Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Открито 2019 / Outdoor (Обща тема)

Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ще стане ,не е толкова зле,че чак в провали.:)Ти тори,поливай през тези неща да мине вода за д а пуснат нещо,добави и тор от червей.малко е наизуст,но все ще се подхрани:)Също ако колегите имат по-стабилен план за действие как да стане по-тъмно зелено нека се обадят,защото аз препоръчах всичко накуп:)Водорасло аз си мисля ,че също ще му дойде много добре.А,не с е притеснявай,аз ходя много по-рядко,пак горе долу се получава,просто трябва в ключови моменти да подпреш,понаториш и тн.Не е нужно и през ден,два да си там,каква горила ще е ако не с е погледа малко и само:)Тази дупка ако всичко мине успешно другата година може да бъде идеална и без много зор,есента може да я подхраниш и да я оставиш да се оживи и ще бъде по-разработена от тази година.
Вземи шише вода,тор от червей в пакет(има по някои разсадници ако нямаш откъде да си намериш чувал,аз си бях взела и от някакъв хипер маркет веднъж)и сложи малко от червея във водата да се разбърка и така полей да подейства по-бързо в течно състояние,а може и да посипеш там колкото искаш от него,той е мек и хубав,никога не изгаря.Може да си вземеш мрежа за краставици (всяка железария на село)да ти е по-удобно за втори ред мрежа(или пак така,както първата),понеже тези клонки щом направят главички ще увиснат на всички посоки,дори с обратен наклон,а дебелеят само ако са добре закрепени.
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

pedro написа: 17 Юли 2019, 12:13 Здравейте имам въпрос покълнах феминизираните семки около 15 20 май, семката е Blue Gelato 41 пише че става от 1.5 до 2 метра и дава до 2 3 кила, моите бебчета са вече 2 метра и половина и на листо някои имат по 11 13 листенца. ама не цъфти още, работя само с органични скъпи торове та въпроса ми е как да ги насърча да цъфтят с стимулант ще стане ли и дали не съм закаснял. По принцип я дават от април до средата на октомври семката.
Фотопериодните растения имат функцията да цъфтят, когато дължината на деня намалее и на практика при външното отглеждане почти няма вариант да го накараш да цъфне по-рано. Можеш да построиш абсолютно не-прозрачен парник и да го покриваш за да създадеш изкуствено 12:12 часа светлина тъмнина :)
Описанията на тези семки са доста подвеждащи и не трябва да им се доверяваш защото 1-во не знаеш за каква географска ширина е това време за развитие, защото за да даде тази китка 2 3 кила трябва да е насадена януари с 20 топирания да е 4-5 метра високо.
Аватар
Asda91
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 96 times
Been thanked: 228 times

Inna написа: 17 Юли 2019, 12:22 Ще стане ,не е толкова зле,че чак в провали.:)Ти тори,поливай през тези неща да мине вода за д а пуснат нещо,добави и тор от червей.малко е наизуст,но все ще се подхрани:)Също ако колегите имат по-стабилен план за действие как да стане по-тъмно зелено нека се обадят,защото аз препоръчах всичко накуп:)Водорасло аз си мисля ,че също ще му дойде много добре.А,не с е притеснявай,аз ходя много по-рядко,пак горе долу се получава,просто трябва в ключови моменти да подпреш,понаториш и тн.Не е нужно и през ден,два да си там,каква горила ще е ако не с е погледа малко и само:)Тази дупка ако всичко мине успешно другата година може да бъде идеална и без много зор,есента може да я подхраниш и да я оставиш да се оживи и ще бъде по-разработена от тази година.
Вземи шише вода,тор от червей в пакет(има по някои разсадници ако нямаш откъде да си намериш чувал,аз си бях взела и от някакъв хипер маркет веднъж)и сложи малко от червея във водата да се разбърка и така полей да подейства по-бързо в течно състояние,а може и да посипеш там колкото искаш от него,той е мек и хубав,никога не изгаря.Може да си вземеш мрежа за краставици (всяка железария на село)да ти е по-удобно за втори ред мрежа(или пак така,както първата),понеже тези клонки щом направят главички ще увиснат на всички посоки,дори с обратен наклон,а дебелеят само ако са добре закрепени.
Ще потърся в нашия агро магазин за тор от червей и ще размеся една туба 10л 50/50 и ще полея с него...пък дано са зеленне малко тая китка...също бях чел за меласата във водата и ще си намеря и меласа...може би събота ще окрепя на 2ри ред че да ми е сигурно хд....благодаря ти за помоща...надявам се да стане нещо...че имам чуството че няма да налее никакви глави...а пуканки :(
Хубав ден
pedro
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 2 times
Been thanked: 17 times

Благодаря за отговора,не мога да открия каде да кача снимка да ги покажа, някой да помогне ако може
pedro
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 2 times
Been thanked: 17 times

От 2.20 до 2.40 са високи и още ще растът като гледам
От 2.20 до 2.40 са високи и още ще растът като гледам
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

Тор от червей са много видове бактерии коуто помагат за разграждането и усвояването на елментите от почвата като например Азот, Фосфор т.н. Меласата основно е въглехидрат който подхранва тези бактерии и намаля напрежението на растението за изпраща въглехидрати в корените.
В органичните градини растенията след като фотосинтезират въглехидрати, изпращат определена част от тях към корените за да може бактериите да се хранят и да осигуряват елементите необходими за растеж.

