Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Първи гроу и дневник на Bathory.

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар
Has thanked: 858 times
Been thanked: 432 times

Здравейте приятели и Честита баба Марта!
-43-ти ден.
-24/0.
Начало на седма седмица.
Поляти със 1 l на растене с разтвор 0.5ml/l Ca-Mg , 2ml/l Bloom, 1ml/l Micro.
Днес минах на схемата за цъфтеж като спрях Grow. Вече втори път поливам на всеки четвърти ден (досега на всеки пети). Afghan Kush май има някакви наченки на цъфтеж (дест дни след другите) .Вчера го качих върху една празна саксия и вече всички са на една височина. Връхчета на листата продължават да са жълтички най вече по горните листа. На Горилата листата с кафявите петна са си все още така, но поне няма нови поражения.
IMG_20230301_124755.jpg
Това е Афгана, според вас дали вече влиза в цъфтеж, че вече се притесних дали не е фотопериодно и да го бърка непрекъснатия светлинен цикъл. Уж го дават да е най чистата индика.
Afghan Kush
Afghan Kush
Afghan Kush
Afghan Kush
Другите две:
Gorilla Cookies
Gorilla Cookies
Amnesia Zkittlez
Amnesia Zkittlez
Зарових се в стари теми из форума и за малко да се изкуша от Фърст да сложа малко пишкано :lol: в поливаното.
Може другия път. :stone:
Според вас трябва ли нещо да им правя, да им оскубя малко листа или нещо такова?
SmokeMachine
Градинар
Градинар
Has thanked: 583 times
Been thanked: 347 times

Spiral написа: 18 Фев 2023, 14:32
Bathory написа: 18 Фев 2023, 14:24 Последната поливка много им хареса, за едно денонощие бяха дръпнали с по 5см.
Но Amnesia Zkittlez има следния ефект на най горните листа:IMG_20230218_140617.jpg
А Gorilla cookies беше почнала да жълтее по връхчета пак на най горните листа още преди поливането:
IMG_20230218_140647.jpg
Само Afghan Kush нищо му няма ( и предния ефект с прошареното по листата го пропусна).
Разтвора беше с ph -5.80, 680ppm. Нямах с какво да коригирам ph-то.
На първата снимка имаш така наречените нокти, което означава, че азота му идва в повече на това. На втората снимка съм почти сигурен, че е светлинен стрес на какво разстояние е от лампата? 5.8 е ниско за мен, доста важно е да имаш с какво да коригираш ПХ, влез в гроушоповете има PH- и PH+. Още някоя поливка с подобен ПХ и ще почнат да изкачат и други проблеми. Аз лично почвам с ПХ 6 за целия Вег период, а в цъфтежа отивам към 6.3-6.4 постепенно разбира се.
Евала ти правя пич... Много полезна информация споделяш.
Искам да попитам за това постепенно качване на Пх-то... С колко го вдигаш на следващо поливане и каква е разликата...

Поздрави
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1333 times
Been thanked: 2318 times

SmokeMachine написа: 01 Мар 2023, 17:38
Spiral написа: 18 Фев 2023, 14:32
Bathory написа: 18 Фев 2023, 14:24 Последната поливка много им хареса, за едно денонощие бяха дръпнали с по 5см.
Но Amnesia Zkittlez има следния ефект на най горните листа:IMG_20230218_140617.jpg
А Gorilla cookies беше почнала да жълтее по връхчета пак на най горните листа още преди поливането:
IMG_20230218_140647.jpg
Само Afghan Kush нищо му няма ( и предния ефект с прошареното по листата го пропусна).
Разтвора беше с ph -5.80, 680ppm. Нямах с какво да коригирам ph-то.
На първата снимка имаш така наречените нокти, което означава, че азота му идва в повече на това. На втората снимка съм почти сигурен, че е светлинен стрес на какво разстояние е от лампата? 5.8 е ниско за мен, доста важно е да имаш с какво да коригираш ПХ, влез в гроушоповете има PH- и PH+. Още някоя поливка с подобен ПХ и ще почнат да изкачат и други проблеми. Аз лично почвам с ПХ 6 за целия Вег период, а в цъфтежа отивам към 6.3-6.4 постепенно разбира се.
Евала ти правя пич... Много полезна информация споделяш.
Искам да попитам за това постепенно качване на Пх-то... С колко го вдигаш на следващо поливане и каква е разликата...

