Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Поливане!
Здравейте,мога ли да поливам с вода от чешмата,Задължително ли е да меря ph? 
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Поне първият път трябва да я провериш или да си я пробвал на други подобни растения. Защото има много твърди и всякакви води неподходящи. Ако поливате градина, домати и тн с нея вероятно ще става и за това. Също навън по малко значение има и повече толеранс, но в саксия е добре да е сигурна, че става. Аз нищо не меря лично, но водите са ми пробвани. Може да дложиш и някакви тестови семки боклуци предварително да видиш с нея как ще са.
-
SmokeMachine
- Градинар

- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
Брачед... С вода от чешмата Не. Тя е пълна с Хлор, а хлорта убива всичко в почвата и остава там..
Аз първия гроу бях така уж я чакам да дехлорира ама не... Сега ходя до 1 чешма близо до нас дето хората пият вода от 70г. и никой не се е оплакъл.
Селска чешма е ама водата е Топ. Без нищо в нея пх 6.1-6.2
По добре мисли нещо такова. Аз със 30л (3 туби) на 8 цветя карам по 10 дни... Даже си и увлажнявам почвата с нея преди поливка(без нищо)
Поздрави
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
Така и баба ми цял живот поливаше цялата градина с вода от чешмата докато не разбра за хлора и хоп градината се прецака...SmokeMachine написа: ↑16 Мар 2023, 15:56Брачед... С вода от чешмата Не. Тя е пълна с Хлор, а хлорта убива всичко в почвата и остава там..
Аз първия гроу бях така уж я чакам да дехлорира ама не... Сега ходя до 1 чешма близо до нас дето хората пият вода от 70г. и никой не се е оплакъл.
Селска чешма е ама водата е Топ. Без нищо в нея пх 6.1-6.2
По добре мисли нещо такова. Аз със 30л (3 туби) на 8 цветя карам по 10 дни... Даже си и увлажнявам почвата с нея преди поливка(без нищо)
Поздрави
Не искам да се заяждам, но говориш без да мислиш и да си провериш фактите. Да, хлора може да е вреден за живота в почвата, но не може да убие растението или да му навреди забележимо. Хлорът е газ при стайна температура, а във водата е "летлив разтворител", което означава, че молекулите му се дифундират във водата и той ще се изпари във въздуха с течение на времето и в никакъв случай не остава в почвата и на убива всичко. Необходимото време варира в зависимост от температурата на въздуха и водата. Загряването или кипенето на водата ще ускори процеса. Друг фактор е количеството повърхност за обема на водата; контейнер с широка уста, леген, тенджера и т.н. ще позволи на хлора да се разсейва по-бързо, тъй като излага повече от водната повърхност на въздуха.
Ако това те успокоява и спиш спокойно, продължавай да си носиш тубите, но не се опитвай да убеждаваш останалите в неверни неща.
Относно въпроса на автора - Не, не е нужно да мериш ПХ с изключение на торенето с минерални торове където е задължително.
Една статия по темата
Application of Diluted Chlorine Dioxide to Radish and Lettuce
Nurseries Insignificantly Reduced Plant Development
https://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/d ... 1&type=pdf
- grustman
- Градинар

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1478 times
Grow max water 240 това е твоя лечител за хлора и водата от чешмата аз съм доволен и няма грешк
-
dyff
- Нов Градинар

- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 16 times
Зависи. Ако все пак решиш да пречистваш водата първо се поинтересувай с какво се дезинфекцира питейната вода в твоя град (хлор или хлорамин) и след това се снабдявай с филтри/система, които са подходящи за случая.
.png)