Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Дневник вътрешно отглеждане - начинаещ

Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Начинаещ?Много си скромен;)
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък
Has thanked: 788 times
Been thanked: 841 times

Пост за обстановката (1/2).6те основни саксии 4 мъника 2 клонинга са в 14 литрови квадратни работни саксии. Много съм доволен точно от тях защото са изрязани качественно отдолу и са повдигнати 1 пръст над повърноста на места , Във всяка има 10-11 литра "смес" + пресятото растение. Сместа е приблизително с пропорции 70%кокос 30% мое(чернозем - малко 20% торф 70% ЧКЧтор10% +50гр гуано). Копривата е стара и имаше доста изразено разслояване и ултра концентрирана та доста манипулации докато си разредя една 10 литра туба под форма, която в бъдеще да разреждам много. Водораслите имам прясна емулсия преди момента на гниене(много ценно за по-нататъчните експерименти) както и добре вече дори утаили 6-7 месеца седяли на тъмно забравени(да да). Това са участниците в много малки концентрации в поливането първите дни. Много малки. Всеки от торовете на който разчитам в следвашите седмици го представям на растението в много малки количества известно време преди това да го предупредя. Когато знам че следва процес, при който се абсорбира значително от даден елемент с една идея намалям подаването на това , което му е в конфликт вместо да увеличавам. Накратко глад. Водата е от няколко източника. Поток, стар извор и събрах доста сняг от първия валеж . От тръбите престояла известно време и поизпарила леко също им е добре.
Прикачени файлове
2та бели легена са ми неотменна помощ за 5 лв - 2 бр. Издържаха и 20+ метра скоростно спускане по снега та ..
2та бели легена са ми неотменна помощ за 5 лв - 2 бр. Издържаха и 20+ метра скоростно спускане по снега та ..
Освен добре познатата ни меласа друг важен играч ако не и от най важните е кокосовата вода
Освен добре познатата ни меласа друг важен играч ако не и от най важните е кокосовата вода
1 тухла  9-10 литра
1 тухла 9-10 литра
В дясно "смес" в ляво тухла резултат + следващата
В дясно "смес" в ляво тухла резултат + следващата
Photo1502.jpg
Водораслите , от които вземам свеж извлек веднага като почнат да гният изпускат първата много полезна за мен емулсия - изтеглям със спринцовка там където почнат балончетата и оцветяването
Водораслите , от които вземам свеж извлек веднага като почнат да гният изпускат първата много полезна за мен емулсия - изтеглям със спринцовка там където почнат балончетата и оцветяването
Сивото е съхранена палмова пепел смесена с пепел от подбрана дървесина Не е използвана до тук просто проверих да не е дръпнала влага при съхранение
Сивото е съхранена палмова пепел смесена с пепел от подбрана дървесина Не е използвана до тук просто проверих да не е дръпнала влага при съхранение
Една бутилка и другото го прибирам- до кап ка!
Една бутилка и другото го прибирам- до кап ка!
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Обстановката пост (2/2).От Рефлекторът излизат 2 въздухоотвода. Единия е фиксиран вече правилно в най-високата точка на бокса другия е свързан канален вентилатор извън бокса. Вентилаторът засмуква топлия въздух в най горната част на помещението прекарва го през рефлектора крушката и го изкарва извън бокса.
Двата въздухоотвода
Двата въздухоотвода
Доло отворите съм ги напасвал по позиция и размер на следния принцип. Размер възможно най-малки но достатъчно големио да не засмуква и като цяло раздърпва милара. С материали "от кол и въже" - тиксо , габърчета,тази изолация за под ламинат
Отвън
Отвън
и картонени парчета - боксът е оплътнен
Катунчето оплътнено
Катунчето оплътнено
от всякъде и въздух като го затворя нахлува само от отворите долу
Напасвам
Напасвам
Мощен е каналния и тези мрежички свистят та като понагласих стана перфектно усещам струята без да я чувам достатъчно силна е без да деформира стените от засмукването и да седят изпънати
Мощен е каналния и тези мрежички свистят та като понагласих стана перфектно усещам струята без да я чувам достатъчно силна е без да деформира стените от засмукването и да седят изпънати
. Разположени са 2 от едната страна 1 от другата и успешно завихрят въздуха и леееко поклащат листенца и в доста гъста джунгла.