Поздрави
Примерно цял вег период-6
Първи 2 седмици цъфтеж- 6.1
3 и 4та седмица - 6.2
5 и 6та седмица 6.3
Не мога да гарантирам, че има кой знае какъв смисъл от това, правя го, защото уж фосфор и калии се усвояват по- добре с малко по висок пх.

Това което е от по- голямо значение е да си постоянен в пх си, а не една поливка 6.1 после 6.4 щото те е домързяло да сваляш още, след това пък 6 щото си изтървал Ph минуса малко повече. Излишния стрес в цъфтежа дърпа от резултата. Примерно на следващия ми пост в събота, който ще е ,може да видиш пример за пх изкривяване, което е нормално когато пресяваш бебета в нови саксии. Може да съм поддържал пх 6 но вкарвайки ги в нова почва с различен пх е стресиращо и две от тях показаха, че не им е харесало промяната, но вече са ок.
Keep on growing :stone:
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар

Днес качих филтъра и вентилатора максимално високо (5см. оставих до тавана на палатката), лампата е на 35см.от девойките и има място за още около 20см.нагоре. Понеже осветленито ми е самоделка не знам колко е силно и на каква височина да го държа, та реших да питам АI-то на Microsoft относно осветеността при отглеждането на канабис и ето какво ми отговори :
"Здравейте, това е Bing. Мога да ви помогна с информация за осветеността при връхчета на канабиса. Според някои източници, оптималното количество светлина за канабисовите растения в цъфтежния етап е между 45 000 и 70 000 лукса. Ако нивото на осветеност е по-ниско от 15 000 лукса, растенията могат да бъдат слаби или разтегнати. Ако нивото на осветеност е по-високо от 75 000 лукса, растенията могат да покажат признаци на стрес или избелване от светлината."
Свалих едно приложение на телефона, знам че едва ли е точно, но все пак дали мога да помоля някой също да го свали и да сравним показателите спрямо някое MarsHidro.
Приложението се казва Светломер в Google Play.
Гръст, брат знам че няма да откажеш тази простотия :lol:
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Mars Hydro TS1000 (150w) на сила 100% на 35см. с това приложение дава 87 000 лукса. Дано ти свърши работа това замерване.
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар

iKAR написа: 02 Мар 2023, 20:18 Mars Hydro TS1000 (150w) на сила 100% на 35см. с това приложение дава 87 000 лукса. Дано ти свърши работа това замерване.
Много ти благодаря!
При мен на 35см. показва 17 000lx.
А буквално когато залепя телефона за един 50w чип показва 70 000lx, което едва ли е вярно.
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1478 times

Кое от всичките е
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар

grustman написа: 03 Мар 2023, 15:41 Кое от всичките е
Извинявай, брат! Не съм видял че има и други.
Прикачени файлове
IMG_20230303_192330.jpg
Alex
Градинар
Градинар
Has thanked: 68 times
Been thanked: 84 times

Извинявай за спама,изчетох цялата тема но все пак да питам,call-mag при всяко поливане ли даваш?
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар

Alex написа: 03 Мар 2023, 19:44 Извинявай за спама,изчетох цялата тема но все пак да питам,call-mag при всяко поливане ли даваш?
За първи път им дадох на 15-тия ден, когато решихме с другарите тук във форума,че имат дефицит и от тогава съм пропуснал само веднъж (когато реших, че са преторени, но по скоро съм прецакал ph-то). Не знам колегите какво мислят, дали да го спирам вече или не (все пак в Micro-то би трябвало да има).Ама гледам, че другите си го дават почти до края.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”