Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Открито 2019 / Outdoor (Обща тема)

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Crazy Train написа: 30 Юли 2019, 00:36 Мнооо яко. Ако скорпи рече да опраи лайковете ще е супер! Стига да го пзволява софтуера. Ама и така става. който е нвит-дава!
Мир
Направил съм така, че вече и в тази тема да може да се лайква..., но за да може да се случи това махнах темата от Глобални, което ще затрудни някой хора да я открият.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Радост за окото,много изрядна градина!!!!
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Sofia Cannabis написа: 30 Юли 2019, 00:29 Ето няколко снимки от външната градина.
Външната градина е супер. Справяш се отлично и растенията са много красиви. Явно ти и още 2-3 колеги тази година ще отсрамвате outdoor темата. Много се радвам на такива стебла. После рязането си трябва трион или ножовка. :) Ти как ги режеш?
Тази година заради повечето бройки съм измислил олеснен начин за рязане, което малко ще автоматизира процеса на рязане и ще ми спести време и ръчна работа с триона. :D

Не е от значение, а просто съм любопитен, но си мисля, че градината ти не е в България. :) Може би отглеждаш някъде легално, например в САЩ? Не си в Испания, защото в Испания почвата е повече, като пустиния, а е и много сухо за такива дървета на задния фон (дори на север). Просто растителността и почвата не е типична за България и това провокира любопиството ми. (не говоря за почвата в дупките, а за почвата в района) Имам няколко различни бора и ели (само тази година засях 6 бора от които 3 черни и 3 бели ), но такива, като твойте не съм виждал дори в Родопите. Също така спокойствието с което си наредил градината и споделяш нещата. Примерно аз такива укрепвания и заграждения не бих посмял да направя, защото всичкият камуфлаж замина на кино и въпреки, че знам, че в радиос от няколко километра няма право да стъпи чуждо човек пак бих се притеснявал как да снимам без да хвана нещо, което не трябва. Да не говорим, че всеки път, когато чуех ниско прелитащ самолет или вертолет изтръпвах.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Е,много е хубава,това е важното:)И мен ми стана любопитно,но реших ,че няма да е уместно д а питам тук ли е тази градина.....:)Особено ако е тук хаха
wefelwel
Градинар
Градинар
Has thanked: 75 times
Been thanked: 67 times

Две растения еднакъв сорт автомати, цъфнаха на една и съща дата, на първата снимка за растението всеки ден се полагат грижи, като 1ден се тори с минерални торове 2ри полива с меласа 3ти само вода и така затварям цикъла. На втората снимка растението е напълно самостоятелно, единствено при засяването е полято с 5л вода, без тор и добавки. Вижте разликите..
Прикачени файлове
20190722_203038.jpg
20190728_192431.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Inna написа: 30 Юли 2019, 15:33 Е,много е хубава,това е важното:)И мен ми стана любопитно,но реших ,че няма да е уместно д а питам тук ли е тази градина.....:)Особено ако е тук хаха
Да, вярно е че е хубава градината и това е най-важното, не го споря. Просто любопиствам, а и мисля, че щом се досетих аз значи всички се досещат за това и за това реших да питам публично. Дори в САЩ да е градината на колегата е още по-яко, защото може да ни покаже много интересни неща, както и да сподели опит от там (примерно с информация за сортове, с информация за закона там и много други неща). Примерно има много яки сортове в САЩ, но тук не са популярни и малко хора тук са чували за тия сортове и като им ги спомена на някой приятел тия банки и ме гледат, като луд. След това си поръчват семена от рояла, грийн хаус, динафем и т.н. . Не че има нещо лошо в Рояла, Динафем или Грийн Хаус, напротив Рояла бяха преди години много хубава банка, но от тогава си смениха собствениците. Както и Динафем и Грийн Хаус бяха много хубави банки, но от тогава до сега много неща се промениха. Има сортове с по 30% тхц, които мажат ама буквално мажат и имат брутален добив. Някой сортове и банки, които се предлата от seedsman и семките се изчерпват почти веднага, но повечето от тези американски банки не се предлат от seedsman. Сортове, които ако започнат да се гледат тук нещата ще отидат на друго ниво.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

