Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2122 times
Been thanked: 3743 times

grustman написа: 05 Окт 2022, 22:45 Колеги това на какво ви прилича
Това не е калций, дай повече инфо, температура, влага, почва, какви саксии. Така от една снимка на едно листо, нищо не може да ти се отговори. Видях в по задните постове, че ториш, може и да си заключил нещо от грешно поливане. Дай снимка на цялото растение.
Ето как изглежда дефицита на Калций
Calcium-Deficiency-1.jpg
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1478 times

Vetrushka написа: 06 Окт 2022, 12:04
grustman написа: 05 Окт 2022, 22:45 Колеги това на какво ви прилича
Това не е калций, дай повече инфо, температура, влага, почва, какви саксии. Така от една снимка на едно листо, нищо не може да ти се отговори. Видях в по задните постове, че ториш, може и да си заключил нещо от грешно поливане. Дай снимка на цялото растение.
Ето как изглежда дефицита на Калций
Calcium-Deficiency-1.jpg
Здравей , благодаря за бързия отговор Темперетурата е 26-28 градуса влагата имам един овлажнител за въздух и много относително подържа но средно 43 45 50 53% , почвата е на биобиз лайт микс саксиите са 11 литрови водя си списък с това което съм приложил до сега и ще го опиша а то е

1 литър разтворен с (1мл биогроу, 2мл биохевън) по 500 на растениие
след три дни 1 литър разтрворен с( 2мл биогрол и 2мл биохевън)
днес на литър (1мл топмакс 1мл блом 1мл биохевън)
Аватар
3EBC
Градинар
Градинар
Has thanked: 162 times
Been thanked: 212 times

За да поддържаш по-висока влага докато са малки не е нужно постоянно да изкарваш въздух и да го обменяш много пъти на час. Нужно е да циркулира добре и да има поне някакъв приток на свеж, но не и да изкарваш като луд. Леко открехната врата е достатъчно или да дошш 5-10 минути вътре 3-4 пъти на ден. Всичко това е относително и зависи как поддържаш температурата вътре. Ако е чрез изкарващия вентилатор, влагата почти винаги ще ти в проблем без хубав овлажнител.
Заложи на хубава почва с микробиологичен живот в нея и всички "проблеми" са зелени :weed: :weed:
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

Прикачвам снимки детайлни
Прикачени файлове
IMG_20221006_121430.jpg
IMG_20221006_121410.jpg
IMG_20221006_121420.jpg
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

Извинявам се че пиша така но не ми дава да редактирам основните постове който публикувам искам да допълня че вътре съм пуснал и обдухващ на първа степен забелязах че когато изключа вкарващия (от компютър) влагата се вдига и направих на таймер да се включва през час да вкарва нов въздух час работи час почива а този изкарващия работи нон стоп защото изключа ли го вътре от овлажнителя става мъгла и се вдига адски влагата благодаря за разбирането
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

grustman написа: 06 Окт 2022, 12:21 Прикачвам снимки детайлни
Здравей , за мен това е дефици на калций .
С каква светлина си ? Ако си с лед панел трябва да добавиш допълнително калций и магнезий или в почвата или да даваш с поливките.
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

Gugi написа: 06 Окт 2022, 12:52
С каква светлина си ? Ако си с лед панел трябва да добавиш допълнително калций и магнезий или в почвата или да даваш с поливките.
С лед панел съм правилно имам кал маг по схема ли да давам или?
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

grustman написа: 06 Окт 2022, 12:59
Вече им давай с всяка поливка и наблюдавай дали се разпространява , огледай хубаво растението и за вредители , обърни листата и гледай отдолу.
Давал ли си им до сега ?
Когато искаш съвет е хубаво да споделяш повече информация , горе долу да обясниш какво си правил преди това и тогава е много по-лесно да ти се даде адекватен съвет.
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

Gugi написа: 06 Окт 2022, 13:08
grustman написа: 06 Окт 2022, 12:59

Вече им давай с всяка поливка и наблюдавай дали се разпространява , огледай хубаво растението и за вредители , обърни листата и гледай отдолу.
Давал ли си им до сега ?
Когато искаш съвет е хубаво да споделяш повече информация , горе долу да обясниш какво си правил преди това и тогава е много по-лесно да ти се даде адекватен съвет.
Благодаря да давал съм един път само и също да питам може ли да се смесва кал маг а с всичко останало аз работя с биобиз имам стартерния пакет да завиша ли дозата която е на таблицата с каклмаг. Възможно ли е да престоява това което е излишно разтворено в шише до следващата поливка
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Според мен от кал-мага на биобиз спокойно можеш да им налееш 1мл/л , нищо няма да стане, освен примерно да се оправят :) Аз давам по толкова на почти всяка поливка и цветята са добре. Можеш да го смесваш с другите храни, още повече щом са от серията на биобиз. Кал-мага аз лично го добавям пръв в разтвора. След това слагам основната храна, и накрая добавки за корени, ензими, бустери и прочее. Другият, според мен много по-малко вероятен вариант, е да имаш дефицит на бор (Boron). Ако е така, мисля, че това можеш да го оправиш с Bio-Haven-а, който са някакви микронутриенти. Но и аз подкрепям тезата за кал-мага, дай им и ги проследи дали се разпространява.
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”