Знаеш ли, и аз така си мисля, че общото количество на цвете пак е мъничко, но нека да си изчака цикъла на съхнене колкото му е и тогава да опита с малко повечко вода по същия начин. Защото пък ако е по-често някъде долу не се знае колко мокро остава. Аз на моите саксии си правя от всяка страна по две, три дупки там, където смятам, че остава най-влажно, под средата на саксията, за влиза въздух и да съхне малко по равномерно, а не горе много повече да изсъхва, пък долу някъде незнайно какво. Та да не е пък прекалено често да му стане поливката. То е хубаво един път много добре да се полеят, обилно, всяко според нуждата, бавно и после да се следи колко време им трябва да съхнат, защото на всеки условията са различни, а и на цветята размерите са различни....Вентилацията след поливка ако може да се усилва(че Витамина забеляза още нещо, което може да не е съвсем в ред с вентилацията) , не знам тук как е точно. Поради което обичам бройка еднакви клонинги от един вид с подобен размер, за да ги храня и поя горе долу еднакво, иначе много видове, малки, големи..iKAR написа: ↑04 Яну 2023, 22:52 Колега, давам и аз моите "2 стотинки" по темата без претенции за компетенция. И аз мисля, че им е малко водата. Ще ти кажа какво бих направил на твое място. Бих изчакал да свърши този светъл цикъл, да свърши и идният тъмен и като им светне лампата утре, ако не са се понаперили малко цветята, бих им дал още по около 500-600мл. разтвор на цвете, само че наистина бавно, примерно по 50-100 мл. през 10 минути, като се старая да поливам равномерно цялата саксия, не само центъра. Ако почвата е много пресъхнала вътре на места и поливаш наистина бавно, би трябвало да успееш да я сатурираш правилно. В началото може да изглеждат все едно си ги преполял жестоко, но като им дадеш ден-два в добре и равномерно напоена почва, без да ги закачаш би трябвало да живнат! Друго, което ми се струва странно са лампите на 80см. - 80%.. 60см. е най-високата дистанция, която самия производител дава за фазата на вегетация.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Нов Дневник 2
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
- iKAR
- Градинар

- Has thanked: 662 times
- Been thanked: 925 times
Права си, може би е по-добре да си изчака да изсъхнат добре, аз не съобразих, че той ползва пластмасови саксии и наистина е възможно да ги удави без да иска. Аз много привикнах вече с текстилните при мен и съм позабравил какво е да преполееш, нещо, което редовно правех през първия ми гроу. Много, много е условно всичко, наистина трябва човек да си свикне със собствените си условия и цветя и после нещата ще стават по-лесно. Най-важният съвет, който го даде СофияКана е без паника! Аз нали го минах същия филм с дефицити, поливки и 100 съвета от всякакъв тип.. Така че Смоук, не им се притеснявай твърде много, това са все грешки, които ще ти донесат добър опит! И не бързай наистина и според мен да ги пускаш да цъфтят сега, оправи първо поливките и останалите условия, дай им малко време да ги видиш свежи, за да имаш един по-пълноценен и лесен цъфтеж!Inna написа: ↑05 Яну 2023, 12:56 Знаеш ли, и аз така си мисля, че общото количество на цвете пак е мъничко, но нека да си изчака цикъла на съхнене колкото му е и тогава да опита с малко повечко вода по същия начин. Защото пък ако е по-често някъде долу не се знае колко мокро остава. Аз на моите саксии си правя от всяка страна по две, три дупки там, където смятам, че остава най-влажно, под средата на саксията, за влиза въздух и да съхне малко по равномерно, а не горе много повече да изсъхва, пък долу някъде незнайно какво. Та да не е пък прекалено често да му стане поливката. То е хубаво един път много добре да се полеят, обилно, всяко според нуждата, бавно и после да се следи колко време им трябва да съхнат, защото на всеки условията са различни, а и на цветята размерите са различни....Вентилацията след поливка ако може да се усилва(че Витамина забеляза още нещо, което може да не е съвсем в ред с вентилацията) , не знам тук как е точно. Поради което обичам бройка еднакви клонинги от един вид с подобен размер, за да ги храня и поя горе долу еднакво, иначе много видове, малки, големи..
- BuTaMuH
- Градинар

- Has thanked: 1513 times
- Been thanked: 860 times
Тогава си погледни поливките... аз в 16литра саксия поливам и с 1 литър и с 1.7литра зависии колко бавно го правиш...ако трябва и с пулверизатор ще го правиш аз затова се орентирам да си купя една пръскачка 10-15 литра и направо с удалжитела ще си поливам...тъкмо няма да се изгърбвам. А при теб ако трябва си напълни една саксия със исъхнала почва за да можеш да правиш сръвнения колко трябва да е тежка.SmokeMachine написа: ↑05 Яну 2023, 07:49На старата палатка с по ниските цветя прозорчето не се затваря че от там влиза свежия въздух. Палатката е с размер 60х60х160см изкарващия вентилатор е с дебит 325 куб. А филтъра със дебит 425 куб.BuTaMuH написа: ↑04 Яну 2023, 23:02Когато имам предвид отворен прозорец не на имота а на палатката...изкарващия вади застоелия въздух ако има открехнато по диагонала прозорче....SmokeMachine написа: ↑04 Яну 2023, 22:28
Прозореца няма как да е отворен напълно но е открехнат в повечето време от светлата част.. После става хладно и го затварям но вратата е отворена (гледам в стая от къща) т.е не седи постоянно затворено.
Благодаря
Другия бокс е сет-ъп на марс Хидро 70x70х160. Вентилацията е работи на 80% мощност. 1 прозорец не се затваря а другия не е залепен хубаво щото смуче много жега от вратата на стаята, а в коридора е 28°
Поздрави
- grustman
- Градинар

