Здравейте отново и благодаря за мненията.
Ина, поливането е понякога дори на 4 до 5 дни. Водя се по почвата, теглото и предходната поливка.
В почвата имам достатъчно аерация от кокос към 20-25% от микса и перлит 10% от микса. От влагозадържащите имам вермикулит към 10% и керамзит, но малко, за да не заема обем, не повече от 2-3%.
Под саксиите в чиниите има керамзит, за да може да се получава дренаж и ако протече вода, да не киснат потовете във водата, а да са на камъчетата. Последната поливка беше в петък с 800 мл, когато мисля вече се виждаха първи признаци на сниманото, тоест то вече е било започнало. Снимките са от събота.
Предходната поливка беше в понеделник , с не повече от 550-600 мл, като дори едвам едвам просълзи отдолу пота, даже по-скоро се притеснявах да не се засушат много.
Това няма как да е "изядено" от растението, поради недостиг, нали ? В тези случаи по-скоро мисля жълтеят и вехнат листата.
Температурите варират между 14-15 градуса ранна сутрин и 22-24 градуса през деня, влагата между 50 и 70%. Терасата е западна, висок етаж, което означава топло между 12 и 21 часа. Лампата работи 21-9 , за да може да балансира хладните вечери, а 9-21 е тъмният цикъл.
Температурата и влагата, знам че не са оптимални, но поради спецификата на мястото, нямам много как да влияя. Но тя е една и съща и за 5те растения. Сниманото е само на едно от тях. Сорта е Kosher Kush от GoG, поръчано през Сийдсмен.
Нещо пропускам ли още като информация?
Храната, както и поливките са ми по-скоро леко консервативни, отколкото зоб до дупка.
Мисля да поизчакам да поизсъхне, и следващата 1, че даже 2 поливки да са само с вода и топ макс.
Иначе ПХто на поливката в понеделник беше 5.8, че нямам с какво да го вдигна, освен Доломита, но скоро давах. На тази от Петък беше 6.3-6.4. В почвата има много бактерии и гъби, така че ПХ също не би трябвало да е толкова критичен фактор - К-Амино, Руут Бетър и другото им - Био Медиа про.
Пробвах да измеря изходящата след поливката в Петък, но е доста трудно, тъй като ПХ метъра трудно успява да се потопи достатъчно в малкото протекло отдолу, а с камъните , нямам как да я пресипя някъде. Странното беше, че тъй като торовете ми отиват повече към киселинната посока, а за съжаление имам само ПХ-, и редовно поливам между 5.6 до 6, 6.2, но пък ПХ на отходната пода сега в петък беше по-високо от на поливната, към 6.6.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Диагностика за растения в почва (снимки)
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3744 times
Доломитата как си я давал по това време ? Тя трябва да се смеси с почвата още преди да има растения в саксията. Ако се посипва от горе и после се полее, става чист гипс и не се усвоява от растенията. Дори на описанието на продукта пише да не се смесва с вода и да се полива. Тя действа, като буфер и ако поливаш с разтвор 6-7.5 няма да имаш проблем с цветята. Нейното pH е около 7 и затова я слагат почти във всеки микс, който го има на пазара. Имай в предвид, че Bad Guano е един вид фунгицид и убива част от полезните неща.
- grustman
- Градинар

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1478 times
Търсят светлина и за това се издължават в един момент ще клюмнат защото ще натежи а още им е крехко стеблотоAlex написа: ↑09 Ное 2022, 13:45 Здравейте,имам питане относно развитието на растенията,дали се развиват нормално.Автоматици са на 3 дни,струва ми се че растат прекалено бързо на височина и са слаби,лампата е hps за сега на 400вата на 70-80см от върховете,температурата 22-24 градуса растенията са високи 9см
-
Alex
- Градинар

- Has thanked: 68 times
- Been thanked: 84 times
Ако смъкна лампата няма ли да им навреди?Какво да правя?grustman написа: ↑09 Ное 2022, 14:24Търсят светлина и за това се издължават в един момент ще клюмнат защото ще натежи а още им е крехко стеблотоAlex написа: ↑09 Ное 2022, 13:45 Здравейте,имам питане относно развитието на растенията,дали се развиват нормално.Автоматици са на 3 дни,струва ми се че растат прекалено бързо на височина и са слаби,лампата е hps за сега на 400вата на 70-80см от върховете,температурата 22-24 градуса растенията са високи 9см
-
Alex
- Градинар

