Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Cali Connection,Greenhouse,Big buddha
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 2222 times
Колеги, започвам да забелязвам магнезиев дефицит на някои от растенията, но за Флора серията в ГХЕ пишеше изрично да не се ползва кал-маг добавка, защото в основният тор имало достатъчно, по- късно ще кача снимките от втората седмица да се види, още е в начален стадии. Ще пробвам с по-голяма доза храна ,която така или иначе ще сложа заради поливката с флора клиин, но ако не се оправи се чудя дали да не взема един кал-маг. Гледах даже на КАННА магнезиевата добавка, но и на нея пише, че не трябва да се смесва с торове, които вече имат калций. Някой съвет нещо?
Keep on growing 
- Spiral
- Баш Градинар

Седмица 2ра цъфтеж
Ден 15
Както описах горе мисля, че е магнезиев дефицит, въпреки че първоначалните симптоми малко си приличат и с K и P дефицит. Смятам да полея сега с 2000-2200 ППМ разтвор и да видя ако продължава, предполагам е магнезий. Забавиха се нещата, защото малко по-бавно изсъхнаха след поливката с флора клиин. Нормално е да покажат все някакъв дефицит след клиина, те и доста порастнаха
.
Ден 15
Както описах горе мисля, че е магнезиев дефицит, въпреки че първоначалните симптоми малко си приличат и с K и P дефицит. Смятам да полея сега с 2000-2200 ППМ разтвор и да видя ако продължава, предполагам е магнезий. Забавиха се нещата, защото малко по-бавно изсъхнаха след поливката с флора клиин. Нормално е да покажат все някакъв дефицит след клиина, те и доста порастнаха
Keep on growing 
- BuTaMuH
- Градинар

- Has thanked: 1512 times
- Been thanked: 860 times
Малиии....големи чуфовища се заформят.Spiral написа: ↑16 Дек 2021, 14:22 Седмица 2ра цъфтеж
Ден 15
Както описах горе мисля, че е магнезиев дефицит, въпреки че първоначалните симптоми малко си приличат и с K и P дефицит. Смятам да полея сега с 2000-2200 ППМ разтвор и да видя ако продължава, предполагам е магнезий. Забавиха се нещата, защото малко по-бавно изсъхнаха след поливката с флора клиин. Нормално е да покажат все някакъв дефицит след клиина, те и доста порастнаха.
1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
Аз лично не мисля че имаш наченки на Cal-Mag особенно с такива високи дози на основите. Също така тези листа изглеждат като едни от първите листа на самото растение и колкото по-стари стават и по-малко светлина получават - растението се старае да се оттърве от тях, без значение с какви торове поливаш (минерални или органичи).Spiral написа: ↑16 Дек 2021, 14:22 Седмица 2ра цъфтеж
Ден 15
Както описах горе мисля, че е магнезиев дефицит, въпреки че първоначалните симптоми малко си приличат и с K и P дефицит. Смятам да полея сега с 2000-2200 ППМ разтвор и да видя ако продължава, предполагам е магнезий. Забавиха се нещата, защото малко по-бавно изсъхнаха след поливката с флора клиин. Нормално е да покажат все някакъв дефицит след клиина, те и доста порастнаха.
1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg
флора клиин - ако е добавен към разтвора с основите няма да flush-нe средата в саксиите. Освен ако не си ги flush-нал само с него в количество което да измиеш цялата почва. 5л. саксия 15литра разтвор само с флора клиин, без осовни торове.
Следя дневника но не прекалено детайлно и знам че храниш добре но не помня как започна? увеличаваш ли концентрацията (РРМ) с напредването на цъфтежа или си сравнително еднакво?
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- Sofia Cannabis
- Градинар

Това е отделно от твоят grow но ще го добавя в този дневник също.
Клипчетата които постнах в СПАМ обясняват точно как зелената светлина помага за вътрешносттна и долната част на растенията и след като я няма в изкусвеното осветление тези листа са още по-засегнати спрямо растения отгледани отвън.
Да и за мен е сравнително ново но растенията виждат зелена светлина.
Клипчетата които постнах в СПАМ обясняват точно как зелената светлина помага за вътрешносттна и долната част на растенията и след като я няма в изкусвеното осветление тези листа са още по-засегнати спрямо растения отгледани отвън.
Да и за мен е сравнително ново но растенията виждат зелена светлина.
#БГКоноп
#БГКоноп
- Spiral
- Баш Градинар

