Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Първи индор помагайте

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1014 times

bezoloven написа: 12 Апр 2023, 14:18 Идеални са китките,ама имат още доста да пълнят.
Днеска ще ги поливам пак, кажете колко да ги храня да не ги прехраня. Мисля за мрежа, щото ще натежат. Как да я сложа , че да ми е и лесно да поливам. Понеже, аз като ги поливам ги вадя от бокса, и ги поливам със спринцовка от 50 кубика
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар
Has thanked: 847 times
Been thanked: 431 times

Брат ,това са към 100 спринцовки май :coke:
Трябва да си взимаш почивен ден когато им е време :lol:
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Ем так пак си поливах днеска, отиде час за 4-те саксии. Торовете са в същите концентариции само, че сложих тоя път 2 капачки кал маг. Търся си по голяма спринцовка на този етап :Д към 200-300мл. На едните глави това семе ли е плодник, че много се нафилмирах с тия семки..........
Прикачени файлове
foto_no_exif(4)-min.jpg
foto_no_exif(3)-min.jpg
foto_no_exif(2)-min.jpg
foto_no_exif-min.jpg
foto_no_exif(1)-min.jpg
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

4 седмици и няколкото дена от 12/12 - това по листата дефицит ли е ? Мимозата е вече на 20-30 см от лампата. Поливам с по 1.5-2л на саксия веднъж седмицно, просто я виждам почвата как приятно влажна в рамките на седмица и не изсъхва.
Прикачени файлове
foto_no_exif-min.jpg
foto_no_exif(1)-min.jpg
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар
Has thanked: 847 times
Been thanked: 431 times

Peggy Zina написа: 19 Апр 2023, 15:19 4 седмици и няколкото дена от 12/12 - това по листата дефицит ли е ? Мимозата е вече на 20-30 см от лампата. Поливам с по 1.5-2л на саксия веднъж седмицно, просто я виждам почвата как приятно влажна в рамките на седмица и не изсъхва.
Май трябва да увеличиш Са/Mg и ми се струва гладно.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Bathory написа: 19 Апр 2023, 17:39
Peggy Zina написа: 19 Апр 2023, 15:19 4 седмици и няколкото дена от 12/12 - това по листата дефицит ли е ? Мимозата е вече на 20-30 см от лампата. Поливам с по 1.5-2л на саксия веднъж седмицно, просто я виждам почвата как приятно влажна в рамките на седмица и не изсъхва.
Май трябва да увеличиш Са/Mg и ми се струва гладно.
Кофата с ярамата е сипана, довечера ги храня, така като ги гледате ориентировъчно кога ще са готови?
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Провери това, което е по-светличко да не би да съхне още по-бавно, защото и от това светлеят ако са все мокри най, най - долу. Пък може и просто да е по-гладно.... За съхненето е хубаво някакви допълнителни мерки,аз примерно си пробивам саксиите от всяка страна, макар че си имат дупки фабрични..... Просто те и като се сложат една до друга и съвсем трудно съхнат и минава въздух. Друго, което се сещам е вентилаторче над почвата да подухва, да са по раздалечени ако има накъде, да са повдигнати върху нещо, така че и отдолу да минава въздух... Може и кастрене на долни клончета и листа, ако скоро не си, така че да има разстояние между почвата и короната и това помага за въздух. Ако си недей прекалява с това де.
Като цяло обаче ми харесват, доста са добре! 👍Някъде месец сигурно, има си дооста време, ти си храни пък... . 💪😀
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Spiral написа: 12 Апр 2023, 14:45
bezoloven написа: 12 Апр 2023, 14:18 Идеални са китките,ама имат още доста да пълнят.
Охоо, привет, радвам се, че все още си тук :D .
Това е положението един ден след поливките. Това по-голямата взе така да ми светлее нещо, но и другите взеха да показват отклонения, питам теб, понеже си по-капацитет. Значе чудя се прехранвам ли ги , недохранвам ли ги , преполивам ли ги, светлината ли им е силна ако да, да им я намаля на 50 процента, че сега е на между 50 и 75 процента, да не се осирам като тъкмо взеха да ми се получават нещата и през остававащите месец месец и половина :x .....
Прикачени файлове
foto_no_exif(4)-min.jpg
foto_no_exif(3)-min.jpg
foto_no_exif(2)-min.jpg
foto_no_exif(1)-min.jpg
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1321 times
Been thanked: 2310 times

