Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Подготовка за първи дневник - моля за помощ ! :)

Семена марихуана
NewHobby
Градинар
Градинар
Has thanked: 33 times
Been thanked: 14 times

Здравейте на всички,
дотук имам две тестови реколти, доста импровизирани - на тераса /*втората се завърши на ЛЕД лампа/, колкото да усетя вайба на растението и да започнем запознаването. От този сезон мисля да се задълбоча, защото както прочетох някъде тук из форума.. smoking weed is not addicting, but growing definitely is ! :lol:

Та по същество, това е което планувам. Моля спешно за съвети, някъде бъркам ли с логиката, защото до 2-3 дни мисля да поръчвам нещата.
Ще се гледа в бокс на западна тераса, висок етаж, обаче с налични ролетни щори, тоест без директно слънце, но все пак с доста топли месеци юли и август заради напичането. Ще стартира според доставките но до края на Май /знам, че се забавих/ . Тоест ще сме в горната граница на температурата, затова светлинният цикъл го планувам вечер и сутрин, а по жегите да е тъмният цикъл.

Имам налично>
- ЛЕД Лампа - Випарспектра с качествени диоди и контролер /ако линка към АМЗ предсавлява пролем, може да бъде премахнат/ - https://www.amazon.de/VIPARSPECTRA-Komp ... B08CKB4LHZ
- Циркулиращ вент на щипка, хубав от Амазон 20Вата
- БиоБиз /знааам, но късно ви открих/ - Гроу, Блуум и Топ Макс , останали от миналата година.
- Меласа, Алое за пюриране , коприва на 8 месеца /4л./ и изкаран само сока от копривата на 1-2 седмица, вече не помня /0.5л - за начално добавяне и листно/ , кокосова вода.
- 2л. домашна пепел от чиста българска широколистна дървесина

Почва>
Имам останали около 40л. от предният гроу следният микс - основа това - Торфен субстрат на Лактофол / https://www.home-max.bg/torfena-smes-za ... huci-20-l/ / , към него е добавено малко друга саксийна купешка почва с основа на чернозем, към това Вермикулит /мисля даже че попрекалих малко с него мин. година, но сега като доомеша, трябва да се получи микса/ , малко останал керамзит вътре в микса /ползвах го за дренаж на дъното и за мулч отгоре да не изпарява толкова много докато бяха на директно слънце/. Има ли смисъл да добавя още малко керамзит ? Остана ми доста, а чета тук, че дренажа е загуба на полезен обем.
А , да заразявано е с микориза, така че може би е останало нещо от нея. Почвата се държи объркана и леко влажна в черен чувал.
Към това мисля да добавя, Плагрон лайт микс за стартиране основно, ЧКЧ от производител тук в района, перлит зеолит малко /да го троша ли ? на малки камъчета е/, кокосова тухла /накисната и начупена/ , Доломит не успях да намеря ☹ и евентуално компост малко /общината дава 5 литра срещу данъчна бележка/ - /**За шеста поредна година произвежданият от общинското предприятие „Чистота еко“ компост е отличен със сертификат за високо качество.**/ Срещал съм ориентировъчни пропорции тук във форума, но няма да ми е излично едно потвърждение от изброеното горе.
Имам обаче маааалко налична, а и знам ,че по малко се слага, хума - бяла , бентонит и зелена. Както и диатомична пръст /силиций/ , защото аз ги пия 2 от хумите с диатомичната за детокс. :)

Саксии>
Тук ще сменям от пластмасови досега на текстилни, идеята е да започна в голямото джифи от семка, после като се покаже корен от джифито да мине в 2 литра, 8 литра и финално 15 литра на Гронест - Aqua Breathe. Бокса ще е 75х75х200 , тук следвам правилото на пресаждане в 3-4 пъти обема на предходният пот. Обаче нямам опита относно пот-сайза и не знам, дали не правя оувъркил някъде ? Съвети ? Ще могат ли да се изгледат 4 красавици в 15л. финална в това пространство ?

Какво ще се закупува>
Бокс - Бъдбокс ПРО Уайт - ПАР+ бяло рефлектно покритие - 75х75х200 - оптимума на мястото, което имам.
Вентилация - Прима Клима - 125цата с Темп. контролер - до макс 400м3 , но с опция за мин. мощност според температурата. Тук имам леки притеснения, лятото за жегите, дали няма да го изпъва на макс флоу за по няколко часа, но има само 1 начин да разбера. ПС> Колебая се , дали да не взема просто 2-скоростният на ПКлима. При положение , че ще съм силно зависим от външната температура и влажност, до колко е разумно да търся някакъв контрол над вента, или 1/2 скорост е по-разумното ??

