Снимам няколко снимки с телефона-не едно и също място,една след друга.
Опитвам да ги прикача в тема-някой от файловете не иска да ги качи и това си е...
Идентични по обем.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Качване на снимки
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Качвам снимки безпроблемно. (дори преди да пиша изпратих няколко писма със снимки) Просто снимите трябва да са под 3 MB. Преди да качвате сними във форума им трийте метаданните.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Извинявам се за тъпоумния въпрос,но какво ще стане ако не ги трия,искам да кажа те са от фотоапарат дърт,какви данни има той?!С тел не снимам нищо и не влизам в нашите сайтове през телефон,дори не го нося на градината.....Аз ги трия понякога,а понякога ги слагам и после с есещам,че трябваше,но дали на доста старо фото е толкова фатално,какво може да пише,location или такива няма...…..:/
- Notch
- Баш Градинар

- Has thanked: 95 times
- Been thanked: 67 times
Най-вероятно информация относно камерата и информация относно снимката (дата, качество) нищо сериозно. Ако вече е телефон може да запише локация и други неща който вече са голям проблем. И аз не бих носил телефона с мен на място, вероятноста някой да те следи е много малка, но предпочитам да съм си спокоенInna написа: ↑16 Апр 2019, 16:13 Извинявам се за тъпоумния въпрос,но какво ще стане ако не ги трия,искам да кажа те са от фотоапарат дърт,какви данни има той?!С тел не снимам нищо и не влизам в нашите сайтове през телефон,дори не го нося на градината.....Аз ги трия понякога,а понякога ги слагам и после с есещам,че трябваше,но дали на доста старо фото е толкова фатално,какво може да пише,location или такива няма...…..:/
Винаги можеш да провериш някоя снимка ако искаш, потърси "exif viewer" има доста сайтове.
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
Аз като тръгвах към градините си винаги махах картата от телефона, но си го носех ако нещо стане да звънна.
- firstcitizen
- Буден

Щом е стар фотоапарат е сравнително ок, защото не можеш да бъдеш проследена и не качва информация никъде, но дава друга информация, като модел, светкавица, лента и т.н., но много и зависи от фотоапарата, защото някой дават твърде много информация.Inna написа: ↑16 Апр 2019, 16:13 Извинявам се за тъпоумния въпрос,но какво ще стане ако не ги трия,искам да кажа те са от фотоапарат дърт,какви данни има той?!С тел не снимам нищо и не влизам в нашите сайтове през телефон,дори не го нося на градината.....Аз ги трия понякога,а понякога ги слагам и после с есещам,че трябваше,но дали на доста старо фото е толкова фатално,какво може да пише,location или такива няма...…..:/
На всичките на които съм ви пращал покани с писмо съм ви казал да си триете метаданните. Дори съм ви пращал много удобни, безплатни и лесни сайтове за изтриване на метаданните. Не случайно я има и връзка в Гръсти за триенето на метаданните. (най-горе като бутон)
Глупости са това за самолетният режим! Дори телефона включен в самолетен режим записва данни, дори много повече данни от това да е изключен телефона. Освен, че ти знае маршрута, може да знае кога си слязал от колата... в момента в които си включите телефона започва да праща информация.Notch написа:Най-вероятно информация относно камерата и информация относно снимката (дата, качество) нищо сериозно. Ако вече е телефон може да запише локация и други неща който вече са голям проблем. И аз не бих носил телефона с мен на място, вероятноста някой да те следи е много малка, но предпочитам да съм си спокоенInna написа: ↑16 Апр 2019, 16:13 Извинявам се за тъпоумния въпрос,но какво ще стане ако не ги трия,искам да кажа те са от фотоапарат дърт,какви данни има той?!С тел не снимам нищо и не влизам в нашите сайтове през телефон,дори не го нося на градината.....Аз ги трия понякога,а понякога ги слагам и после с есещам,че трябваше,но дали на доста старо фото е толкова фатално,какво може да пише,location или такива няма...…..:/(Алтернатива е да включиш самолетен режим и да ползваш телефона само за снимки.)
Винаги можеш да провериш някоя снимка ако искаш, потърси "exif viewer" има доста сайтове.
Българското правителство закупи преди време специализиран шпионски софтуер.
П.П. Причините да ползвам глупав телефон и карта на ваучер са много. Всъщност телефона си го държа само заради няколко човека на които държа и те настояват да имат контакт с мен, иначе мога без него телефона.
П.П2.За това ползвам и Екозия, като търсачка. Освен, че спомагаш за засаждането на дървета с търсенето ти в тази търсачка, защото компанията инвестира 80% от приходите си в засаждането на дървета, а и не те следят, като акула във всичко което правиш и търсиш. Преди не работеше много добре, но вече е по-стабилна и все по-добра става с всеки ден. (вече крашва 1 на месец за под 1 минута)
П.П3. За това използвам и платен ВПН. Изключително достъпно е. Дори да си плащаш месец за месец цената му е 15-20 лева за 3 устройства. Ако платиш за 1-2-3 години цената може да се намали дарстично с 60%-70%, ама така си е цифра на куп.
Всеки сам си преценява, колко му е ценно личното пространство.
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
Разбирам затруднението ти, но това е обвързано с голям финансов разход от наша страна.
Към момента сайта е над 6GB, като 4 от тях са направени последните 2 месеца. С това темпо ще сме над 15GB до края на тази година. Ако увелича размера на 5мб е възможно да прехвърлим 20GB което от своя страна ще увеличи таксата за поддръжка.
Сайта се финансира сам и не печели от нищо освен от няколко реклами, които до момента са ни докарали 15$ за 6 месеца...
Мога да ти препоръчам да използваш compressjpeg.com
Качването на снимки с по-малък размер ще спомогне за по-бързото зареждане на сайта от хора с по-бавен интернет
Към момента сайта е над 6GB, като 4 от тях са направени последните 2 месеца. С това темпо ще сме над 15GB до края на тази година. Ако увелича размера на 5мб е възможно да прехвърлим 20GB което от своя страна ще увеличи таксата за поддръжка.
Сайта се финансира сам и не печели от нищо освен от няколко реклами, които до момента са ни докарали 15$ за 6 месеца...
Мога да ти препоръчам да използваш compressjpeg.com
Качването на снимки с по-малък размер ще спомогне за по-бързото зареждане на сайта от хора с по-бавен интернет
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3743 times
А дали може да се направи, да се качват повече от 20 снимки на пост? Аз сега имам 14-15 цветя, ами не мога да покажа по 2 снимки на растение в 1 пост, от тази гледна точка ми е въпроса.
- firstcitizen
- Буден

В Гръсти може да се качват повече от 20 изображения наведнъж. Винаги можеш да направиш 2-3 или повече поредни пост и да качиш желаните от теб снимки. За в бъдеще може и да увеличим броят на изображенията в 1 пост, но за сега и така работи.
В compressjpeg не може да се казват повече от 20 изображения наведнъж за компресиране и триене на метаданните. Ако ползваш compressjpeg ще се наложи да го направиш на няколко пъти, защото тяхната система е ограничена до обработванто на 20 изображения наведнъж.
https://compressjpeg.com/
.png)