Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Закрито 2022 / Indoor Season 2022 (Обща тема)

Заключено
Семена марихуана
Maximus666

Ден 15

Здравейте , при мен грола претърпя голями промени , като цяло смехих помещението където никой не живее и направих малко изолация , че е малко студена стаята . Също така установих че имам проблем с вентилацията и с свежия въздух , за това обърнах филтъра и вентилатора от комплекта да вкарват свеж и чист въздух , също така и ги обдухва :D . За изкарваща вентилация ползвам димоотвода за печката на дърва от стаята , така ли иначе не се ползва , стана супер за сега но трябва да си купя още един вент и филтър на марс и той пак ще е вързан за димоотвода и ще се получи перфетната вентилация за мен .
За сега още работя по изкарващия , че два вента от комп не могат да смогнат на вкарващия и се получава високо налягане в бокса , имам още 4 вента от комп и материали надявам се да се справя с тази компресия :D.
Трябва и върху температурата да поработя че спадна доста в новото помещение с частична изолация на 24/0лампа от 18-22 °C .
Също така смених водата с изворна по препоръки на @IKAR .
Надявам се да се подобрят нещата :) .
Успех :)
Прикачени файлове
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
foto_no_exif (3).jpg
foto_no_exif (4).jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2118 times
Been thanked: 3740 times

Maximus666 написа: 07 Окт 2022, 11:23 Ден 15

Здравейте , при мен грола претърпя голями промени , като цяло смехих помещението където никой не живее и направих малко изолация , че е малко студена стаята . Също така установих че имам проблем с вентилацията и с свежия въздух , за това обърнах филтъра и вентилатора от комплекта да вкарват свеж и чист въздух , също така и ги обдухва :D . За изкарваща вентилация ползвам димоотвода за печката на дърва от стаята , така ли иначе не се ползва , стана супер за сега но трябва да си купя още един вент и филтър на марс и той пак ще е вързан за димоотвода и ще се получи перфетната вентилация за мен .
За сега още работя по изкарващия , че два вента от комп не могат да смогнат на вкарващия и се получава високо налягане в бокса , имам още 4 вента от комп и материали надявам се да се справя с тази компресия :D.
Трябва и върху температурата да поработя че спадна доста в новото помещение с частична изолация на 24/0лампа от 18-22 °C .
Малко си разместил нещата според мен. Изкарващия вентилатор трябва да смуче от най - високата част на бокса, а входящия да ти е долу. Ако ти пада прекалено много температурата, вземи си димер, да намаляваш оборотите на изкарващия вентилатор.
Maximus666

Здравей @Vetrushka , да разместил съм ги , заради свежия въздух то реално този с филтра вкарва от комплекта , а изкарващия ми за сега са 2 вентилатора от комп възрзани на зарядно 12V но са много слаби и до довочера ще станат 6 изкарващи на 3 зарядни по
12v . Надявам се много скоро да си взема един вент с филтър на mars hydro и ще стане чук .
То преди този от комплекта беше изкарващ и вкарващите ми бяха от вентове от комп и импровизирани филтри от дунапрен и филц но не си е като карбоновия филтър :) . И реално всичко се циркулираше , в едно и също помещение а сега е малко по тарикатски направено , само още един комплект и става много добре , защото всичко излиза през димоотвода но си трябва тежък вент като на марс да има тяга :)
Благодаря за отговора
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

Maximus666 написа: 07 Окт 2022, 11:23 Ден 15

Братле май за първи път виждам някой с карбонов филтър на вкарващия , каква е идеята ?
Maximus666

Като цяло се опитвам да напраявя по чиста среда за отглеждане , нямам възможност за co2 система :) . Като цяло въздуха където влиза в бокса ще е по-чист
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

Maximus666 написа: 07 Окт 2022, 15:04 Като цяло се опитвам да напраявя по чиста среда за отглеждане , нямам възможност за co2 система :) . Като цяло въздуха където влиза в бокса ще е по-чист
Ами по-скоро изчисти стаята щом искаш по-чиста среда. Това с филтъра не ти върши никаква работа, от какво го пречистваш тоя въздух така и не разбирам ? Идеята на карбоновия филтър е да минава през него въдуха , който излиза от бокса , за да премахне миризмата !
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Maximus666 написа: 07 Окт 2022, 15:04 Като цяло се опитвам да напраявя по чиста среда за отглеждане , нямам възможност за co2 система :) . Като цяло въздуха където влиза в бокса ще е по-чист
Ето това ти е напълно достатъчно, не ти трябват никакви филтри. CO2 e система, която доставя на растенията Въглероден диоксид (CO2), няма нищо общо с чистотата. И тя работи само в светлата част при растенията.

https://www.urbanbotaniks.com/product/2 ... 250mm.html
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Да покажа и при мен какво става, малко се забавиха нещата, заради многото непокълнали семки (проблема се оказаха трипс, които успях да премахна, но преди това ми прецакаха няколко семки и плановете като цяло). Съответно останах с 2 покълнали семки, една BlueDream (ляво 14л. саксия) и една Bubblegummer (дясно 11л. саксия)и удължих значително вегетацията, за да взема клонинги и да си компенсирам липсите :) Малкият клонинг долу е от Bubblegummer-а, и съм го сложил за да уплътня мястото под лампата, днес утре ще го пресадя в нещо от сорта на 8-9 литра, давам им още около седмица и малко вег, пръскам ги с NanoBreathe и ги пускам да цъфтят. В другата палатка работя по клонингите, с цел като свърши този грол да напълня директно и двете палатки и да ги пускам пак в цъфтеж. Този път съм решил BubbleGummer-а, който вече ми е малко по-познат сорт да го понатисна да изкара повечко количество. Вегетацията я карам на българско гуано (по-азотно), ризотоник и кал-маг, като веднъж им дадох и BioVega, но бяха на ръба да изгорят, внимавайте с тази Вега, силничка е. Иска ми се на влизане в цъфтежа да не са твърде назобени с азот, за да не се бавят и мъчат излишно докато го изкльопат, и после светлото лесно ще го компенсирам с цъфтежна храна. Кал-Мага на биобиз не се пести изобщо с тези лед-панели, давам на всяка поливка по 1мл/л и мисля че няма нито дефицит, нито излишък!
123.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Здравейте колеги, при мен цъфтежа малко се проточи :) Първите две растения съм ги обрал малко по рано от колкото трябва, но така е като се гледа само на око. Какво остава, като се задават въпроси по снимка, дали са готови във форума :)
Миналата година съм си затрил някъде микроскопа и ги първите две ги отрязах на "ОКО", след като дойде уреда видях, че малко съм избързал. Така и останалите 4, вместо да са отрязани, са вече в средата на 11-та седмица 12/12 :) Да остават им още най - много седмица, но и с тях щях да избързам. Снимките този път ги направих на изключена лампа.

Показвам и няколко снимки, само на трихомите на Black Sugar и The White OG.

Peyote Forum
PeytoeForum.jpg
PeytoeForum2.jpg
Gelat OG
GelatOG.jpg
GelatOG2.jpg
Critical Purple Kush 1
CriticalPurpleKush1_1.jpg
CriticalPurpleKush1_2.jpg
Critical Purple Kush 2
CriticalPurpleKush2_1.jpg
CriticalPurpleKush2_2.jpg