Флъшнах само с него 1,5Л на саксия, от което доста си потекоха, обрах бая водаSofia Cannabis написа: ↑16 Дек 2021, 22:58Аз лично не мисля че имаш наченки на Cal-Mag особенно с такива високи дози на основите. Също така тези листа изглеждат като едни от първите листа на самото растение и колкото по-стари стават и по-малко светлина получават - растението се старае да се оттърве от тях, без значение с какви торове поливаш (минерални или органичи).Spiral написа: ↑16 Дек 2021, 14:22 Седмица 2ра цъфтеж
Ден 15
1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg
флора клиин - ако е добавен към разтвора с основите няма да flush-нe средата в саксиите. Освен ако не си ги flush-нал само с него в количество което да измиеш цялата почва. 5л. саксия 15литра разтвор само с флора клиин, без осовни торове.
Следя дневника но не прекалено детайлно и знам че храниш добре но не помня как започна? увеличаваш ли концентрацията (РРМ) с напредването на цъфтежа или си сравнително еднакво?
От сега ще увеличавам ППМ-а първи беше към 2000ППМ като ги парнах с азота, а сега след клиина беше 2200 ППМ и мисля постепенно да увеличавам щото ми се пада към поливка на седмица, и искам да знам ,че давам достатъчно.
Само не разбрах за флъша(финалния), искаш да кажеш,че 5л саксия,за да бъде флъшната трябват 15Л разтвор??? или обратното
Keep on growing 
- Sofia Cannabis
- Градинар

Първо Flora Kleen аз лично не съм използвал разгледах набурзо grow-shop докато записвах видеото и са го написали доста объркващо.
Flora Kleen от това гледам на техният website може да се използва в всякакви среди но има две основни цели, за нашите начинания.
1-во Основно се използва в DWC (deep water culture) за да почисти цялата система.
2- използва се финален flush за да изчисти солите и премахне всичко от средата в която отглеждате.
Сега първо трябва да обясня че натрупването на соли в средата за отглеждане е всъщност желано контолирано нещо до момента в който започне flush (последните 7-14 дни). Освен ако нямаме някаква сериозна причина (половината листа са изгорели) в която трябва да се направи flush време преди да е краят на отглеждането преторяване се поправя с по-слаб хранителен режим.
Орлови нокти изгорели върхове на растенията не са достатъчна причина за сериозно промиване на почвата, защото това натрупване на соли в средата за отглеждане е трудно да се възтанови. Неможе да се оправи с едно две много тежки хранения.
Сега относно натрупването на соли в средата и затова те питах как храниш отначалото до сега. Идеален вариан няма защото всяко растения е различно, но от това което си описал досега. Ако си хранил 4 ЕС (2000РРМ) най-вероятно растенията търсят засищане на солите в средата за отглеждане около 7-8ЕС което е напълно нормално за подходящи условия на отглеждане ( няма да ги изгори).
Целта е да се поддържа това високо ЕС и да се променя пропорцията на различните торове в различните фази на развитие но постепенно като се променя графика на хранене. Повечето компани затова вече изключват Cal-Mag от нормалните си графици.
Сега след като си промил с Flora Kleen и до някаква степен измил това натрупване баланса ще е малко по-трудно да се възтанови и поливане веднъж седмично с доста завишено количество не мисля че е най-добрият вариан.
Идеално ще е да се придържаш към това 4.0 - 5.0 ЕС и да поливаш по-често, за да няма моментно леко изгаряне и като вземат да изсъхват всъщност да не им стига храната, а с поливката идва много силен разтвор и пак ще ги прегори леко.
Разбирам че за повечето хора които ще го прочетат тук тези стойности са изключително високи, но това е индивидуално и както е описал Spiral неговите растения го понасят и всъщност имат нужда от тези стойности.
Ако не съм обяснил нещо разбираемо питай ще се опитам да поясня.
Flora Kleen от това гледам на техният website може да се използва в всякакви среди но има две основни цели, за нашите начинания.
1-во Основно се използва в DWC (deep water culture) за да почисти цялата система.
2- използва се финален flush за да изчисти солите и премахне всичко от средата в която отглеждате.
Сега първо трябва да обясня че натрупването на соли в средата за отглеждане е всъщност желано контолирано нещо до момента в който започне flush (последните 7-14 дни). Освен ако нямаме някаква сериозна причина (половината листа са изгорели) в която трябва да се направи flush време преди да е краят на отглеждането преторяване се поправя с по-слаб хранителен режим.
Орлови нокти изгорели върхове на растенията не са достатъчна причина за сериозно промиване на почвата, защото това натрупване на соли в средата за отглеждане е трудно да се възтанови. Неможе да се оправи с едно две много тежки хранения.
Сега относно натрупването на соли в средата и затова те питах как храниш отначалото до сега. Идеален вариан няма защото всяко растения е различно, но от това което си описал досега. Ако си хранил 4 ЕС (2000РРМ) най-вероятно растенията търсят засищане на солите в средата за отглеждане около 7-8ЕС което е напълно нормално за подходящи условия на отглеждане ( няма да ги изгори).
Целта е да се поддържа това високо ЕС и да се променя пропорцията на различните торове в различните фази на развитие но постепенно като се променя графика на хранене. Повечето компани затова вече изключват Cal-Mag от нормалните си графици.
Сега след като си промил с Flora Kleen и до някаква степен измил това натрупване баланса ще е малко по-трудно да се възтанови и поливане веднъж седмично с доста завишено количество не мисля че е най-добрият вариан.
Идеално ще е да се придържаш към това 4.0 - 5.0 ЕС и да поливаш по-често, за да няма моментно леко изгаряне и като вземат да изсъхват всъщност да не им стига храната, а с поливката идва много силен разтвор и пак ще ги прегори леко.
Разбирам че за повечето хора които ще го прочетат тук тези стойности са изключително високи, но това е индивидуално и както е описал Spiral неговите растения го понасят и всъщност имат нужда от тези стойности.
Ако не съм обяснил нещо разбираемо питай ще се опитам да поясня.
#БГКоноп
#БГКоноп
- Spiral
- Баш Градинар

