Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Alex
Градинар
Градинар
Has thanked: 68 times
Been thanked: 84 times

Inna написа: 10 Ное 2022, 09:48
Alex написа: 09 Ное 2022, 16:37
Inna написа: 09 Ное 2022, 16:30 Всъщност им трябва студена светлина, тази е за цъфтеж. Пак може да се ползва от до, но хабиш много неефективно 400 вата, а с подходящ спектър 150 вата щяха да са идеални..... Трябва да им растат и листенца та настрани вече.... Не я приближавай много, особено ако е без кул тюб, тя много пече и суши, а бебетата искат влажност и прохлада, подобно на пролетно време. После и с тази ще си растат добре, но засега не им е подходяща. Може да досипеш почва до ръба да се крепят. Може да си вземеш метал халидна(МХ) крушка 400в, тя работи със същите баласти и тн, но свети синкаво студено и ги държи гъсти. Има и евтини такива, които не са гроу.....
Моята е двуспектърна може и да е МХ не се сещам вече,това не са ми първите растения гледани с нея,но може би не трябваше да ги пускам от самото начало под нея
Да, има различни ХПС, в някои пише, че има повече студена, то не се забелязва с просто око де . Но МХ крушка свети видимо студена, направо синкаво, тук на снимката си е ХПС. Може и от до да се ползва, просто така ще вървят в началото, после предполагам, че ще се оправят като поотраснат. Но за макс гъстота се ползва първо студената и тази в цъфтеж чак. Също не знам колко бройки бебета са, но 400 вата е доста ток, а и пече. Ако имаш възможност друг път ги започва с по слабички и студени просто за пестене и по добър ефект. Но не е фатално, дозарови ги само да не се огънат.
Друг път ги оставях под лед лампа или навън на слънце и нямах такива проблеми,следващия път ще бъде с други лампи и рефлектор :D .Благодаря много за съветите.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Alex написа: 09 Ное 2022, 13:45 Здравейте,имам питане относно развитието на растенията,дали се развиват нормално.Автоматици са на 3 дни,струва ми се че растат прекалено бързо на височина и са слаби,лампата е hps за сега на 400вата на 70-80см от върховете,температурата 22-24 градуса растенията са високи 9см
Let's go.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 472 times
Been thanked: 1476 times

Колеги това липса на манган ли е според вас
Прикачени файлове
E71EDA52-3DF0-4BA2-9485-71F22831ABCF.jpeg
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

Забелязах и стеблата някой са в този цвят да си кажете мнението може би е и фосфор но аз давам всичко на биобиз
Прикачени файлове
B94ABA15-3CE4-4B78-95BC-31F939258C50.jpeg
SteemTosh
Градинар
Градинар
Has thanked: 17 times
Been thanked: 22 times

При мен е следния проблема 1 от цветята получи някакви кафяви петна по листата
Темп 18-27 градуса влажност 50-70%
Лампата е лъматек 300в про на 60см на 50% от капацитета
Поливани 2 пъти последния път с роотбастик на атами и почвата е Биохим лайт
12ти ден над почвата
Сорта е на Барни фарм до си дос ауто
Кажете къде може да е проблема и с какво да поля
Калмаг?

Да спомена че само 1 от тях има тези признаци другите според мен изглеждат добре
Прикачени файлове
foto_no_exif 10.jpg
foto_no_exif 11.jpg
foto_no_exif 12.jpg
foto_no_exif 13.jpg
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

SteemTosh написа: 19 Ное 2022, 13:49 При мен е следния проблема 1 от цветята получи някакви кафяви петна по листата
Темп 18-27 градуса влажност 50-70%
Лампата е лъматек 300в про на 60см на 50% от капацитета
Поливани 2 пъти последния път с роотбастик на атами и почвата е Биохим лайт
12ти ден над почвата
Сорта е на Барни фарм до си дос ауто
Кажете къде може да е проблема и с какво да поля
Калмаг?

