Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

СПАМ

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

BIOCANNA is CANNA's line of nutrients that is based on naturally derived products. Some BIOCANNA products are organic and listed with both OMRI and Eco Union. Some products retain a natural base but do not meet the standards of the National Organic Program.

Bio Vega is currently not available in the state of California.

Всички органични продукти са органични до определена степен. Някой са по-органични от други.
#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ето я и Био новата. Вътре на вид много ми хареса, рядко виждам такива, които да си имат достатъчно перлит. Много е мекичка. Сега ще пресадя два клонинга Спийд чили в нея(от почва Експерт, която също изглежда много добре) и ще сложа две семки Шербет в чашки. Няма да я пипам и да и добавям нищо за начало.
Имам два въпроса по почвите. Единия е ако ми се наложи да взема още една и тя е пак био(Експерт микробал микс, защото на колежката Съни почвата и торовете ми харесаха, но аз ще ползвам само почвата) и ги смеся? Знам, че няма да стане кой знае какво, но все пак май по добре да си карам с една на гроу? Или не?
Другият въпрос е какво става, когато замръзне, защото мен нещата са ми навън, на сухо и закътано, но все пак в момента е 0 градуса. Тази новата я държа в нас, но малко в спалнята ми..... не е много удобно😆Все пак не мисля да я оставям на студа за по сиг....
Прикачени файлове
50 литра-30лева,но доставките на чували са скъпи
50 литра-30лева,но доставките на чували са скъпи
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Inna написа: 08 Дек 2021, 09:42 Ето я и Био новата. Вътре на вид много ми хареса, рядко виждам такива, които да си имат достатъчно перлит. Много е мекичка. Сега ще пресадя два клонинга Спийд чили в нея(от почва Експерт, която също изглежда много добре) и ще сложа две семки Шербет в чашки. Няма да я пипам и да и добавям нищо за начало.
Имам два въпроса по почвите. Единия е ако ми се наложи да взема още една и тя е пак био(Експерт микробал микс, защото на колежката Съни почвата и торовете ми харесаха, но аз ще ползвам само почвата) и ги смеся? Знам, че няма да стане кой знае какво, но все пак май по добре да си карам с една на гроу? Или не?
Другият въпрос е какво става, когато замръзне, защото мен нещата са ми навън, на сухо и закътано, но все пак в момента е 0 градуса. Тази новата я държа в нас, но малко в спалнята ми..... не е много удобно😆Все пак не мисля да я оставям на студа за по сиг....
Отностно замръзването не знам, при мен е пустинен климат.

Отностно смесването няма никакви проблеми осбенно като са нови неизползвани. Аз лично го правих посятоянно преди, но вече не виждам никакъв смисъл. Сега ако си купувам почва си купувам по-гъста с повече смялни дървесини (тези които заместват перлит) и си добавям перлит (защото е изключително евтин). На едно торба 50Л слагам една саксия 4 литра перлит, на почти всички почви които си купувам.
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Пролема на дървесинити в почвата е че когато (ако случайно са по-меко дърво) започнат да се разграждат докато отглеждаш растения заради процеса ти взимат много голяма част от Азота. Не казвам че това се случва на първото използване, но има много хора влючително и аз които използваме почвата повече от веднъж. Трябва след като се обогатява да се включи като фактор.
#БГКоноп
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Много се вълнувам за тази семка. Фермата на Барни има страхотна репутация и вярвам, че ако аз не оплескам нещо, тази Мимоза Ориндж Пънч ще е страхотно растение!
Barney.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

iKAR написа: 09 Дек 2021, 15:36 Много се вълнувам за тази семка. Фермата на Барни има страхотна репутация и вярвам, че ако аз не оплескам нещо, тази Мимоза Ориндж Пънч ще е страхотно растение!
Barney.jpg
Време е да се учиш как се правят клонинги.
#БГКоноп
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Sofia Cannabis написа: 09 Дек 2021, 16:28
Да, определено си прав! Гледам и чета по тази тема, паралелно с другите неща за отглеждането, за да не давам цял живот пари за семки. Обаче ми се струва, че ще ми е много по-лесно, ако за целта се снабдя с втора палатка и лампа. Така реално ще мога да имам и постоянно растения във вегетация и растения в цъфтеж и в един момент да си произведа количество, с което да не се налага да гледам целогодишно, за да си имам. Видях, че колежката BG-Sunrise много успешно е направила клонинги, но нейната палатка е почти 2 пъти по-голяма от моята. Сериозно ме замисли дали да не я отложа тази златна семка за по-следващия грол, ако не съм се подготвил да клонирам в следващия. Между другото я взех на много добра цена от Seedsman - 11 евро.
Другият вариант е без палатка да си импровизирам някакъв влажен кът за клонинги, защото доколкото знам те не се нуждаят от много интезивна светлина поне докато се вкоренят. И третото е просто да пусна семката, да взема клонинги и с тях да напълня палатката, но така пак ще направя само едно гледане (просто с повече добив), а ми се иска да си пазя клонинги от различни интересни сортове, и тази Мимоза определено е един от тях.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

iKAR написа: 09 Дек 2021, 16:50
Sofia Cannabis написа: 09 Дек 2021, 16:28
Да, определено си прав! Гледам и чета по тази тема, паралелно с другите неща за отглеждането, за да не давам цял живот пари за семки. Обаче ми се струва, че ще ми е много по-лесно, ако за целта се снабдя с втора палатка и лампа. Така реално ще мога да имам и постоянно растения във вегетация и растения в цъфтеж и в един момент да си произведа количество, с което да не се налага да гледам целогодишно, за да си имам. Видях, че колежката BG-Sunrise много успешно е направила клонинги, но нейната палатка е почти 2 пъти по-голяма от моята. Сериозно ме замисли дали да не я отложа тази златна семка за по-следващия грол, ако не съм се подготвил да клонирам в следващия. Между другото я взех на много добра цена от Seedsman - 11 евро.
Другият вариант е без палатка да си импровизирам някакъв влажен кът за клонинги, защото доколкото знам те не се нуждаят от много интезивна светлина поне докато се вкоренят. И третото е просто да пусна семката, да взема клонинги и с тях да напълня палатката, но така пак ще направя само едно гледане (просто с повече добив), а ми се иска да си пазя клонинги от различни интересни сортове, и тази Мимоза определено е един от тях.
Начина по-който всички го правят. Тази която имаш сега оставя за клонинги и взимаш по-голяма за цъфеж. Но сега в момента дори да провбаш само как се правят мисля че е достатъчно. За тях светлината трябва да я има докато се вкоренят - на по-лесен език - само ти трябва една нощна лампа да знаят че е светло. След като имат корени трябва да имат достатъчно мощна лампа за да се развиват.

Всяка една лампа ще ти свърши рабора за самото клониране. - дори 5 Watts LED light или каквото имаш неизползваемо увас. Режима е 24/7

Дори и в палатка да ги клонираш ти трябва кутия в която да ги сложиш Може да си купиш такава или да използваш голяма прозрачна кутия за храна.

BG-Sunrise ако реши ще сподели нейният опит, но на този етап мога само да предполагам колко е голям или малък.
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

#БГКоноп
Публикувай отговор