Peggy Zina написа: 20 Апр 2023, 23:32
Това е положението един ден след поливките. Това по-голямата взе така да ми светлее нещо, но и другите взеха да показват отклонения, питам теб, понеже си по-капацитет. Значе чудя се прехранвам ли ги , недохранвам ли ги , преполивам ли ги, светлината ли им е силна ако да, да им я намаля на 50 процента, че сега е на между 50 и 75 процента, да не се осирам като тъкмо взеха да ми се получават нещата и през остававащите месец месец и половина :x .....
Като цяло изгледах отгоре старите постове и доколкото разбрах, гледаш органично така ли? Не ми стана ясно ПХ дали мериш, ако гледаш органика не е задължително, но за мен е хубаво да има някакъв груб ориентир дори и тогава. Пожълтяването по върховете е от лампата, идва им малко силна, но пък нали беше ограничен откъм височина? Ако това пожълтяване е само на високото, бих ти предложил да вдигнеш другите малко, а лампата да я намалиш буквално с 1-2мм към по-слабо и да следиш дали и другите ще се парнат. Относно храната би ли споделил какво е NPK-то с което поливаш и като цяло имената на торовете с които храниш, без стимулаторите. Това с ПХ-а което споменах важи за самата храна понеже гледайки органично, ти вкарваш храната в суров вид, а не готова както е при химията и реално почвата я преработва преди да бъде поето от растението и това е + ако си попрекалил с храната примерно. Но не знам дали това важи за калция и магнезия, някой да каже по този въпрос, тъй като аз съм химик :D дали в органиката пх не важи толкова и за кал-маг?. Но на пръв поглед, да изглеждат ми гладни на мен, нещо им липсва. Дай повече инфо по нещата дето те питах и ще го измислим. Как ти е влагата между другото?
Keep on growing :stone:
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Spiral написа: 21 Апр 2023, 00:31
Peggy Zina написа: 20 Апр 2023, 23:32
Като цяло изгледах отгоре старите постове и доколкото разбрах, гледаш органично така ли? Не ми стана ясно ПХ дали мериш, ако гледаш органика не е задължително, но за мен е хубаво да има някакъв груб ориентир дори и тогава. Пожълтяването по върховете е от лампата, идва им малко силна, но пък нали беше ограничен откъм височина? Ако това пожълтяване е само на високото, бих ти предложил да вдигнеш другите малко, а лампата да я намалиш буквално с 1-2мм към по-слабо и да следиш дали и другите ще се парнат. Относно храната би ли споделил какво е NPK-то с което поливаш и като цяло имената на торовете с които храниш, без стимулаторите. Това с ПХ-а което споменах важи за самата храна понеже гледайки органично, ти вкарваш храната в суров вид, а не готова както е при химията и реално почвата я преработва преди да бъде поето от растението и това е + ако си попрекалил с храната примерно. Но не знам дали това важи за калция и магнезия, някой да каже по този въпрос, тъй като аз съм химик :D дали в органиката пх не важи толкова и за кал-маг?. Но на пръв поглед, да изглеждат ми гладни на мен, нещо им липсва. Дай повече инфо по нещата дето те питах и ще го измислим. Как ти е влагата между другото?
Да, органично гледам, това са ми нещата
Това е https://www.urbanbotaniks.com/product/2 ... -25kg.html
Други неща, които ще ползвам са
https://www.urbanbotaniks.com/product/3 ... id-1l.html , него съм го почнал
https://www.urbanbotaniks.com/product/2 ... id-1l.html
https://www.urbanbotaniks.com/product/3 ... 250ml.html
https://www.urbanbotaniks.com/product/5 ... 250ml.html
+ домашен тор от бананова кора
+ домашен тор от водарасло спирулина, разтворих си сушено водорасло на прах от биомагазин и му добавих малко меласа................
Ако имате някакви препоръки откъм торене казвайте.....
[/quote]
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”