Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Първи индор помагайте

Публикувай отговор
Семена марихуана
Mezzazine
Градинар
Градинар
Has thanked: 451 times
Been thanked: 576 times

ако са леки саксийте ....полей умерено!!!
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1014 times

Mezzazine написа: 09 Мар 2023, 07:08 ако са леки саксийте ....полей умерено!!!
Значе вчера съм ги полял с р-р на ризотоник. Но съм се изсилвал. Пише че става и листно. Како спре лампата ще им туря листно. Вдругиден ми прискат флорайзън и гроу на калонг. Тогава пак ще ги реанимирам.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Да не се изсилвам, но има леко подобрение. Ще ви държа в течение.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Положението при мене е следното. Днес надянах филтъра, лапмата от денс е максимално вдигната. Разбирайте на 90-95 см, повече от това не може. На 50 процента мощност е. Обаче забелязох че новите листа нещо не едреят, излизат едни тънички но как да ви кажа оставам с впечатлението че малко са се позакрепили, спряма преди 4-5 дена. Вчера им разделих на 4-те едно шише 1.5л р-р гроу на калонг, флорайзън на калонг и ризотоник + ги наторих листно с флорайзън на калонг. Кажете ми от тука нататък кво да правя, как да им нацеля колко вода искат. Искам да ми пуснат една идея по нормални листа и да ги пущам на 12/12. Да им туря ли един обдухващ и на каква височина спрямо тях или няма нужда?
Прикачени файлове
foto_no_exif(4)-min.jpg
foto_no_exif(3)-min.jpg
foto_no_exif(2)-min-min.jpg
foto_no_exif(2)-min.jpg
foto_no_exif-min.jpg
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар
Has thanked: 847 times
Been thanked: 431 times

Не изглеждат добре. През колко време ги поливаш?
Прилича ми на много често поливане и липса на Ca-Mg.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Bathory написа: 12 Мар 2023, 12:06 Не изглеждат добре. През колко време ги поливаш?
Прилича ми на много често поливане и липса на Ca-Mg.
Последно съм ги полял четвъртъка, като количества съм писал в последния пост колко. Сега какво да правя от тука нататък, аз кал маг съм им давал ама в малки дозички, отделно в почвата им турих по 50 гр гуано, а в него ема калций..........
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

На следващото поливане(когато дойде време) ги полей всяко с по много вода, но бавно. Тази саксия според мен нито веднъж не се е намокрила хубаво, остава някъде сухо с малките дозички вода и така стават различни проблеми. Не че нещо им липсва като елементи, просто не ги поливаш добре. Може да слагаш коренов стимулатор във водата. Но бавно и обилно веднъж да бъдат поляти хубаво с много вода. Сипваш по 300-500 мл бавно примерно в средата и се връщаш за втора серия на всяко, ако трябва и трета, като вече поливаш и настрани, докато се напоят много добре, може и по литър на всяко, колкото поеме. И след това следиш за колко време ще имат нужда от поливане, достатъчното съхнене също е важно. Тогава според мен ще се свестят видимо. Така по мъничко някак си не са се хванали в почвата и не дърпат добре от нея, коренчетата трябва да са мазни, ако има сух участък нямат връзка с него и не се хранят, нещо такова става.Не е непоправимо....
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Inna написа: 12 Мар 2023, 12:52 На следващото поливане(когато дойде време) ги полей всяко с по много вода, но бавно. Тази саксия според мен нито веднъж не се е намокрила хубаво, остава някъде сухо с малките дозички вода и така стават различни проблеми. Не че нещо им липсва като елементи, просто не ги поливаш добре. Може да слагаш коренов стимулатор във водата. Но бавно и обилно веднъж да бъдат поляти хубаво с много вода. Сипваш по 300-500 мл бавно примерно в средата и се връщаш за втора серия на всяко, ако трябва и трета, като вече поливаш и настрани, докато се напоят много добре, може и по литър на всяко, колкото поеме. И след това следиш за колко време ще имат нужда от поливане, достатъчното съхнене също е важно. Тогава според мен ще се свестят видимо. Така по мъничко някак си не са се хванали в почвата и не дърпат добре от нея, коренчетата трябва да са мазни, ако има сух участък нямат връзка с него и не се хранят, нещо такова става.Не е непоправимо....
Благодаря ти! Последно съм ги полял четвъртъка, чинят ми се малко лекички. Мисля утре и ли вдругиден да ги полея с по литър на саксия. Как да преценя колко е поела саксиията и кога да спра?
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Inna написа: 12 Мар 2023, 12:52 На следващото поливане(когато дойде време) ги полей всяко с по много вода, но бавно. Тази саксия според мен нито веднъж не се е намокрила хубаво, остава някъде сухо с малките дозички вода и така стават различни проблеми. Не че нещо им липсва като елементи, просто не ги поливаш добре. Може да слагаш коренов стимулатор във водата. Но бавно и обилно веднъж да бъдат поляти хубаво с много вода. Сипваш по 300-500 мл бавно примерно в средата и се връщаш за втора серия на всяко, ако трябва и трета, като вече поливаш и настрани, докато се напоят много добре, може и по литър на всяко, колкото поеме. И след това следиш за колко време ще имат нужда от поливане, достатъчното съхнене също е важно. Тогава според мен ще се свестят видимо. Така по мъничко някак си не са се хванали в почвата и не дърпат добре от нея, коренчетата трябва да са мазни, ако има сух участък нямат връзка с него и не се хранят, нещо такова става.Не е непоправимо....
Преди 3 дена съм ги полял както ми каза. Да са отишли по едно 1.5л на саксияНавлажних хубаво почвата. + коренов стимулатор , а бе живнаха малко преди 4-5 дена съм ги топирал. Листят се ама не са едри листата. Лампата е на 75 процента на 95см марсхидро тсв 2000 ппц я дават за 1кв м аз гледам на 60 на 60 . Положението е такова, че съм я вързал със свински опашки и нема мърдане. Не мога да разбера да я усиля ли да я намаля ли. При така създалото се положение, миналата седмица присаждани, преди 5 дена топирани да ги пускам ли на 12/12 в пред цъфтежа ще ми наедреят ли листата?
Прикачени файлове
foto_no_exif(1)-min.jpg
foto_no_exif(2)-min.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Преди да ги пуснеш е хубаво да си сигурен, че се възстановяват. Поливай все така обилно и бавно и подле да съхне. Големината на листата не е толкова важна, най-големите са фан лийвс, но за теб са важни върховете и цялото цвете да е свежо и избухващо. Скапаните листа отдолу може да ги махнеш. Двете иначе могат да се пуснат скоро, но пък другите две са мънички..... Почакай още малко според мен една, две поливки. Можеш големите леко да ги ториш вече, а малките може още веднъж с кореновия стимулатор... Примерно.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”