Да спомена че само 1 от тях има тези признаци другите според мен изглеждат добре
Много възможно е да е кал маг дефицит как поливаш и с по колко и кога
SteemTosh
Градинар
Градинар

Поляти са веднъж като се показаха над почвата с 50мл на коренче ЕС 0050 чиста водичка
След това с 300мл на саксия 11л са саксиите
С 0.5мл atami rootbastic на 1.5л вода
Почвата уж трябва да има стартиращи елементи
Biobiz lite
Днес е ден 13 от както са над почвата
Мисля да ги полея с 300мл на саксия
0.5мл rootbastic atami на 1.5л вода
0.5мл calmag advance nutrient към тези 1.5л
И ще го разделя 300мл
Почвата е с PH 6.5
Влгата в почвата е в норми и на дъното на салсиите меря с едно уредче с 2 електрода който се забиват в почвата

Днес мисля да ги по
SteemTosh
Градинар
Градинар

SteemTosh написа: 19 Ное 2022, 14:30 Поляти са веднъж като се показаха над почвата с 50мл на коренче ЕС 0050 чиста водичка
След това с 300мл на саксия 11л са саксиите
С 0.5мл atami rootbastic на 1.5л вода
Почвата уж трябва да има стартиращи елементи
Biobiz lite
Днес е ден 13 от както са над почвата
Мисля да ги полея с 300мл на саксия
0.5мл rootbastic atami на 1.5л вода
0.5мл calmag advance nutrient към тези 1.5л
И ще го разделя 300мл
Почвата е с PH 6.5
Влгата в почвата е в норми и на дъното на салсиите меря с едно уредче с 2 електрода който се забиват в почвата

Днес мисля да ги полея
Чудя се дали да дам някакви основни торове на advance
Grow
Micro
Bloom
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Доколкото ми е известно Biobizz Lite не е заредена с почти нищо. Според мен си дай кал-мага в нормална доза, не такива 0.5 на литър и половина. Ако е това Sensi Cal-Mag Xtra на Advanced (интересно, че пише, че е специално разработен за хидропоника), мисля че дозата по таблица е 2мл. на литър вода, което на литър и половина вода са 3мл. Ако се притесняваш да не предобриш, което мисля че не става толкова лесно с кал-мага, дай примерно 1.5мл на тия 1.5 литра вода, което си е половин от препоръчителната доза на продукта. Понеже виждам, че си с ЛЕД панел, популярно твърдение е, че под ЛЕД-а цветята искат допълнително кал-маг. Има колеги тук, които не ползват течен кал-маг, но те имат предварително зарадени почви с доломит, зеолит и прочее. За основните торове също мисля, че можеш да им даваш вече. Цветята ти сега влизат в 3та седмица, което по таблицата на Advanced означава по 3мл/л Grow, Bloom и Micro седмично. Ако искаш да започнеш предпазливо дай и от основите половин доза примерно. Накратко, по това което си описал, аз мисля, че е време да ги нахраниш :)
SteemTosh
Градинар
Градинар

iKAR написа: 19 Ное 2022, 15:21 Доколкото ми е известно Biobizz Lite не е заредена с почти нищо. Според мен си дай кал-мага в нормална доза, не такива 0.5 на литър и половина. Ако е това Sensi Cal-Mag Xtra на Advanced (интересно, че пише, че е специално разработен за хидропоника), мисля че дозата по таблица е 2мл. на литър вода, което на литър и половина вода са 3мл. Ако се притесняваш да не предобриш, което мисля че не става толкова лесно с кал-мага, дай примерно 1.5мл на тия 1.5 литра вода, което си е половин от препоръчителната доза на продукта. Понеже виждам, че си с ЛЕД панел, популярно твърдение е, че под ЛЕД-а цветята искат допълнително кал-маг. Има колеги тук, които не ползват течен кал-маг, но те имат предварително зарадени почви с доломит, зеолит и прочее. За основните торове също мисля, че можеш да им даваш вече. Цветята ти сега влизат в 3та седмица, което по таблицата на Advanced означава по 3мл/л Grow, Bloom и Micro седмично. Ако искаш да започнеш предпазливо дай и от основите половин доза примерно. Накратко, по това което си описал, аз мисля, че е време да ги нахраниш :)
Добре Ikar
Днес ще бъдат поляти с 500мл всяко
Като кал маг е същия който казваш (прилагам снимка) но тава имам в момента и ще е в доЗи който пише
Основните
Advanced Nutrition
Grow
Micro
Bloom
На половин за да не ги предробя имам ppm ec meter с който ще видя колко е водата след торовете но нямам идея какво са границите
Прикачени файлове
foto_no_exif 10.jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”