Дебел мулч му е майката
Поливам на 3-4 дена по 20л. На големи дупки на 4тия ден в почвата има много малко влага при ме е така и е горещо сега много
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Отглеждане На Открито 2022 / Outdoor Season 2022 (Обща тема)
-
Peter Pan
- Градинар

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 51 times
Миналата година в най-големите жеги нямах възможност да ходя 12 дена. Мислих че всичко ще е загинало , но за мое щастие момичетата бяха супер. На един ред имаше 7 растения. Поливах с 40 литра вода. Имах мулч 10-15 см .
-
Peter Pan
- Градинар

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 51 times
Винаги търся място в предбалкана , или в балкана . Бившо сечище , където разтителноста е много ама много гъста. Влизам на 50-60 метра с ножицата и триона и режа всичко в радиус 10-15 метра. Корените на другите растения пазят влагата , и като направиш един мулч 10-15 см от листовка и става чудно. Задължително заразявам почвата с
Екопроп-3S (троходерма и микориза) , защото и това играе роля за по-рядкото поливане , което го правя само вечер . През деня водата се изпарява от силното слънце. Поливам на 7-9 дена веднъж с 5-10 литра на растение. Не правя отделни дупки , а редове , и в тях сея. Няколко реда по няколко растения. НО.... за съжаление миналата годината стана беля , и следващите 5 години ще почивам
Екопроп-3S (троходерма и микориза) , защото и това играе роля за по-рядкото поливане , което го правя само вечер . През деня водата се изпарява от силното слънце. Поливам на 7-9 дена веднъж с 5-10 литра на растение. Не правя отделни дупки , а редове , и в тях сея. Няколко реда по няколко растения. НО.... за съжаление миналата годината стана беля , и следващите 5 години ще почивам
Имам идея за градина, но ще ми отнеме малко време. Мисля само цъфтежа да е външен, защото излиза, че Слънчевата светлина е по-интензивна от натриевите лампи, които ползвам в момента (2 х 1000В). А и е безплатна!
Мисля от Август до средата на Октомври или даже Ноември (в зависимост от климата, въпреки, че се очаква да е доста жега тази година) да оставя външен цъфтеж в смес от керамзит и торф с перлит и малко местен чернозем. Намерил съм локация. Тази събота ще копая дупките и ще обработя с пестицид и хербицид. Мисля да са заобиколени с мрежа, като за комарник за да не допускам по-едри насекоми и ще ги обработвам всяка седмица с разтвор с масло от нийм за да не ги нападат листни въшки, гъгрици, личинки, листни въшки и мухи, пеперуди и пр. гадинки. Отгоре ще покрия с дебел, прозрачен плексиглас - около метър на метър за всяко растение. Мисля първом да са 3 броя. Всички сортови - Cheese, Ak47 и Seedsman #3. Ще обработя с Agrobacterias за да не хващат вредители, гъбички и плесен в корените и да могат да абсорбират повече торове.
За вегетацията позвах Формулекс, Атами Рутбастик, Атами Хидро А + Б и Атами Хидробустър (вегетират на Хидропоника Атами Уилма за 4х15 в 4х9л въздушни саксии) под 2 СънМастъра по 1000Вата, единия двуспектърен. Ползвам цифрови дросели (баласти, токоизправители, както искате ги наричайте) Lumii за 400/600/1000Вата.
За цъфтежа ще ползвам Атами Блум Стимулатор и Атами Блумбастик. В предпоследната седмица ще поливам само с вода с органична меласа и последната седмица - само вода.
След като изкопая дупките ще измия керамзита, ще го смеся с торфената почва и перлита и ще ги обработя с пестициди и хербициди, преди да ги изсипя в дупките. После изградя страните и покривите и ще ги опръскам отвътре с раид против всички видове летящи и пълзящи насекоми и ще изчакам седмица.
След това ще посадя растенията.