Температура и влага.. не знам. Ама има някои факти. За един час работа на лампата през половината време да работи вентилацията половината не - нищо фрапантно на китките - избушват си. Температура извън бокса ами имаше едни минус температури - та извън бокса замерих веднъж 12 градуса. Предполагам повечето време е 15-18(налучквам). Вътре едва ли има дълъг момент да е над 26-27 градуса(пак си налучквам). С няколко изключения веднъж се омятах и седяхме на отворен прозорец и МНОГО ниски температури . Забравих ги пак на проветряване 24 часа на много ниска температура. Вентилатора дърпа здраво и сменя въздуха почти веднага та новия въздух е бил с близка температура на този на нощната късен ноември. И вентилатора бях забравил за няколко часа да не работи вътре беше хах специфично. Извод мой си многото пъти студ не могат да се сравняват последствията и вредите със само няколко часа на пек без регулация. В случая китките не отразиха нищо от случващото се. Има една дето от първо листо прави някакви кривотии но не спря да расте дргуто всичко е добре.
Влагата взе да нараства малко като станаха по- големи 21-22 дни вегетация и като искаха по често поливане но каналния включи ли се и край въздуха е друг. Преди това беше критично ниска - лично мнение , защото поддържам помещение на 58% влага и на 40% друго и според там прецених че при вегетацията при мен е била критично по ниска от 40%. Пулверизирал съм неколкократно с вода буквално секунда преди да изгаснат лампите . Давал съм единия път минимално коприва и кълнове извлек с пулверизирането.
Та влага ,температура, и пресен въздух(CO2) според възможностите.
Прикачени файлове
20181119_184055-min.jpg
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

Покажи най-новите снимки от днес, че да видят джунгла хората. :)
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Идеята ми беше и все още е да си отгледам компактни малки китки, да си отговоря на въпросите(не са малко) и да си проверя идеите свързани с храненето и как ще се отрази. Тези китки могат да ми отговорят на въпроси засягащи огромни парцели. Това казано естественно , че ще направя нужното да има и някоя глава накрая. Всяка от тях ще отговори на поне 2-3 въпроса а някои и на повече. С такава нагласа и след като загубих няколко дни на ден 22-23 (може да бъркам с един два дни да е по-рано или по -късно ама едва ли) превключих лампата на 12/12. 6-те основни 1 за по-смелите експерименти и в последния момент 2 нови госта.
Одрязох едно много малко клонче от майката както е в пистили цъфнало и исках да видя 1. Как ще се развие 2. Дали ще е напълно вкоренено и готово за бой пак на 7-8ми ден.На 8мия ден беше с дебели брутални корени из цялата начална саксийка и го пресях. Няма нужда от много "почва" защото то от както има корен само 12/12 за това в 2 литра.
20181125_183624.jpg
20181125_184101.jpg
20181125_184206.jpg
20181125_184701.jpg
20181125_184827.jpg
Последната обитателка беше немогадасесетяточноколко но по груби сметки между 3-4 седмици на условия, където пише и се обсъжда - не можело. Светлина директна под 2 часа на ден индиректна под 8 , температура от 10(възможно и по-ниска) до 20(много рядко ) и е не толкова добре обгрижена. Я съм я полял я не. Тя е причината да увелича драстично съдържанието на кокос в саксиите. Тя отговори на много въпроси и дефакто е от началото на тормоза. Тя е и причината за първото много важно наблюдение за храненето ,което ще е основа на бъдещото ми отглеждане. Мама.
Photo1643.jpg
.
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Следващите 15-16 дни събрани в няколко снимки. До тук на фона на цялото време "храненето" е оскъдно имам забележки/въпроси, наблюдения и съответно достигнах до извод и как да реша "проблемът". Следващите дни(снимки) пробвах. Друго да добавя в момента на загасянето на MH лампата(400w) и нагласяне на таймера за 12 часа тъмнина смених и крушката с HPS (600w).!!! Отметка за колегата: Благодаря че ме предупреди да не гледам в крушката колега. Като цяло ,че ти е дошло на главата след всичките неща да ме предупредиш за точно този факт. Та след 12те часа тъмно светна в жълто.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4-min.jpg
Определено харесват музиката и менюто. Листата гореее
5.jpg
Понеже храненето/поливането изисква използване на не препоръчително подаване на елементите + "глад" временен на даден елемент(изтървам го в храненето) и жълтата светлина някак си пречи на комуникацията проверих след 2 храненета на 6400к светлина да си ги видя
6.jpg
Едното стъбло много радва там топирах най-рано за да изравнявам долен растеж 6 върха еднакви е резултата.