Седмица 3
Ден 21
Полях ги с разтвор от 2370 ппм, вмомента са на Флора блуум, био блуум, меласа, минерал маджик. Флора блуума яко сваля ПХ да знаете, от 3-3,5мл/Л пада от 8.3 до чисто 6 ПХ, вдигам го със сода. Предполагам не е най-добрата опция, до колкото знам си има PH up препарати освен PH down.
. През тъмния период темп. е 18, а през светлия 24. Следя си поливките, правя по 1Л на саксия на всеки 4 дни грубо и мисля лека полека да си вдигам ППМ-а с всяка следваща с по 300 да може като съм в 5-6 седмица вече да съм над 3000 ППМ. Ако ви се струва малко ще помоля да ме коригирате
. Листата си жълтеят бавно и славно, но май наистина не е такъв проблем както каза Софията. Sourg OGто в долния десен ъгъл излезе най-капризно от всички, все нещо му пречи, освен нокти имаше и някакви странни петна на едно листо дето за първи път виждам, ама не се разпространи остана си само там
Ден 21
Полях ги с разтвор от 2370 ппм, вмомента са на Флора блуум, био блуум, меласа, минерал маджик. Флора блуума яко сваля ПХ да знаете, от 3-3,5мл/Л пада от 8.3 до чисто 6 ПХ, вдигам го със сода. Предполагам не е най-добрата опция, до колкото знам си има PH up препарати освен PH down.
Keep on growing 
- Sofia Cannabis
- Градинар

6.0 pH is perfect, минерално отглеждане аз лично предпочитам 5.7-5.8, Не използвай Сода. Ако искаш да го вдигаш за което аз не виждам никаквa причина може да използваш чист Калий (ph Up advanced nutrients)Spiral написа: ↑24 Дек 2021, 00:14 Седмица 3
Ден 21
Полях ги с разтвор от 2370 ппм, вмомента са на Флора блуум, био блуум, меласа, минерал маджик. Флора блуума яко сваля ПХ да знаете, от 3-3,5мл/Л пада от 8.3 до чисто 6 ПХ, вдигам го със сода. Предполагам не е най-добрата опция, до колкото знам си има PH up препарати освен PH down.. През тъмния период темп. е 18, а през светлия 24. Следя си поливките, правя по 1Л на саксия на всеки 4 дни грубо и мисля лека полека да си вдигам ППМ-а с всяка следваща с по 300 да може като съм в 5-6 седмица вече да съм над 3000 ППМ. Ако ви се струва малко ще помоля да ме коригирате
. Листата си жълтеят бавно и славно, но май наистина не е такъв проблем както каза Софията. Sourg OGто в долния десен ъгъл излезе най-капризно от всички, все нещо му пречи, освен нокти имаше и някакви странни петна на едно листо дето за първи път виждам, ама не се разпространи остана си само там
![]()
1.jpg2.jpg3.jpg
#БГКоноп
#БГКоноп
- StonerGuy
- Нов Градинар

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
The Cali Connection и Greenhouse Seeds Co. NL са ми едни от любимите фирми за семена.
Много ме кефят OG вариациите на The Cali Connection, като FIRE OG, SFV OG, ALIEN OG и т.н.
А Грийнхаус са печелили най-много HTCC от всички, като лично аз обожавам класики като Lemon Skunk и Super Lemon Haze
Много ме кефят OG вариациите на The Cali Connection, като FIRE OG, SFV OG, ALIEN OG и т.н.
А Грийнхаус са печелили най-много HTCC от всички, като лично аз обожавам класики като Lemon Skunk и Super Lemon Haze
.png)