Трябва вече да си взема да ги пробвам тези автоматици
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
СПАМ
-
Maximus666
-
Smokey
- Градинар

- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 18 times
Приятели да ви попитам вие как регулирате ПХ-то? Аз досега винаги съм го намалял с оцет, слад като прибавя торовете към водата. Днес обаче ми казаха че било грешка да ползвам оцет, да съм си купел от гроушопа специално регулатор на ПХ. Също искам да ви попитам вие преди или след прибавянето на торовете регулирате ПХ?
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 2224 times
Години наред ползвах само оцет и не съм имал проблеми, но наистина не е желателно, най добре едно ПХ- ще ти стигне за доста време. винаги накрая след като си си направил разтвора оправяш ПХ.Smokey написа: ↑30 Сеп 2022, 09:55 Приятели да ви попитам вие как регулирате ПХ-то? Аз досега винаги съм го намалял с оцет, слад като прибавя торовете към водата. Днес обаче ми казаха че било грешка да ползвам оцет, да съм си купел от гроушопа специално регулатор на ПХ. Също искам да ви попитам вие преди или след прибавянето на торовете регулирате ПХ?
Keep on growing 
-
Gugi
- Градинар

- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 203 times
Всъщност оцета е киселина и няма какво да стане на растенията , това даже си е органичен варянт- в тези дето продават в гроушопа пак има киселини било то азотна,фосфорна или лимоненена.Smokey написа: ↑30 Сеп 2022, 09:55 Приятели да ви попитам вие как регулирате ПХ-то? Аз досега винаги съм го намалял с оцет, слад като прибавя торовете към водата. Днес обаче ми казаха че било грешка да ползвам оцет, да съм си купел от гроушопа специално регулатор на ПХ. Също искам да ви попитам вие преди или след прибавянето на торовете регулирате ПХ?
Ако ще поливаш в почва , всичко от гроушопа ще свърше работа.
Ако си на хидро и правиш разтвор за повече време , тогава вече се насочваш към фосфорна киселина защото с нея е стабилно дълго време.
-
Smokey
- Градинар

А в моя случай аз ги гледам с био торовете на Canna и гледам, че те препоръчват да се ползва техния регулатор pH- grow който е разтвор на солна киселина.
Само не разбрах вие кога регулирате киселинноста? Преди или след добавянето на торовете към водата?
Само не разбрах вие кога регулирате киселинноста? Преди или след добавянето на торовете към водата?
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2118 times
- Been thanked: 3740 times
След, като добавиш торовете каква е киселинността на разтвора, ако до 7.5 не е нужно да правиш нищо. Последния indoor, не съм коригирал с нищо и нямах никакви проблеми.
Това е от сайта на био кана
По правило не е нужно да се коригира рH. Твърда вода със стойност
(pH > 7,5) е изключение от това правило.
Препоръчително е да се коригира pH до 6,0 – 6,5. Корекцията на pH се извършва с органична киселина. (или pH мин. растеж)
-
Smokey
- Градинар

Да, четох го това в сайта на Canna. Забелязал съм, че когато имам вода с нива около 7-7.5 наистина като сложа торовете и то се сваля на около 6-6.3, но при мен като цяло водата е с доста високи нива на ПХ около 8.5 и ми се налага да го регулирам.Vetrushka написа: ↑30 Сеп 2022, 13:40След, като добавиш торовете каква е киселинността на разтвора, ако до 7.5 не е нужно да правиш нищо. Последния indoor, не съм коригирал с нищо и нямах никакви проблеми.
Това е от сайта на био кана
По правило не е нужно да се коригира рH. Твърда вода със стойност
(pH > 7,5) е изключение от това правило.
Препоръчително е да се коригира pH до 6,0 – 6,5. Корекцията на pH се извършва с органична киселина. (или pH мин. растеж)
Опитвал да коригирам и преди и след торовете и не съм видял разлика в цветята, но просто не знам кое е правилното
-
Goshkata1997
- Градинар

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 139 times
Здравейте пичове, някой да удари едно рамо .. знаете ли ГОРЕ ДОЛУ кога ходят на групи по горите ловджиите.. то е ясно че няма как да знаете кой точно кога ходи, но от някой познат ваш или някой друг.. че ме притеснява това прибиране от гората.. ако ме засече някой с чувала стой та гледай
-
Gugi
- Градинар

- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 203 times
От утре се открива лова на диви прасета , а ловджиите са събота и неделя.Goshkata1997 написа: ↑30 Сеп 2022, 19:36 Здравейте пичове, някой да удари едно рамо .. знаете ли ГОРЕ ДОЛУ кога ходят на групи по горите ловджиите.. то е ясно че няма как да знаете кой точно кога ходи, но от някой познат ваш или някой друг.. че ме притеснява това прибиране от гората.. ако ме засече някой с чувала стой та гледай
Винаги можеш обаче да попаднеш на някой бракониер.
-
Goshkata1997
- Градинар

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 139 times
Значи обикновенно ходят събота и неделя. Благодаря ти много, иначе да точно тва гледах че утре откриват и викам дейба ..
.png)