California
Питайте каквото ви е интересно, ще се опитам да отговоря с колкото мога повече подробности.
Банките за семена изброени в предния пост продават доста стари видове и затова хората не получават резултатите които търсят. Като цяло гледам че хората си купуват стари видове. От време на време някой е рискувал да си купи нещо ново и е супер доволен. Това е защото новите видове се отглеждат по-лесно и дават много по-добри резултати.
Искам специално да обърна внимание на Autoflowers - не си купувайте тези семки. след като кръстосаш нормален вид със ruderalis (Autoflowers) се намалят ТНС нивата наполовина. Тези банки нямат време да ги кръстосат нялколко пъти за да получат по-високо ТНС и по-стабилни растения. Повечето Autoflowers са F1който не са тествани никога.
Ако някой все пак иска да си отглежда Autoflowers https://www.mephistogenetics.com/ - първо разгледайте Instragram все пак.
В California видовете с 22-25% - е нормално за всеки градинар с опит. Професионалните градинари са 31-36%.

За закона ще избегна темата, защото е написан и всеки може да си го намреи и прочете.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

wefelwel написа: 30 Юли 2019, 16:11 Две растения еднакъв сорт автомати, цъфнаха на една и съща дата, на първата снимка за растението всеки ден се полагат грижи, като 1ден се тори с минерални торове 2ри полива с меласа 3ти само вода и така затварям цикъла. На втората снимка растението е напълно самостоятелно, единствено при засяването е полято с 5л вода, без тор и добавки. Вижте разликите..
Няма кой знае каква разлика май:D
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

31% е много по-меко от 17% защото има повече смола по главата и пушиш по-малко зелен материал от главата.
Новите видове се отглеждат по-лесно и цъфтят по-бързо.
Притеснението което описваш е свързано с климата в който ти отглеждаш предполагам. (ветрушка и скорпи имат две различни градини с различен местен микро климат).
При купуването на семки, това е една от най-важните стъпки да намериш съвместими семки с микро климата който имаш. Ако семките се избират по-този начин реколтата ще много по-високо качество.

Голямото разнообразие в банките за семена заблуждава градинартите, да искат нови и повече неща. Всички сме така не си само ти. Аз в началото в гров тент 120 х 120 имах 12 вида, което не е най-разумното нещо.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Shorty написа: 30 Юли 2019, 19:23 Според мен оглеждането с минерални торове навън е страшна глупост , защото всичко заминава в почвата и не е много ясно какво усвоява растението а да не говорим колко е трудно за един нов фермер да прецени количеството и се предобрят лесно ,това винаги има последствия особенно за реколтата , тази година храня листно и с посипани отгоре торове и съм много - доволен , от както спрях да ползвам минерални торове нямам уморено растение !
Евала! :)

Изкуствените торове разрушават почвата, убиват полезните бактерии и микориза. В умерени количества бактериите и гъбите се хранят с тези изкуствени торове, но при предозиране ги убиват, а земеделците системно предозират. Хербицидите, пестицидите и фунгицидите няма да ги споменавам, какво правят/тровят на почвата. Когато убиеш бактериите в почвата вече няма какво да ти произвежда торовете, а това означава, че ще даваш повече торове ти, но освен това бактериите са "бетона" на почвата, които държи почвата заедно, те ключово свързани с задържащите свойства на почвата. При изпържване на почвата с изкуствени торове тя изменя своята структура и започва да пропуска много повече вода, а в същото време и почвата става все по-бедна. В един момент всяка следваща година се налага да използваш все повече изкуствени торове за да постигнеш същите резултати. В един момент се получава че градинара трябва да дава сам повече вода и хранителни вещества, но това прави растението по-кекаво. Може първоначално видимо да изгледа добре и да се развива добре, но загубата на микроорганизми и микориза ще доведе до тежки последствия след това, защото те поддържат и имунната му система. В един момент вредителите го виждат растението, като резервоар за храна и вода. След което градинаря пръска с пестицид за да убие и прогони вредителите, но пестицида допълнително убива полезните почвени бактерии и разрушава почвата, кото от своя страна отслабва имунитета на растението, защото растението е изгубило своята симбиоза, с полезни почвени бактерии и гъби, които го пазят от много патогени (както и от някои вредители) След което земеделеца се налага да ползва все повече фунгицид, защото растението му е станало с кекава имунна система и гъбните болести са го нападнали. С третирането с фунгициди градинаря убива микоризата в почвата, навредява и на бактериите... и вече изпада в един кръг в които постоянно трябва да тори, полива и пръска. Това съм го виждал с очите си, защото през ръцете са ми минали тонове с амониев нитрат. В началото беше на чували по 50 кг, а после на багове по 1 тон. Да не ви разправям, как се разтоварва на ръка 20 тона тир с амониев нитрат в чували по 50 кг... и се разпродавата на момента на "дребно". (мяташ като луд чували от камиона в ремаркето на трактора) В момента в които почнаха да идват по 1 тон и имаше мотокар нещата придобиха човешки характер.
Друг случай с един човек, които е земевладелец и беше купил 200 тона амониев нитрат, на следващата година купи 300 тона амониев нитрат и се хвалеше как ще купи за другата година 400 тона амониев нитрат. Ама го казва това с голяма радост и усмивка, направо със самохвалство. Ей това е много нещо, много тир... .Човека има няколко хиляди декара обработваема земя и 12 човека постоянен персонал. Обаче не се усещаше, че всяка година дава повече и повече пари за да постигне същият резултат, а ще ви кажа, че купуваше и Фосфотни и Калиеви торове... и хербициди, и фунциди, и семена и какво ли не... . Един ден обаче заваля обилен летен порой, като валя няколко часа и ни се обадиха да отидем до нивата да видим нещо. Като отидохме на полето видяхме, как от всичките ниви на едно най-ниско място, как се събира от нивите бяла-жълта течност от торовете. Буквално торовете бяха вложени в почвата преди месеци (някой още преди засаждането на растенията), но почвата си беше изгубила "задържащите" свойства и всичко го проми по брутален начин. Крупния земевладелец беше бесен, че торовете са му отмите и искаше нещо да направи за почвата си. Стана така, че тая жълта течност се вля в над почвени и подпочвени води, а от там по пътя на течението си. След време така стана, че тая земя спря да задържа водата. Дори и да вали днес утре всичко беше сухо, толкова много беше ерозирала земята. Наложи се да купува поливни системи (не купи за всичките декари, а само за няколко) и да полива с дъждовали. Този човек с глупоста си съсипа няколко хиляди декара от най-богата земя в България. Беше ми тъжно да наблюдавам този целият процес безгласно.