- Филтър - Прима Клима - К2601 флат - до 440м3 , покрива макса на вента , и резерв
- Гуменият фланец със стяги на Сикрет Жардин за по-стабилна връзка на вента с филтъра и намаляване на вибрациите.
- ПХ метър - Адва АД11 - тук освен сторидж солюшън, да закупувам ли други течности, или да карам с малките тестери в комплекта, като за начало ? Колко бързо свършват калиб. течностите ? Да взимам ли почистваща течност ? Вместо Сторидж, че гледам трудно се намира, може ли в тампон с вода от чешмата филтрирана. Имам си 5-степенна филтър система вкъщи, но без осмоза.
- ПХ даун на БиоБиз - окей ли е ? Другото, което гледах е лемон кик на Плагрон.
- Вода - изворна от природен парк , с установено ПХ 7,3 и годна за пиене.

Ще имам ли нужда от втори обдухващ вентилатор ? Предвид, че изкарващият ще е доста силен, и бокса има 2 големи пасивни вента долу, ще се получава добро течение в долната част.

Храна>
Скачам смело по думите ви на Бетър Органикс - Гроуър Пак-а 5цата , с добавено към него - Нано Брийт, био-Хидрат, Био Медиа Про и евентуално Био Баланс фолиар. Био баланс медия, ако правилно разбирам е за по алкалолюбиви ? Имам лека чуденка, дали да взимам Био Медиа и Баланс фолиар, но така и така ще поръчвам, май ще направя фул пак. За фосфор мисля да взема едно Бат Гуано на Гуанкалонг.
Мисля да ползвам Бетър-а за основно храненене, и да редувам с вода, от време на време Био Биз*овете /да заминават/ и домашните неща - копривата, меласата, кокосовата вода, алоето.
Май това е към момента, може би проспускам нещо, ще се радвам да допълвате, и като цяло да ми дадете насоки, в правилната посока ли ми е логиката.
Ааа да, идеята е да са 4-ка в бокса, мисля да се пробвам с топинг и ЛСТ , може би дори мрежа после - СКРОГ , но ще видим как ще съм с времето и грижите. Семките са от Сиийдсман , имам сатива, индика и миксиран стрейн.
Мисля да ги пусна 2 по 2, но не съм решил още. Дали ще е проблем да гледам едновременно индика и сатива в един бокс ? Освен разликата в размера, мисля ги дават като доста сходно време за цъфтеж и 4те сорта, които имам /утре ще пусна точните имена/.

Съжалявам, ако се е получило малко хаотично и с много въпроси, но липсата на опит води и до колебания, съмнения и несигурност, затова се обръшам към вас – мастърите ! 😊
Още веднъж благодаря предварително за насоките. Наистина е супер зарибяващо хоби, и постоянно чета и се интересувам, доколкото ми остава време с едно 5 годишно торнадо, искащо полагащото му се време и внимание. :)
Поздрави на всички !
NewHobby
Градинар
Градинар

Хайде, добри хора, драснете по някой ред, в правилна посока ли съм, защото до 1-2 дни макс ще трябва да се поръчват нещата. Поздрави
Mezzazine
Градинар
Градинар
Has thanked: 451 times
Been thanked: 576 times

Мрежите ги остави за по нататък......сложи си две индика;_доминанта...като за начало....торове чак след 20 ден.почвите най добре нови ...не ползвани...има евтини бг почви субстрат.....понякога доста по добри от вносните.....пр...Геясем...Флорасем....практикер.20л..7лв.
Колко вата е лампата...200 300w ти трябват най малко.!?!?!
NewHobby
Градинар
Градинар

Здравейте,

Лек ъпдейт 3 месеца по късно. Мейнлайнати във
финални 15л постове: Блубери на Сийдсмен х2 плюс сингъл клонинг за уплътнение в средата, и 2х Kosher Kush от GoG.

Box 80/80, Лед 120В Випарспектра с диоди Самсунг. Селф микс почва, храна на BOX - пълната серия, и добавка от биобиз, колкото да го доизчистя. Коприва, Лайка, Доломита, Бат Гуано също в микса. Меласа и Кокосова вода.

26 ден цъфтеж, започнаха да се оформят цветовете.

За съжаление нямах подходящи скоби да развия мейнлайнинга и крайните 4 върха определено придобиха превес, но пък в средата остана добро пространство, което се запълни, просто е по ниско от водещите крайни върхове.

Като за първи пълноценен гроу, започвайки късно заради объркана палатка и подмяната и, мисля се получава сравнително добре. Едното блубери даже показва лилавеещи шугър лийфс.

