Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 472 times
Been thanked: 1476 times

3EBC написа: 22 Окт 2022, 21:39 Оправи си пх-то, от там ти идва цялата работа. Като гледам снимките изглежда точно ПХ. Оправяйки го не тори с нищо повече да не се натрупат елементи в почвата и да стане каша с оправянето после. Купи си някакъв PH Down или UP, според зависи, Старай се да поливаш с 6.5 ph, мери се след торовете ако има такива. Може да пробваш и с разни киселини(изстискан лимонов сок) примерно да го намалиш, но не знам за колко време ще го намали. Ако купих PH Up/Down внимавай, че се натрупва с времето и да не стане пък обратно. Аз бих ги пресадил и поливал с вода с нормално ph.
Ами PH то се движи в тоя диапазон 6.5.6.6 имам и down и Up на биобиз няма къде да ги пресаждам това са финалните няма и на къде да го оправям PH меря го с всяко поливане и съм калибрирал пх метъра освен от тука на там да поливам само вода и кал маг защото съм лед 1.5мл на литър става ли?
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

Колеги забелязах че само тези саксии който по бързо сънхат аз поливам на три дни са с признак на дефицит тоест най леките.
Аватар
sunnybeach
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 72 times

Здравейте, моля за малко помощ. получава се това пожълтяване отстрани по връхчетата на листата и съвсем малко на някои в центъра на листото.
Само на едното растение е и първонъчално беше само малко по едното листо, а сега вече се появи по няколко.
Възможно ли е да е wind burn?
Прикачени файлове
95E2438C-66BE-4E7A-87A3-33C4AF6F6D9B.jpeg
96C78F75-1F62-4C23-829F-4155ABB4348A.jpeg
06964618-BC85-4B89-A8B3-544BA41B74C6.jpeg
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 2222 times

sunnybeach написа: 31 Окт 2022, 09:59 Здравейте, моля за малко помощ. получава се това пожълтяване отстрани по връхчетата на листата и съвсем малко на някои в центъра на листото.
Само на едното растение е и първонъчално беше само малко по едното листо, а сега вече се появи по няколко.
Wind burn-а изглежда по друг начин.
Keep on growing :stone:
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

sunnybeach написа: 31 Окт 2022, 09:59 Здравейте, моля за малко помощ. получава се това пожълтяване отстрани по връхчетата на листата и съвсем малко на някои в центъра на листото.
Това е в следствие от преполиване.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

+ pH sensitve
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
sunnybeach
Градинар
Градинар

Gugi написа: 31 Окт 2022, 21:02

Благодаря, ще внимавам повече. А ph спрях да меря , защото всичко е organic , а и поливам с минерална вода ph 7
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

sunnybeach написа: 01 Ное 2022, 07:47

Благодаря, ще внимавам повече. А ph спрях да меря , защото всичко е organic , а и поливам с минерална вода ph 7
От там идва проблема не трябва да е минерална вода, може да е изворна пх трябва да мериш щото и аз така си мислех докато не измерих въпреки че сз имам собствен водоизточник тоест бунар. След всичко като смеся идваше на 7.5 7.7 а чиста водата вече 8.8. Минералната вода не е полезна за нито едно растение :passg:
Аватар
sunnybeach
Градинар
Градинар

grustman написа: 01 Ное 2022, 07:51

От там идва проблема не трябва да е минерална вода, може да е изворна пх трябва да мериш щото и аз така си мислех докато не измерих въпреки че сз имам собствен водоизточник тоест бунар. След всичко като смеся идваше на 7.5 7.7 а чиста водата вече 8.8. Минералната вода не е полезна за нито едно растение :passg:

Много благодаря за информацията! Още днес ще купя изворна. А дали може да се пълни от сравнително чиста рекичка, винаги е бистра водата, но възможно ли е да вкарам нещо нежелано?
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

sunnybeach написа: 01 Ное 2022, 08:03
grustman написа: 01 Ное 2022, 07:51

Много благодаря за информацията! Още днес ще купя изворна. А дали може да се пълни от сравнително чиста рекичка, винаги е бистра водата, но възможно ли е да вкарам нещо нежелано?
По хубаво от живата вода няма. Тоест много ясно че от реката стига да няма фекалии и химикали но мери Ph а да отглеждаш канабис и да купуваш вода ми се струва много тъпо намери златната среда в краен варянт преварявай чешмата ако нямаш реки и т.н аз си пълня 100литра и си ги позвам като намаля на 50 пълня нови и така ги въртя. :passg:
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”