Първо да започна с това - да, правилно четете, пак е Мастър ви Бластър и да, очевидно отново пуска дневник с Blue Dream. Та малко предистория, миналата година края на септември за пръв път започнах да отглеждам марихуана и оттогава мина година, в която оставих два индоора и един смесен гроу зад гърба си. От първата ми поръчка от Seedsman останаха три семки Blue Dream и дори не съм се съмнявал, че ще се опитам да ги покълна - това все още остава сорта, който най-много ми хареса от Black Sugar и White Widow. Семената ги държах в хладилника вече повече от година и имах големи надежди, че ще тръгнат в крайна сметка. Да, знам, че повечето от вас са на мнение, че си заслужава да гледаме стортове, които имаме желание, а не да се съобразяваме с това какво имаме налично, но в крайна сметка ми остана и една семка White Widow, която не искам да я оставям просто така. Та реших все пак да опитам да покълна четирите семки, пък каквото сабя покаже. Този път заложих на почва Canna Terra Professional за разнообразие и ми прави впечатление, че е доста различна от Biocanna Bio Terra Plus. Все пак не мисля, че избора на почва е лош. Този път съм планирал да ползвам само препаратите от Bio серията на Canna, като в добавка ще използвам само Cal Mag на BioBizz и меласа след началото на цъфтежа. От последния гроу ми направи впечатление колко добре се развиват растенията и без всички добавки като Bio Heaven, Acti Vera и Alg A Mic на BioBizz и мисля, че мога да изкарам целия гроу с Bio Rhizotonic, евентуално няколко поливки с Bio Vega а цъфтежа на Bio Folres, Bio Boost и меласа. Този път съм планирал да мина през кофички с кисело мляко, след това 11-литровите саксии и да, този път най-накрая приготвих и 14-литрови саксии за финални, които перфектно се побират в 70х70см палатката. В общи линии това е плана.
Вечерта на 1 октомври пуснах трите семки Blue Dream и едната семка White Widow в чаши с вода. Още на следващия ден и трите семки Blue Dream вече се бяха пропукали и бяха започнали да покълват. Все пак реших, че ще мина през етапа със салфетките и ги положих. На 3 октомври и трите семки Blue Dream вече си имаха прилични коренчета и ги посадих в кофички от кисело мляко, а White Widow все още нямаше следа от покълване. Още вчера вече двете Blue Dream бяха над почвата, като днес видях, че и третото се е показало. От White Widow все още няма и следа, но си спомням, че миналия път двете White Widow също тръгнаха по-бавно, така че още не съм загубил надежда. Пък в най-лошия случай ще гледам само трите Blue Dream.
В общи линии май е това, надявам се след тези три гроуа опитът да ми помогне да се справя по-добре. Поздрави на всички, без този форум едва ли щях да я докарам до тук!
.png)