И двата сорта ги дават преобладаваща Индика , с около 9 седмици цъфтеж. Ще видим.

Определено подаръчният сорт блубери ми хареса като отговор към приложените манипулации и цялостно развитие доста повече от Кошер Куша. Както се вижда, единият го оставих само с 5 основни върха. Другите 3 нещо не се развиха и ги премахнах, да не крадат енергия.

Коментарите са добре дошли.
NewHobby
Градинар
Градинар

Искам да попитам относно автоматичното премахване на EXIF data. Прочетох, че вече би трябвало да е автоматично, но след като ъплоуднах снимките, свалих една от ъплоуднатите и минавайки я през verexif си показа пълната дата.
Аз ли нещо бъркам, моля за съвет.
NewHobby
Градинар
Градинар

Качвам снимките още веднъж. Съвети са добре дошли.

Например , как да "изравня" силните/високите върхове с по ниските ? Те дотолкова са станали здрави, че не се подават вече на LST или прихващане.
Вече имам метални скоби за следващият мейнлайнинг, но при този, градинарската тел не се справи много добре.
Прикачени файлове
IMG_20221026_225033.jpeg
IMG_20221026_225134.jpeg
IMG_20221026_225145.jpeg
IMG_20221026_225235.jpeg
IMG_20221026_225254.jpeg
IMG_20221026_225539.jpeg
IMG_20221026_225630.jpeg
NewHobby
Градинар
Градинар

Здравейте, лек ъпдейт от мен, както и молба към Админите да променят заглавието на Blueberry & Kosher Kush. Предварително благодаря.

Това е първият ми пълноценен гроу, като все още трупам знания, безценен опит, а и допълвам оборудване и принадлежности.

Госпожиците получиха подстрижка на входа на 7ма седмица цъфтеж. Последният дефол беше на 28и ден цъфтеж.

Тъй като оттук нататък, по скромните ми разбирания за разстението, разклоненията няма да мърдат повече на размер, премахнах 90% от всички големи фен лийфс. Оставих тук таме само външно, където не пречат на светлинен поток, и да ги ползвам за ориентир за дефицит/токсичност.
От това, което съм гледал по клипове, оттук нататък цветовете "се хранят" със светлина и наливат, главно посредством прикрепените шугър лихва.

Моля за мнения, препоръки, съвети. Аз дотук си хващам 3 основни opportunity areas - закъснях да прехвърля от 4 в 8 литровата /на точно месец и 2-3 дена/, изтървах крайните 4 върха от мейнлайна да вземат превес над вътрешните, и после нямаше настигане, но вече имам метални скоби за целта, просто градинарската тел не ги удържаше и си я вадеха. И условията ми на температура и влага не са оптимални и правя всякакви гимнастики да компенсирам/балансирам, но това е единствена възможна локация на бокса към момента.

По инфо от Сийдсмен и двата сорта ги дава 9 седмици цъфтеж, как ви се струва ? Дали ще се завършат в оставащите 3 седмици ?
Според мен, Блуберито подаръчното на Сийдсмен върви една идея по-зряло от Kosher Kush на GoG, но и като цяло нещо не ми хареса Кошера и като растеж и податливост.

Та, ще го бъде ли в оставащите 3 седмици ? После влизаме в Декември и въпреки, че е затворена тераса и лампата свети вечер, в студената част, температурите започват да стават критично ниски .
Прикачени файлове
IMG_20221112_211420.jpeg
IMG_20221112_211354.jpeg
IMG_20221112_211337.jpeg
IMG_20221112_211316.jpeg
IMG_20221112_211256.jpeg
IMG_20221112_211244.jpeg
IMG_20221112_211457.jpeg
IMG_20221112_211438.jpeg
IMG_20221112_211509.jpeg
NewHobby
Градинар
Градинар

Сори за качеството на снимките, но просто телефона е 5 годишен. 😁😁

И да, ако не ви се чете нагоре, още преди суич към цъфтеж са вкарани във финалните им 15л потове.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Всичко изглежда добре, Светлината е слаба затова главите са такива.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Growmie23
Градинар
Градинар
Has thanked: 350 times
Been thanked: 116 times

Здравейте , вместо да си продавате хубавата лампа , можете за следващия гроу като му дойде време за цъфтежа да сложите и новата лампа в бокса и така ще сте с две лампи и ще имате много по-добри резултати .
Аз така бих направил , но това си е моето мнение . Колкото повече светлина толкова по -добре :)
Успех от мен и доста хубава градинка . Поздравления .
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”