Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Нов Дневник 2

Публикувай отговор
Семена марихуана
SmokeMachine
Градинар
Градинар
Has thanked: 583 times
Been thanked: 347 times

Inna написа: 27 Дек 2022, 02:08 По принцип директно започнати в големи саксии малко трудно се нагажда поливането и според мен нещо от него е било. Като поизраснат и по запълнят ще се оправят, ти си го оптимизирай. Също почвичката каква е, може да им е била силничка за старт на малки, което също в последствие се оправя когато станат по-големи, но ги бави силната почва бебетата, така че за бебенца предпочитай лайт някакъв. По тези причини ти препоръчвам да стартираш в съдче до половин, един литър, по-удобно за поливане и със слабичка почва, на която и трябва само коренов стимулатор за начало. И сега дори май не им трябва все още храна...
Мерси Инче за коментара. Покълнати са в БиоБиз лаийт микс в кофички от кисело мляко и в 4 литрови саксиййки. Горилите дето бяха в саксийте тръгнаха много по добре от тия в киселото мляко. Почвата съм я миксирал лаийт +алл микс 30/70% обаче след това нещо се случи и спряха да растът. Само горилите се издалжиха така на горе. 2те гелато станаха по храсти а берито едното се усука а другото не е чуло да порасте. Другия гроу няма да правя грешката да почвам с 2та бокса... Ще е когато едните почнат да цъфтят другите те първа ще покълват... Няма да лежа на кълката че ще е вървят на едно.
Бяха по на 20 дни когато ги пресадих... Незнам но другия гроу ще е по различен начин... Взех си забележки и ще продължавам да си взимам.
Поздрави
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

SmokeMachine написа: 27 Дек 2022, 10:06
Inna написа: 27 Дек 2022, 02:08 По принцип директно започнати в големи саксии малко трудно се нагажда поливането и според мен нещо от него е било. Като поизраснат и по запълнят ще се оправят, ти си го оптимизирай. Също почвичката каква е, може да им е била силничка за старт на малки, което също в последствие се оправя когато станат по-големи, но ги бави силната почва бебетата, така че за бебенца предпочитай лайт някакъв. По тези причини ти препоръчвам да стартираш в съдче до половин, един литър, по-удобно за поливане и със слабичка почва, на която и трябва само коренов стимулатор за начало. И сега дори май не им трябва все още храна...
Мерси Инче за коментара. Покълнати са в БиоБиз лаийт микс в кофички от кисело мляко и в 4 литрови саксиййки. Горилите дето бяха в саксийте тръгнаха много по добре от тия в киселото мляко. Почвата съм я миксирал лаийт +алл микс 30/70% обаче след това нещо се случи и спряха да растът. Само горилите се издалжиха така на горе. 2те гелато станаха по храсти а берито едното се усука а другото не е чуло да порасте. Другия гроу няма да правя грешката да почвам с 2та бокса... Ще е когато едните почнат да цъфтят другите те първа ще покълват... Няма да лежа на кълката че ще е вървят на едно.
Бяха по на 20 дни когато ги пресадих... Незнам но другия гроу ще е по различен начин... Взех си забележки и ще продължавам да си взимам.
Поздрави
Тогава остава поливането да е било... Гладни не изглеждат.... Опитай ако искаш Кана тера почвата и торове те им, когато си изхабиш Био бизите. Аз си започнах клонингите в тяхната Кана тера профешънъл(не леката, а средната) и едва ли не е най-добрата почва, която съм опитвала до тук от специалиьираните(има и други-Био нова например ми допадна, експерт микрибал е твърде силна) . Мисля, че и торове те им са лесни и ефективни, сравнени с Био биз според мен нещата им са по-добри....
SmokeMachine
Градинар
Градинар

Inna написа: 27 Дек 2022, 13:44
SmokeMachine написа: 27 Дек 2022, 10:06
Поздрави
Тогава остава поливането да е било... Гладни не изглеждат.... Опитай ако искаш Кана тера почвата и торове те им, когато си изхабиш Био бизите. Аз си започнах клонингите в тяхната Кана тера профешънъл(не леката, а средната) и едва ли не е най-добрата почва, която съм опитвала до тук от специалиьираните(има и други-Био нова например ми допадна, експерт микрибал е твърде силна) . Мисля, че и торове те им са лесни и ефективни, сравнени с Био биз според мен нещата им са по-добри....
Аз поливам с Био гамата на CANNA, само почвата ми е на БиоБиз, защото нямаха тера профешънъл.