Мисля от Август до средата на Октомври или даже Ноември (в зависимост от климата, въпреки, че се очаква да е доста жега тази година) да оставя външен цъфтеж в смес от керамзит и торф с перлит и малко местен чернозем. Намерил съм локация. Тази събота ще копая дупките и ще обработя с пестицид и хербицид. Мисля да са заобиколени с мрежа, като за комарник за да не допускам по-едри насекоми и ще ги обработвам всяка седмица с разтвор с масло от нийм за да не ги нападат листни въшки, гъгрици, личинки, листни въшки и мухи, пеперуди и пр. гадинки. Отгоре ще покрия с дебел, прозрачен плексиглас - около метър на метър за всяко растение. Мисля първом да са 3 броя. Всички сортови - Cheese, Ak47 и Seedsman #3. Ще обработя с Agrobacterias за да не хващат вредители, гъбички и плесен в корените и да могат да абсорбират повече торове.
За вегетацията позвах Формулекс, Атами Рутбастик, Атами Хидро А + Б и Атами Хидробустър (вегетират на Хидропоника Атами Уилма за 4х15 в 4х9л въздушни саксии) под 2 СънМастъра по 1000Вата, единия двуспектърен. Ползвам цифрови дросели (баласти, токоизправители, както искате ги наричайте) Lumii за 400/600/1000Вата.
За цъфтежа ще ползвам Атами Блум Стимулатор и Атами Блумбастик. В предпоследната седмица ще поливам само с вода с органична меласа и последната седмица - само вода.
След като изкопая дупките ще измия керамзита, ще го смеся с торфената почва и перлита и ще ги обработя с пестициди и хербициди, преди да ги изсипя в дупките. После изградя страните и покривите и ще ги опръскам отвътре с раид против всички видове летящи и пълзящи насекоми и ще изчакам седмица.
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
Съжалявам за градината.morfius написа: ↑26 Юли 2022, 15:03 Последен спам от мен колеги , за мен аутдор сезона приключи преждевременно , днеска се наложи да премахна всичко поради недомислени детайли . Направо ме язодаха нервите както и да е , но безопасноста е най-важна.
Благодаря на всички отзовали се тази година с помоща при поръчката на семки и на съветите за отглеждане .
Мислех даже днеска ъпдейт да направя на момите , но игра кофата за боклук![]()
.
На всички наистина ви пожелавам успешни градинки и премисляйте всеки детайл по 10 пъти (мой съвет ) , защото нещо дребно и незначително , може да съсипе голям труд и нервите ви .
На всеки се случва и е част от отглеждане отвън.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
"След като изкопая дупките ще измия керамзита, ще го смеся с торфената почва и перлита и ще ги обработя с пестициди и хербициди, преди да ги изсипя в дупките."George888 написа: ↑26 Юли 2022, 07:59 Имам идея за градина, но ще ми отнеме малко време. Мисля само цъфтежа да е външен, защото излиза, че Слънчевата светлина е по-интензивна от натриевите лампи, които ползвам в момента (2 х 1000В). А и е безплатна!
Няма нужда да се опитваш да правиш каквото и да е органично нещо след като имаш такива планове за обработване на почвата.
Не съм тук да те съдя просто след употреба на такива нещо няма нищо органично в отглеждането и може да си спестиш екстра услилия.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
Outdoor
- Нов Градинар

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Здравейте ето това са момите до сега съм им дал 2 пъти по 2 кибритени кутийки ХортиГроу ЗЕЛЕН на 15 литра вода за 1 корен и Желязо също по 2 мерителни капачки пак на 15 литра вода за 1 корен като първия път беше преди 22 юли и сега е втория 29 юли какво бихте ме посъветвали да направя общо взето защото не изглеждат като на други хора от форума и са високи около 1 метър 1,10 максимум иначе изглеждат много свежи и миришат много приятно също така искам да кажа че на няколко пъти махах големите листа на първите 2 реда и оставих само малките които ще изкарват глави за да не усвояват тора много бързо ще се радвам също ако помогнете и за топирането което едва ли съм направил както му е реда
-
Goshkata1997
- Градинар

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 139 times
Последните две снимки си ги топирал правилно, но са доста малки. Да не са от сиидсмафия?
-
Goshkata1997
- Градинар

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 139 times
Аз поръчвам от сиидсман и съм изкарал моите навън май месец началото и средата, бяха по около 30 см. Сега са около 2 метра, някои и по големи. Поздрави!
.png)