Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Люти чушки

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

admin написа: 06 Юли 2019, 22:27 Имам проблем с бели мушички (оранжерийната белокрилка) и не мога да се спася... Пръсках със сапунена вода - резултат слаб ... пръсках с тютюнева вода - резултат задоволителен, но продължават да се връщат и преди седмица полудях защото ми нападнаха коледната звезда и едва не я умориха и напръсках с Б58 макс и сега пак ги има. Тези са по нахални и издръжливи от хлебарките!
И при мене ги има същите гадинки. Първо ги насапунисах с веро-нищо. Пръсках с нуреле д, Понамаляха, но май прииждат от комшиите. Много упорити! :evil:
completely mad
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

Б58 определено им разгони фамилията, но 7-8 дни по късно фамилията се завърна. Гледам си ги в кухнята до прозореца.
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

admin написа: 07 Юли 2019, 21:16 Б58 определено им разгони фамилията, но 7-8 дни по късно фамилията се завърна. Гледам си ги в кухнята до прозореца.
Уж е системен и мисля, че 2 седмици трябва да действа, но явно след първата "изветрява" и спира да мори гадинките.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

admin написа: 07 Юли 2019, 21:16 Б58 определено им разгони фамилията, но 7-8 дни по късно фамилията се завърна. Гледам си ги в кухнята до прозореца.
И тука е същата работа. Дано стане хабанерото да го видя догодина как ще се представи като инсектицид.
completely mad
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Crazy Train написа: 02 Юли 2019, 00:20 Точно това хабанеро не бих го пробвал. За това си взех халапеньо като уж по-малко люто. Ама май и то ша ми подпали дирника яко... А то таман почна да цъфтииии-кеф!
Наскоро имах опит и с двете. Халапеньото го ядох в сандвич с зеленчуци и хумус и с една чушка в сандвича ми беше много вкусно. (лиги ми потекоха). Хабанерото е друга бира... запали ме. Беше леко болезнено от лютост, сълзи и сополи. Пробвах българска крафт бира с хабанеро и същата работа, люто та не се пие.

Crazy Train написа: 01 Юли 2019, 20:41 Насадил съм си био инсектицид, да го видим дали ще действа. ;)
Със сигурност ще е ефикасен инсектицид. Просто веднъж се почесох по клепача на около, а тъкмо бях ял люта чушка (домашена български сорт) и 15-20 минути не можех да си отворя очите. Сълзене дори и след като си измих ръцете и очите. Разбрах, защо спреят за самозащита го правят от люто. Обаче от тогава всеки път, когато си слагам люто в препарата за пръскане внимавам много да не се пипна по лицето, внимавам на къде духа вятъра и някакви такива неща, че всеки път се сещам, как си брънах в окото с пръсти от люти чушлите.

Подариха ми няколко различни сорта екзотични люти чушки, но тая година не съм ги засаждал. Притеснявах се да не ми опрашат пипера и за това не направих разсад. Най-вероятно на зима ще ги гледам за да избегна опрашването. Миналата година лютите чушлета ми опрашиха пипера. В началото пипера си беше сладък, но към края на сезона последната реколта от пипер беше станал лют пипер. Голяма месеста пиперка, която преди това си беше сладка стана леко люта. Добре, че чушлетата бяха български сорт и не много люти, че само си представям ако се бяха опрашили от някой от екзотичниет люти сортове това нямаше да има ядене, а във вкъщи само аз ям люто.

Тая година и при мен има бум на белокрилка и гъсеници. Ама се разбрахме с тях.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Малко снимки.
DSC04910.JPG
DSC04910.JPG (144.89 KiB) Преглеждано 3218 пъти
Горкото халапеньо как го беха натиснали въшки, че и белокрилки... Обаче по хабанерото нема никава гад! :D То таман се кани да цъфти...ще е купон.
Прикачени файлове
DSC04909.JPG
DSC04909.JPG (106.75 KiB) Преглеждано 3218 пъти
DSC04907.JPG
DSC04907.JPG (148.89 KiB) Преглеждано 3218 пъти
DSC04906.JPG
DSC04906.JPG (146.16 KiB) Преглеждано 3218 пъти
DSC04905.JPG
DSC04905.JPG (154.45 KiB) Преглеждано 3218 пъти
DSC04908.JPG
DSC04908.JPG (89.67 KiB) Преглеждано 3218 пъти
DSC04904.JPG
DSC04904.JPG (145.39 KiB) Преглеждано 3218 пъти
completely mad
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Значи сигурно хабанерото става повече за репелент,щом и във вег не го закачат?Те него го пишат навсякъде в рецептите...….Ей сега ще видя и аз баба какви ги е насадила,тя има от лилавите мънички,случайно да знаеш те как се казват?Защото също са ужасни,аз обикновено ползвам от тях.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

За пръв път гледам хабанеро. И такава лилава гледах преди година-две и бяха лилави та чак черни, стърчат право нагоре. Не помня от къде ми попадна и сорт няма как да знам. Нямам спомен обаче да съм имал проблеми с въшки и пр.
completely mad
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Ето нещо любопитно:

Скала на Сковил
Скала на Сковил е сравнителна скала, която измерва степента на лютивост в лютите чушки. Скалата е кръстена на американския химик Уилбър Линкълн Сколвил (Wilbur Lincoln Scoville), който разработва метод за измерване на лютивия потенциал на различни люти чушки или по-точно съдържащото се в тях количество капсицин. Единицата в която се измерва това количество е SHU (съкращение от английски на Scoville Heat Unit).

През 1912 година химикът измислил метод за тестване на лютивината на чушките, при които екстракт от люти чушки се смесвал с подсладена вода докато се достигне до момент, в който лютивината престане да се усеща. Пропорцията на подсладената вода към първоначалното количество екстракт от люти чушки, разделена на 100, е използваната и днес мерна единица Сковил, въпреки че вече има електронни уреди чрез които се прави по-прецизно изчисление.
completely mad
Pazuzo
Градинар
Градинар
Has thanked: 29 times
Been thanked: 82 times

Crazy Train написа: 01 Юли 2019, 20:41 Насадил съм си био инсектицид, да го видим дали ще действа. ;)
И аз всех от хотфарм семки, ето няколко растения - Български Морков, Каролина Рипър и шоколадово хабанеро. Засега само моркова цъфна и върза, рипъра и той пъпки показва вече :)
Прикачени файлове
IMG_2920.JPG
Публикувай отговор