Или да вдигна на 600 ватаAlex написа: ↑09 Ное 2022, 14:54Ако смъкна лампата няма ли да им навреди?Какво да правя?grustman написа: ↑09 Ное 2022, 14:24Търсят светлина и за това се издължават в един момент ще клюмнат защото ще натежи а още им е крехко стеблотоAlex написа: ↑09 Ное 2022, 13:45 Здравейте,имам питане относно развитието на растенията,дали се развиват нормално.Автоматици са на 3 дни,струва ми се че растат прекалено бързо на височина и са слаби,лампата е hps за сега на 400вата на 70-80см от върховете,температурата 22-24 градуса растенията са високи 9см
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Всъщност им трябва студена светлина, тази е за цъфтеж. Пак може да се ползва от до, но хабиш много неефективно 400 вата, а с подходящ спектър 150 вата щяха да са идеални..... Трябва да им растат и листенца та настрани вече.... Не я приближавай много, особено ако е без кул тюб, тя много пече и суши, а бебетата искат влажност и прохлада, подобно на пролетно време. После и с тази ще си растат добре, но засега не им е подходяща. Може да досипеш почва до ръба да се крепят. Може да си вземеш метал халидна(МХ) крушка 400в, тя работи със същите баласти и тн, но свети синкаво студено и ги държи гъсти. Има и евтини такива, които не са гроу.....Alex написа: ↑09 Ное 2022, 14:54Ако смъкна лампата няма ли да им навреди?Какво да правя?grustman написа: ↑09 Ное 2022, 14:24Търсят светлина и за това се издължават в един момент ще клюмнат защото ще натежи а още им е крехко стеблотоAlex написа: ↑09 Ное 2022, 13:45 Здравейте,имам питане относно развитието на растенията,дали се развиват нормално.Автоматици са на 3 дни,струва ми се че растат прекалено бързо на височина и са слаби,лампата е hps за сега на 400вата на 70-80см от върховете,температурата 22-24 градуса растенията са високи 9см
-
Alex
- Градинар

Моята е двуспектърна може и да е МХ не се сещам вече,това не са ми първите растения гледани с нея,но може би не трябваше да ги пускам от самото начало под неяInna написа: ↑09 Ное 2022, 16:30Всъщност им трябва студена светлина, тази е за цъфтеж. Пак може да се ползва от до, но хабиш много неефективно 400 вата, а с подходящ спектър 150 вата щяха да са идеални..... Трябва да им растат и листенца та настрани вече.... Не я приближавай много, особено ако е без кул тюб, тя много пече и суши, а бебетата искат влажност и прохлада, подобно на пролетно време. После и с тази ще си растат добре, но засега не им е подходяща. Може да досипеш почва до ръба да се крепят. Може да си вземеш метал халидна(МХ) крушка 400в, тя работи със същите баласти и тн, но свети синкаво студено и ги държи гъсти. Има и евтини такива, които не са гроу.....
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Да, има различни ХПС, в някои пише, че има повече студена, то не се забелязва с просто око де . Но МХ крушка свети видимо студена, направо синкаво, тук на снимката си е ХПС. Може и от до да се ползва, просто така ще вървят в началото, после предполагам, че ще се оправят като поотраснат. Но за макс гъстота се ползва първо студената и тази в цъфтеж чак. Също не знам колко бройки бебета са, но 400 вата е доста ток, а и пече. Ако имаш възможност друг път ги започва с по слабички и студени просто за пестене и по добър ефект. Но не е фатално, дозарови ги само да не се огънат.Alex написа: ↑09 Ное 2022, 16:37Моята е двуспектърна може и да е МХ не се сещам вече,това не са ми първите растения гледани с нея,но може би не трябваше да ги пускам от самото начало под неяInna написа: ↑09 Ное 2022, 16:30Всъщност им трябва студена светлина, тази е за цъфтеж. Пак може да се ползва от до, но хабиш много неефективно 400 вата, а с подходящ спектър 150 вата щяха да са идеални..... Трябва да им растат и листенца та настрани вече.... Не я приближавай много, особено ако е без кул тюб, тя много пече и суши, а бебетата искат влажност и прохлада, подобно на пролетно време. После и с тази ще си растат добре, но засега не им е подходяща. Може да досипеш почва до ръба да се крепят. Може да си вземеш метал халидна(МХ) крушка 400в, тя работи със същите баласти и тн, но свети синкаво студено и ги държи гъсти. Има и евтини такива, които не са гроу.....
.png)