Добави нещата които Ина казва, съшо така за да стабилизаираш нещата трябва да добавиш Азот, защото изглеждат доста жълти.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Да,азот.Еми той нали сипва пиле,има уж оборски и аз се чудя какво друго,но не ползвам такива ала селитра и тн и не знам какво да го посъветвам......Ами ако трябва пък сипи някой 20-20-20 от тия Мастърбленд или Кристалона с много N да бъде,че те се намират най-лесно и бързо се разреждат,по-бързо щес е усети с такъв ефекта може би..….Но защо с толкова торове в тази дупка така светлее?Но пак казвам,мен и от по-жълти са ми ставали добри глави:) Все пак е хубаво да се вкара в цъфтежа възможно най-свежо.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Да,наистина! И това може да губи част от силата и интензитета на наторяването ако не е добре разпределено….Или да се натрупа нещо на едно място,вярно.Aз размесвам това което ще ползвам с повърхостния слой на почвата,да, не само около стъблото,но в някакъв малко по-широк периметър в дупката и да не седи накуп най-вече.И поливам отгоре с чиста вода,спирам за малко(междувременно преминавам към други цветя),изчаквам да попие и пак поливам на втора серия всички,че и на трета,всяко шише разпределям бавно по малко,а не сипвам директно едно цяло на едно цвете набързо.Поне при мен така работи добре торенето/поливането…..А ако искам да подейства дадената добавка по-бързо(и ако позволява)разтварям/разбърквам във вода и поливам с нея в течна форма около стъблото(като някои оборски и тн е хубаво да поседят някой и друг ден с водата разбъркани за по-ефективнопилето го шупвах в буркан първо на каша и тогава разреждах с вода един такъв буркан),но и навсякъде в близост,като пак преди това съм намокрила с вода,аз си го представям да се раздвижат малко корените пък тогава да ядат(може би звучи тъпо,но иначе може да се загуби част чая на абсолютно сухо ако се сипе).....Действително пепелта ми се стори,че е струпана на купчинка,трябва да с е разравя да с е омеси…….А принципно трябва да призная,че съвета ми да се сложи всичко не беше правилен(никак даже,но все на някакъв ефект се надявам),защото да омесиш всичко без да си видял кое и дали действа,дали едно върви с друго......А то може наистина да не е подействало достатъчно поради гореспоменатите причини,не помислих и за това...….Тоест нещата да ги има,но да не са добре разпределени,да са изтекли бързо част от тях и тн и тн.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

Моето мнение е подобно на Shorty и Inna , изпозлването на определени органични материали не винаги гарантира постоянни резултати. Може да не са се разградили още и да не са усвоими от растенията. Затова добавянето на червей е винаги добра идея.
Изполването на течни торове, направени от тези отганични материали е почти като поливане с течен тор от бутилка, има много кратък срок на действие, и ако се прави по този начин трябва да се прави с всяко поливане.
Ако ще правиш чай от пиле 20 литра вода, добави една чаша тор от червей, бактериите ще помогнат за извличане на повече неща от пилешкия тор(това важи за всички видове тор). Също така е добре да се добавят някакви въглехидрати за да може бактерията да се храни с нещо което е готово за ядене. Най-подходящо е 1 супена лъжича меласа, но може да се използва и обикновена захар ( първи избор - кафява, втори избор - бяла)
Последно промяна от Sofia Cannabis на 20 Юли 2019, 09:05, променено общо 1 път.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 79 times
Been thanked: 92 times

"София канабис", също дава отлични съвети, благодаря му, вижда се, че доста е опитен. За първи път четох за меласа тая година, просто не се бях сблъсквал с нея. Сравних я с мед и се оказа, че има повече Калий от меда, доста повече в 100 гр., около 1500мг. под 100 мг. при меда. Захарите са им еднакви, като количество, просто не зная във вода как се разтваря и дали ми е нужна при цъфтежа, а и сега, като вегетират , след като ползвам минерални торове. При мен станаха гиганти вече и се чудя, дали не е време да намалявам азота? Пак им ръснах пръст, сигурно вече е 40 литра в 25 литрови саксии, но първата на биобиз беше доста пухкава. Нея я смесвах с 5-8 литра ЧКЧ, малко торф и такава пръст за цветя добавям, като се вплътни и намали обема. Едната саксия беше паднала, на три им хвърлих мрежи, малко късно, другите ще ги мъча без. Ето малко снимки:

Предните три са афган къш, вторите смес ак47 и бяла вдовица:
Публикувай отговор

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”