П. С - Мимозата продължава да седи така. Прави ми впечатление че само върховете са жълти... Големите листа са добре на цвят. Незнам защо така стана..
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1478 times

Напъвай здраво не им се плаши брато
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

Според мен имаш проблем с поливането и доста грешни съвети , нормално е да се объркаш.
Според мен са преполяти , когато това стане растението спира да има достъп до хранителни вещества и за това пожълтяват и стоят така увиснали.
Имай в предвид ,че като си им махнал листата почват да пият и по-малко вода ,защото тя се изпарява през листата .
Няма никакъв проблем да стартираш и директно в крайните саксии дори така ще се развият по-бързо стига да ги поливаш правилно .
SmokeMachine
Градинар
Градинар

Gugi написа: 29 Дек 2022, 09:04 Според мен имаш проблем с поливането и доста грешни съвети , нормално е да се объркаш.
Според мен са преполяти , когато това стане растението спира да има достъп до хранителни вещества и за това пожълтяват и стоят така увиснали.
Имай в предвид ,че като си им махнал листата почват да пият и по-малко вода ,защото тя се изпарява през листата .
Няма никакъв проблем да стартираш и директно в крайните саксии дори така ще се развият по-бързо стига да ги поливаш правилно .
Много е зор с това поливане брат... По 0.500мл на 14л почва е много... Гледам други колеги поливат през ден с 0.600 и правят гори... Ще ги оставя сега без вода до смяната на режима.... През 4-5 дни ги поливам...много ми е зор с това целене на водата... Мастър бластър в 11л саксий полива през ден в цъфтежа със 0.600мл и няма проблеми... Незнам какво да правя..
Благодаря за отговора

Поздрави
Gugi
Градинар
Градинар

SmokeMachine написа: 29 Дек 2022, 10:07
Gugi написа: 29 Дек 2022, 09:04 Според мен имаш проблем с поливането и доста грешни съвети , нормално е да се объркаш.
Много е зор с това поливане брат... По 0.500мл на 14л почва е много... Гледам други колеги поливат през ден с 0.600 и правят гори... Ще ги оставя сега без вода до смяната на режима.... През 4-5 дни ги поливам...много ми е зор с това целене на водата... Мастър бластър в 11л саксий полива през ден в цъфтежа със 0.600мл и няма проблеми... Незнам какво да правя..
Благодаря за отговора

Поздрави
Еми то зависи от много неща , Мастъра е в цъфтеж и растенията му са много по-големи от твоите и с много повече листа .
В различните фази изискват различно количество вода , като са малки пият супер малко и тогава най-често става преполиването в повечето пъти като не го знаеш това се налива още вода с надежда да щръкнат ама пак не става . Осен това всеки сорт е различен ,някой пият повече други по-малко не може да ги караш под общ знаменател.Няма страшно , колкото повече грешки правиш и повече опит ще натрупаш.
SmokeMachine
Градинар
Градинар

Здравейте и честита Нова година на всички във форума. Бъдете живи и здрави и много щастливи.

Ден 41 вегетация

Днес съм полял 6 от 8 цветя с по 0.300мл на цвете защото саксийте бяха олекна ли супер много. Повечето разтвор се стече отдолу но няма да ги доливам.намалил съм им светлата част със 1 час. Утре ще я намаля с още 1ч. Г/д всичко е окей.

Поздрави
Gugi
Градинар
Градинар

SmokeMachine написа: 01 Яну 2023, 17:50 Здравейте и честита Нова година на всички във форума. Бъдете живи и здрави и много щастливи.

Ден 41 вегетация

Днес съм полял 6 от 8 цветя с по 0.300мл на цвете защото саксийте бяха олекна ли супер много. Повечето разтвор се стече отдолу но няма да ги доливам.намалил съм им светлата част със 1 час. Утре ще я намаля с още 1ч. Г/д всичко е окей.

Поздрави
Щом така е станало значи много си ги изчакал и супер много са изсъхнали , тия 300мл са крайно не достатъчни и не трябва да ги чакаш толкова много да изсъхнат.
Ще е добре да качваш и снимки и повече информация какво правиш .
SmokeMachine
Градинар
Градинар

Здравейте приятели, искам да попитам нещо...
Качвам снимки на 3 от цветята. Едното е много зле(mimosa) , другите почват да избледняват по върховете а големите листа си седят зелени... Поливани са с 1 и същ разтвор всичките... Малко ги предобрих след последното поливане (дадох им на всички по 0.500мл) а не трябваше... Сега мисля да им дам по 0.300мл на всички... Чудя се на това увисналото дали да не му дам повече КалМаг. Моля да помощ..намалил съм им светлата част с 2 часа... Днес ще я намаля с още 1ч.
Надявам се на снимките да се вижда за кво става на въпрос... Ламфмпите са вдигнати почти до горе и са на 80%мощност.

Поздрави
Прикачени файлове
Mimosa
Mimosa
Mimosa
Mimosa
Mimosa
Mimosa
Mimosa
Mimosa
Mimosa
Mimosa