобилен, тоест неговия дефицит започва отдолу нагоре, а при колегата както казахме е изцяло пожълтяване, така че не това, а и основната му храна на гуанакоалог си има азот, според мен по-скоро трябва да си оправи ПХ-а и да засили храната.HULKKUSH написа: ↑21 Апр 2023, 16:51
От снимките не се вижда много добре ,но доколкото може да се прецени ме съмнява ,че на това по-светлото растение има начален стадий на калиев дефицит и е едно от честите липси особено в цъфтеж ,когато има най-много нужда от този елемент.Друго ме съмнява,че за да е толкова светло цялото ти растение може да има дефицит също и на азот в комбинация с калия ,въпреки че е в цъфтеж .Повечето дефицити ,които се получават обикновено тръгват или отдолу нагоре или обратно ,а при теб се наблюдава цялостно пожълтяване на растението,което си е симптом за азотен дефицит. Азотът лесно ще го хванеш ,ако съм прав .Слагаш им концентриран азот или каквото там си използваш не знам и до 2,3 дни ще започне потъмняване .А за калиевия дефицит ,ако добавиш калийй ще наблюдаваш,че ще спре да се разпространява последващо изсветляване и изгаряне по периферията на листата и ще си останат на тази фаза в момента.Това мога да ти кажа от снимки![]()
Keep on growing 
-
HULKKUSH
- Градинар

Да бе много ясно в споровете се раждат отговорите. Като измери пхто на разтвора ,с който полива и ще стане ясно дали причината е от там .Spiral написа: ↑22 Апр 2023, 00:08Не се зачеквам, нали затова е форум, да има дискусияHULKKUSH написа: ↑21 Апр 2023, 22:58Пак ли с теб се зачекнахме
Ще наблюдаваме как ще се развият![]()
![]()
. Някои микро-елементни дефицити също може да изсветляват цялостно растението, при всички случаи колегата трябва да засили малко храната и да си провери ПХ-а според мен.
.png)