200ml на растение в момента е ок, постепенно увеличавай. Иначе за дните си, са добре.Bathory написа: ↑29 Яну 2023, 16:32 -12-ти ден вегетация.
-24/0
-19.5/65.
Реших, че е време да ги преместя във финалните саксии ( 2*16л. +1*14л.).
Новата почва е BioBizz Light Mix .
Пулверизирах ги с вода,за да излезнат по хубаво от кофичките , полях след това с по около 150мл.( пак само чиста вода) около тях.
Както казах осветлението е направи си сам.
До сега бяха на 35w и определено им е слабо вече,
затова го пуснах на 70w.Може да пробвам и макс на 270w.
Как ви се виждат (Afghan Kush на практика е 10-ти ден, защо се показа два дни по-късно)?
Не знам сега с поливането как да процедирам. Дали това е достатъчно за начало? Дали не трябва да ги полея за първи път по сериозно докато не протектът отдолу?
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Първи гроу и дневник на Bathory.
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1332 times
- Been thanked: 2318 times
Keep on growing 
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
lets grow
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Здравей! Много интригуваща лампа! Ако ти се занимава сподели нещо повече за нея?Колко пари излиза, изглежда успешна? Иначе до тук цветенцата изглеждат много свежичко. В големите саксии мокря леко почвата преди употреба(обикновено така я заразявам и с някакви коренови бактерии ако имам), за да се полива по лесно. И те после си заемат, само в началото, докато са мънички в голям съд е леко сложно, докато си прецениш колко, за да им е добре. Трябва и леко в страни да се мокри, не само където е старата топка коренчета в средата, защото те нарастват навсякъде крайчетата на коренчетата и съответно цветето отгоре. Но не се киснат с много голямо количество вода в началото, защото пък най-долу остава много прогизнало. Важно е добре да се полее, но и да съхне известно време, а да не се полива твърде често с мъничко.
-
SmokeMachine
- Градинар

- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
Това с поливането от теб го научих и резултата е видим. От там идва всичко... От поливането...Inna написа: ↑30 Яну 2023, 10:27 Здравей! Много интригуваща лампа! Ако ти се занимава сподели нещо повече за нея?Колко пари излиза, изглежда успешна? Иначе до тук цветенцата изглеждат много свежичко. В големите саксии мокря леко почвата преди употреба(обикновено така я заразявам и с някакви коренови бактерии ако имам), за да се полива по лесно. И те после си заемат, само в началото, докато са мънички в голям съд е леко сложно, докато си прецениш колко, за да им е добре. Трябва и леко в страни да се мокри, не само където е старата топка коренчета в средата, защото те нарастват навсякъде крайчетата на коренчетата и съответно цветето отгоре. Но не се киснат с много голямо количество вода в началото, защото пък най-долу остава много прогизнало. Важно е добре да се полее, но и да съхне известно време, а да не се полива твърде често с мъничко.
Поздрави
- Bathory
- Градинар

- Has thanked: 857 times
- Been thanked: 432 times
Трябвало е да навлажня почвата предварително, това съм пропуснал. Следващият път ще я разстеля на един найлон и отгоре с пулверизатора пръ-пръс и бъркане като за бетонInna написа: ↑30 Яну 2023, 10:27 Здравей! Много интригуваща лампа! Ако ти се занимава сподели нещо повече за нея?Колко пари излиза, изглежда успешна? Иначе до тук цветенцата изглеждат много свежичко. В големите саксии мокря леко почвата преди употреба(обикновено така я заразявам и с някакви коренови бактерии ако имам), за да се полива по лесно. И те после си заемат, само в началото, докато са мънички в голям съд е леко сложно, докато си прецениш колко, за да им е добре. Трябва и леко в страни да се мокри, не само където е старата топка коренчета в средата, защото те нарастват навсякъде крайчетата на коренчетата и съответно цветето отгоре. Но не се киснат с много голямо количество вода в началото, защото пък най-долу остава много прогизнало. Важно е добре да се полее, но и да съхне известно време, а да не се полива твърде често с мъничко.
Относно осветлението подходих така защото от предишния ми експеримент остана един LED-панел и реших да взема още един (да мина по тънко
Накратко:
-2 LED -панела *35W , 90лв. общо
BGN 17.56 21%OFF | 1000W Grow Light Le ... /_m0OR2xs
-4 LED -чипа*50W, 10лв. общо.
BGN 2.05 56%OFF | LED COB lamp Bead 10 ... /_mryR4qW
-1 wi-fi суйч -10лв.
BGN 10.01 56%OFF | 1PCS WiFi Smart Lig ... /_mKpQGEI
-кабели и други дреболии 10лв.
Общо около 120 лв.
Така се получи това уродливо инжинерно постижение
LED-чиповете са на 220V, нямат нужда от драйвер,но греят много.Това което съм направил е минимума от към охлаждане (залепил съм ги с термопаста на профил за гипсокартон), успоредно свързани.
Сега ако трябва да го правя бих подхил по различно.
Една рамка от профили с четири успоредни на които да наредя само чипове. Има други модели с различен спектър, по скъпи са, но в рамките на 200 лв. би станало добро осветление от порядъка на 500-700W.
-
Smokey
- Градинар

- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 18 times
Не се занимавай с глупости с тия панели и DIY лампи… аз направих един гроу от автота с някакви такива измислени лампи и не стана нищо. После поръчвах от алиекспрес такава лампа с червени/сини/бели диоди, пак пълен ташак и все си мислех, че аз не правя нещо и не ги гледам като хората..
Накрая си взех marshydro ts1000 и тогава разбрах колко голямо значение има осветлението. Лампата и филтъра за двете най важни неща за гроу-а. Едното за да изкараш качество, а другото за да ти е мирна главата. Успех ти желая все пак!
Накрая си взех marshydro ts1000 и тогава разбрах колко голямо значение има осветлението. Лампата и филтъра за двете най важни неща за гроу-а. Едното за да изкараш качество, а другото за да ти е мирна главата. Успех ти желая все пак!
- Bathory
- Градинар

- Has thanked: 857 times
- Been thanked: 432 times
Благодаря!Smokey написа: ↑31 Яну 2023, 13:44 Не се занимавай с глупости с тия панели и DIY лампи… аз направих един гроу от автота с някакви такива измислени лампи и не стана нищо. После поръчвах от алиекспрес такава лампа с червени/сини/бели диоди, пак пълен ташак и все си мислех, че аз не правя нещо и не ги гледам като хората..
И аз мисля, че накрая така ще се получи.
Ама то и това си част от удоволствието. Проба, грешка. Преди няма три месеца почнах с кашони и никакви познания, сега през 4 часа отварям палатката да хвърля едно око
- grustman
- Градинар

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1478 times
Успех замери го с лух метър може па да си революционер
.png)