7.jpg
И така до 10-11ти ден. Няколко пъти ги бих със сопата да не лаят(ахахах кропнах ги тук таме и ги наведох някои клонки да се подредят малко.. поне малко )
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
Би трябвало да съм ги позабавил малко със манипулациите и пробите. Както и обстановката и т.н. Но в този момент си белязох на календара 9 дни в цъфтеж. Майката там нито очаквам да навакса предишните условия и стрес нито имам идея на колко цъфтеж да я смятам . Нито като цяло очаквам от нея каквото и да било. Та нека си седи там.
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Тук са 14 -15 дни 12/12 (+ - ден два :stone: ) и това реално е преди 3-4 дни от момента на качването. Пиша го ден 14(12/12). Ден 37-38 от какво незнам ама толкова са.
1.jpg
2.jpg
3.1.jpg
3.jpg
4.jpg
Любопитен съм какво ще направи това мъниче. Пресметнах колко такива се събират в бокса и под една лампа и направо съм заинтересован.
5.jpg
Прибирам ги едно по едно след проверката. Огледах всичко -реагирах както сметна за добре,където имаше нужда
Прибирам ги едно по едно след проверката. Огледах всичко -реагирах както сметна за добре,където имаше нужда
Мама отдавна не е най-голяма най висока или най каквото и да е
Мама отдавна не е най-голяма най висока или най каквото и да е
Всички са прибрани , но в много кратък период от време тестовото го чакат големи приключения и интересна съдба та остават 6те китки майката и ония мъник
Всички са прибрани , но в много кратък период от време тестовото го чакат големи приключения и интересна съдба та остават 6те китки майката и ония мъник
Не знам как го направих , но ми допадна. Мама.
Не знам как го направих , но ми допадна. Мама.
Изнинджих малко от което ми се стори излишно. Растеж и тук там някое листо.
Изнинджих малко от което ми се стори излишно. Растеж и тук там някое листо.
Тази снимка не се класира поради липсата на фокус и калпавия апарат и фотограф като цяло , но е тясно свързана с поста. Така де от нея свивах преди 1 час.
Тази снимка не се класира поради липсата на фокус и калпавия апарат и фотограф като цяло , но е тясно свързана с поста. Така де от нея свивах преди 1 час.
Много добре реагират на храненето и режима като цяло. Сега като се замисля това е преди почти 4 дни снимано без 5 часа( 90 часа назад от момента на постване) и в момента мноого красиво се короноваха и обособиха бъдещите места на главите. До 3 дни ще са по напред от майката когато я вкарах при тях дори и по-бързо.
:stone:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Много хубаво са оформени,нямат никакви дълги пръчки.....Ториш с много интересни неща!:)Изобщо супер дневниче!Поздрави!
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Тук са ден 47-48. Денят в който дните 12/12 станаха с 1 повече от дните с 18/6. Леко сме на гладната страна но им е дадено да не са без. Меласа и коприва леко във престояла вода и гуано и джуркане докато стане еднородно. Сложено е и малко гуано 40-50 гр на растение смесено с горния слой. Следващото поливане дори 2 ще са само меласа ,кокосова вода и нищожно коприва и водорасли. Студ , глад и изтрескан градинар. На тия снимки са малко преди коледа 3-4 дни и за времето от тогава до сега ги стресирах мъжката(студ) поне 2 пъти. Вчера цяла нощ са били на въздух директно от навън.. -1 до 4 градуса..
Прикачени файлове
20181224_212918.jpg
20181224_220200-min.jpg
20181224_220155-min.jpg
20181224_212520-min.jpg
20181224_212448-min.jpg
20181224_212425-min.jpg
kalastirka
Ценител
Ценител
Has thanked: 336 times
Been thanked: 574 times