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1478 times
А как ще знаеш колко си полялBuTaMuH написа: ↑05 Яну 2023, 14:32Тогава си погледни поливките... аз в 16литра саксия поливам и с 1 литър и с 1.7литра зависии колко бавно го правиш...ако трябва и с пулверизатор ще го правиш аз затова се орентирам да си купя една пръскачка 10-15 литра и направо с удалжитела ще си поливам...тъкмо няма да се изгърбвам. А при теб ако трябва си напълни една саксия със исъхнала почва за да можеш да правиш сръвнения колко трябва да е тежка.SmokeMachine написа: ↑05 Яну 2023, 07:49На старата палатка с по ниските цветя прозорчето не се затваря че от там влиза свежия въздух. Палатката е с размер 60х60х160см изкарващия вентилатор е с дебит 325 куб. А филтъра със дебит 425 куб.
Другия бокс е сет-ъп на марс Хидро 70x70х160. Вентилацията е работи на 80% мощност. 1 прозорец не се затваря а другия не е залепен хубаво щото смуче много жега от вратата на стаята, а в коридора е 28°
Поздрави
- BuTaMuH
- Градинар

- Has thanked: 1513 times
- Been thanked: 860 times
Почнах да поливам на око :Д с лейката като поливам и като редувам да не мислиш че знам на кое колко му слагамgrustman написа: ↑05 Яну 2023, 19:11А как ще знаеш колко си полялBuTaMuH написа: ↑05 Яну 2023, 14:32Тогава си погледни поливките... аз в 16литра саксия поливам и с 1 литър и с 1.7литра зависии колко бавно го правиш...ако трябва и с пулверизатор ще го правиш аз затова се орентирам да си купя една пръскачка 10-15 литра и направо с удалжитела ще си поливам...тъкмо няма да се изгърбвам. А при теб ако трябва си напълни една саксия със исъхнала почва за да можеш да правиш сръвнения колко трябва да е тежка.SmokeMachine написа: ↑05 Яну 2023, 07:49
На старата палатка с по ниските цветя прозорчето не се затваря че от там влиза свежия въздух. Палатката е с размер 60х60х160см изкарващия вентилатор е с дебит 325 куб. А филтъра със дебит 425 куб.
Поздрави
- grustman
- Градинар

Ах ти палавникBuTaMuH написа: ↑05 Яну 2023, 21:31Почнах да поливам на око :Д с лейката като поливам и като редувам да не мислиш че знам на кое колко му слагамgrustman написа: ↑05 Яну 2023, 19:11А как ще знаеш колко си полялBuTaMuH написа: ↑05 Яну 2023, 14:32
Тогава си погледни поливките... аз в 16литра саксия поливам и с 1 литър и с 1.7литра зависии колко бавно го правиш...ако трябва и с пулверизатор ще го правиш аз затова се орентирам да си купя една пръскачка 10-15 литра и направо с удалжитела ще си поливам...тъкмо няма да се изгърбвам. А при теб ако трябва си напълни една саксия със исъхнала почва за да можеш да правиш сръвнения колко трябва да е тежка.просто първите ми гроуве като поливах с полвиризатор всичко си вървеше идеално.
-
SmokeMachine
- Градинар

- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
Здравейте
Ден 48 вегетация -
6 от цветята са Поляти. Разделил съм им 5.3л разтвор,като на 14л саксий са взели по 800-900мл, а на 11л саксий са взели по 600-700мл на цвете.
Супер бавно им е разделен разтвора на порций от 150-200мл и спаузи за цигара време след една връзка на всичките. Всички прокапаха отдолу но мисля че този път стана супер. Махнал съм някой умрели листа най отдолу.
Разтвора е следния - 5.3л вода 10мл ризотоник ; 10мл каназим ; 5мл КалМаг ; 8мл БиоВега.
Пх на разтвора 6.6
Вентилацията е на 100%
Лампата е на 60 см от върховете и в двете палатки на 75% мощност.
Снимките са 1час след поливането.
Поздрави
Ден 48 вегетация -
6 от цветята са Поляти. Разделил съм им 5.3л разтвор,като на 14л саксий са взели по 800-900мл, а на 11л саксий са взели по 600-700мл на цвете.
Супер бавно им е разделен разтвора на порций от 150-200мл и спаузи за цигара време след една връзка на всичките. Всички прокапаха отдолу но мисля че този път стана супер. Махнал съм някой умрели листа най отдолу.
Разтвора е следния - 5.3л вода 10мл ризотоник ; 10мл каназим ; 5мл КалМаг ; 8мл БиоВега.
Пх на разтвора 6.6
Вентилацията е на 100%
Лампата е на 60 см от върховете и в двете палатки на 75% мощност.
Снимките са 1час след поливането.
Поздрави
- grustman
- Градинар

Напредваш брат браво
-
SmokeMachine
- Градинар

- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times