Дори и да е магнезиев дефицит, забележи, че той не е на всяко растение, а на първата снимка.За мен проблема ти е свързан с почвата ти, изглежда все едно нямат грам кислород, а самата почва все едно е от някоя градинка, може би щеше да е добре да и добавиш перлит. Откъм оборудване си се подготвил, така че ако имаш други семки под ръка, махай я тая почва, вземи си нормална и давай отново. Сега е един проблем, след 2 седмици ще е друг, не си заслужава според мен.Peggy Zina написа: ↑27 Яну 2023, 00:07Това е пложението ще стане трета седмица от показване. Лампата е на 50% на 70 см от върховете да я бутам откъм мощност и дистанция? Китките едната ми изглежда има дефицит на магнезий, полял съм ги 4 те 200мл р-р калмаг на биобиз, разбирайте във водата съм сложил един мл. Отделно съм ги пръснал листно леко с коприва, сега последно им дадох ризотоник и вода, кво да ги правя, не ме кефи как не едреят на листна маса......BuTaMuH написа: ↑17 Яну 2023, 14:35Бях предупредил,че ще се забавят...когато сееш във финални винаги забавя растежа защото първо растът коерените и след като се понапълни саксията с корени тогава ще избухне на горе.Peggy Zina написа: ↑20 Дек 2022, 10:30 Здравейте! Боксът е 60х60х160, дезинфекциран преди грола, растенията 5-6 засега, саксиите са по 5л, почвата е cellmax terra light, обогатена с байкал сортовете са фюел дог и блу дрийм на сийдсмен. Температулата ми е 23-24, най много 25, влажността ми седи 50-60. Лампата е марс хидро тсв 2000 на 50 процента съм я пуснал нал на 70-80 см от върховете. Вентилация - изкрващ + обдухващ
Но имам следните проблеми: пръкнаха се преди седмица, но от тогава никакво развитие , седят ми едни спаружени и не мърдат....не съм пестил от нищо а се случват такива гадости, нз защо.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Първи индор помагайте
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1340 times
- Been thanked: 2327 times
Keep on growing 
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 734 times
- Been thanked: 1020 times
Сега като смъкнах лампата малко са потръгнали и живнали. Хвърлил съм око та на биобиз лайстмикс от мене ще му добавя перлит и чкч, така го виждам значи изкарвам ги от тая почва и ги прехвърлям в новата хубавата като преди това ръсна корените и коренов стимулатор на лактофол.Spiral написа: ↑28 Яну 2023, 10:55Дори и да е магнезиев дефицит, забележи, че той не е на всяко растение, а на първата снимка.За мен проблема ти е свързан с почвата ти, изглежда все едно нямат грам кислород, а самата почва все едно е от някоя градинка, може би щеше да е добре да и добавиш перлит. Откъм оборудване си се подготвил, така че ако имаш други семки под ръка, махай я тая почва, вземи си нормална и давай отново. Сега е един проблем, след 2 седмици ще е друг, не си заслужава според мен.Peggy Zina написа: ↑27 Яну 2023, 00:07Това е пложението ще стане трета седмица от показване. Лампата е на 50% на 70 см от върховете да я бутам откъм мощност и дистанция? Китките едната ми изглежда има дефицит на магнезий, полял съм ги 4 те 200мл р-р калмаг на биобиз, разбирайте във водата съм сложил един мл. Отделно съм ги пръснал листно леко с коприва, сега последно им дадох ризотоник и вода, кво да ги правя, не ме кефи как не едреят на листна маса......
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Peggy Zina
- Градинар

Китките ги прехвърлих в нова почва на КАНА ТЕРА + добавен от мене перлит. бръкнах със шепи в старите саксии колкото и просташки да ви звучи, поотръснах от старата пръст ръснах ги корените с лактофол стимулатор и ги прихвърлих новата почва на кана. полях с рр на био ризотоник. Ще ги наблюдавам и тея дни ще кача снимки.Inna написа: ↑27 Яну 2023, 10:38 Според мен е грешка, че си взел торове, а най-важното нещо, средата за корените ти е от Лидъла. С хубава почва нямаше да стане това. 25 лева е чувал 50 литра Кана тера(примерно) , с която торове до средата няма да ти трябват. Тази в Лидъла 50 литра ако купиш колко по-евтино излиза? Излиза по-скъпо като е гадна, даже може да ти съсипе всичко. Поливането също виж дали е както трябва, имам чувството, че и там нещо бъркаш, малко по-обилно ли, не знам с този размер саксии.... . В тези големи саксии такива мънички цветенца не е възможно да имат недостиг и да им трябва добавки, или почвата е гадна, или не ги поливаш правилно или и двете. Не е от лампата, но докато не са свежи по-добре не я увеличавай.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Peggy Zina
- Градинар

Значи при мене застудя. Спрях им обдухващия, оставям ги само на изкарващ. Как се се справяте индор гледачите със студовете зимата?
- grustman
- Градинар

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1478 times
С климатични системиPeggy Zina написа: ↑29 Яну 2023, 13:11 Значи при мене застудя. Спрях им обдухващия, оставям ги само на изкарващ. Как се се справяте индор гледачите със студовете зимата?
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1340 times
- Been thanked: 2327 times
Когато гледам с МХ/ХПС лампи докато светят няма нужда от отопление, като не светят пускам духалка на таймер на всеки час за 15 мин, колкото да не пада под 17-18гр. С ЛЕД баш зимно време все още не съм гледал, но бих действал по същия начин, зависи какъв е градуса в палатката докато свети. Недей да спираш обдухващ, по- скоро стопли стаята.Peggy Zina написа: ↑29 Яну 2023, 13:11 Значи при мене застудя. Спрях им обдухващия, оставям ги само на изкарващ. Как се се справяте индор гледачите със студовете зимата?
Keep on growing 
- Peggy Zina
- Градинар

Така при мене положението е следното - както ви казах вече са прехвърлени в почва на кана с добавен от мен перлит. Новите листа, които се показват са жизнени но пак ми вървят бавно, температурата е 22-24, в тъмния период им пущам печка. Лампата е на 50 про на 50см от върховете. Мисля си, че се е заключило усвояването на веществата заради преполиване. Работата е че като бръкна почвата с кутрето до където стига я усещам суха. Сега 7-10 дена ще съм на планина , ако ги оставя така неполяти по добре ли ще са?
- grustman
- Градинар

Не няма да са добре
- Peggy Zina
- Градинар

- grustman
- Градинар

Братле проблема е комплексен трябва да четеш много и да се образоваш тук ние както аз не съм професионалист чета и продължавам да се интересувам чета и такава литература аз следя твоят гроу от началото когато се преполива се забавя растежа и е възможно да се заключат елементите също така когато поливаш и е много мокро ти не стимулираш корените да се спускат в търсене на влага а им я даваш на готово ето забавянето колкото по -голяма е една коренова система толкова по голямо е растението по снимките виждам че някой листа се ядат гледай чети виж другите в тези етапи по колко какво дават и ще натамъниш нещата. Новите гроуве си ги стартирай в купешките почви с глинести не става трябва да е мека и пухкава и не сбита когато се занимаваш с такъв род дейност трябва или да си автоматизирал и пак трябва да се наглежда или да си около тях защото ти 7 дни ще си на планина а да кажем през 3 трябва да поливаш не става отсъствие
.png)