Органиката е по-бедна на NPK, но е в по-лесно достъпна форма за растенията. Органиката увеличава живота в почвата. Органиката повишава концентрацията на полезни вещества в плодовете и зеленчуците. Буквално, ако отглеждате органично храната си нямате нужда от допълнително витамини и лекарства.
Давам пример с чкч-то, което е супер бедно на NPK, обаче азота от него растенията го усвояват до 10 пъти повече в сравнение от изкуствените торове. *въпреки, че изкуствените торове са водоразтворими. Някой от веществата в чкч-то растението ги усвоява до 15 пъти по-лесно в сравнение с изкуствените торове. Обаче тора от чкч е в позната и достъпна форма за растенията, а също така буквално е смляно от червея, като го е изяло и изсрало. В същото време чкч-то е богато и на микроорганизми, които много обогатяват почвата .

Не ми вярвайте, вземете и засейте 20 корена домат. Гледайте 10 корена домат с органика и 10 корена домат с изкуствени торове. Като узреят доматите откъснете 1 домат отглеждан с изкуствени торове от вас и го помиришете, след това го изяжте, а след това повторете опита, като откъснете 1 домат отглеждан с органични торове и го помиришете, след това го изяжте. Органичният домат ще мирише много по-силно, ще бъде много по-вкусе и сладък. Буквално органиката повишава сладостта, аромата и хранителните стойности на домата. (при конопа органиката увеличаването не само добива, но и концентрацията на терпени, които са именно вкуса, мириса и смолите, а смолата е и потентността.
Дори пчелите предпочитат растения отглеждани органично. Буквално пчелите усещат миризмата на органично отглежданите растения и ги предпочитат.
Също така и децата предпочитат органично отглежданите плодове и зеленчуци. Без известна причина искат да ядът от тях (дори да не знаят, че са органични) и говоря за деца, които по принцип зеленчуци не обичат. (имах такъв случай)

Видях и с очите си, как крави хранени с ГМО зърно почнаха да пускат по-малко мляко и да боледуват повече. Хем по-малко мляко, хем по-воднисто. Този човек си гледаше няколко стотин декара за да има зърно за кравите си. Изкара среден добив над 1 тон зърно от декар. Обаче нито кравите искаха да го ядът, нито напълняваха от него, нито мляко пускаха, както трябва. На следващата година се отказа от ГМО, продължи да отглежда с изкуствени торове, но почна да гледа нормални сортове за зърно въпреки, че му пускаха с по 300 кг зърно по-малко.

В един момен човек, като почне да наблюдава нещата и почва да вижда... вижда свързаността в нещата.
Публикувай отговор

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”