Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Люти чушки

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2133 times
Been thanked: 3747 times

Inna написа: 29 Юли 2019, 12:14 И аз бях по село и ме зарибихте да си взема два вида чушки:)Ето ги,но не им знам имената,от баба са:)Моите са в една саксия тези двата вида-тънката и лилавата,ще ги разделя тези дни.А снимката с доматите я слагам за да видите ей тези топчестите чушленца отбелязани със синя стрелка(от тях нямаше останали в саксия,затова не взех),много хубави стават "пукани" на кутлон с чесън и оцет мммммм!!!!!!Чудех се могат ли растенийцата да зимуват,веднъж имах едни от тънките и ми седяха и за другата пролет храсти,нищо им нямаше,а друг път друг вид загина?!Обичайно са си едногодишни...….
Пипера е многогодишно растение, но в условията на нашият климат се гледа, като едногодишно. Тези лилавите малките, миналата година пробвах едни такива и са много люти за мен.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ужасни са,действително,но пробвай две(когато станат червени)в една тенджера боб става идеално лют:)Аз ги взимам за красота иначе,може би и за репелент…...Да,и аз се чудех,тук е като едногодишно,значи някъде в топлите страни ще си расте и така много сезони?Аз успях по едно време да съхраня един вид от тази дългата няколко години,но после с други не ми се получи......
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2133 times
Been thanked: 3747 times

На мен един колега ми беше дал, той май не ги чака да стават червени или пък може и да са различни сортове, аз не съм по - много лютото. :D
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Inna написа: 29 Юли 2019, 12:14 И аз бях по село и ме зарибихте да си взема два вида чушки:)Ето ги,но не им знам имената,от баба са:)Моите са в една саксия тези двата вида-тънката и лилавата,ще ги разделя тези дни.А снимката с доматите я слагам за да видите ей тези топчестите чушленца отбелязани със синя стрелка(от тях нямаше останали в саксия,затова не взех),много хубави стават "пукани" на кутлон с чесън и оцет мммммм!!!!!!Чудех се могат ли растенийцата да зимуват,веднъж имах едни от тънките и ми седяха и за другата пролет храсти,нищо им нямаше,а друг път друг вид загина?!Обичайно са си едногодишни...….
Браво, много ме зарадва с тези снимки :) Да поздравиш баба си.
Лилавата колко пъти си променя цвета? Имам семена точно от такива лилави люти чушки и сорта, които имам се нарича " Китайска 5 цветна чушка " (Capsicum annuum от Китай). Наричат е 5 цвята, защото си променя цветовете. Китайската 5 цветна чушка я водят 30,000 до 50,000 единици по Скала на Сковил. Напълно нормално е "Китайска 5 цветна люта чушка " да ви е по-люта, като на пазарите повече български люти чушки са по 6,000 до 8,000 единици по Скала на Сковил. Имам на предвид, че е значително по-люта от повечето люти чушки които се продават по пазарите или хората си гледат в България. Говоря за масовото по пазарите и в градините, но винаги има ценители на лютото, които са големи фенове и си гледат горещо люти екзотични сортове. :)
Pazuzo
Градинар
Градинар
Has thanked: 29 times
Been thanked: 82 times

Inna написа: 29 Юли 2019, 12:49 Ужасни са,действително,но пробвай две(когато станат червени)в една тенджера боб става идеално лют:)Аз ги взимам за красота иначе,може би и за репелент…...Да,и аз се чудех,тук е като едногодишно,значи някъде в топлите страни ще си расте и така много сезони?Аз успях по едно време да съхраня един вид от тази дългата няколко години,но после с други не ми се получи......
Тази лилавата се казва Haitian Purple, не всички чушки са многогодишни но има и видове които живеят и по над 10 години, стига да са им създадени условия. Има филмчета как ги подготвят за нашия климат за зимата с подрязване и увиване като розите, мойте си оцеляха и без такива манипулации, чак напролет ги поокастрих.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

Има филмчета как ги подготвят за нашия климат за зимата с подрязване и увиване като розите, мойте си оцеляха и без такива манипулации, чак напролет ги поокастрих.
[/quote]

Гледах един храст /и сега си гледам една/ , есента го прибрах на завет и температура над нулата. Напролет пак си тръгна, само го поокастрих, като колегата и ето резултата.
Прикачени файлове
DSC04921.JPG
DSC04921.JPG (90.57 KiB) Преглеждано 2540 пъти
completely mad
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

На мен ми оцеля магданоз, хаха. Зимата си беше навън под открито небе и тази пролет избухна. Обаче вкуса му беше много гаден и го махнах. Иначе миналата година последните чухки ги брах ноември месец като заваля снега. Издръжливи копелета са.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Been thanked: 1272 times

completely mad
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар