Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

BuTaMuH #2

Заключено
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

BuTaMuH написа: 05 Дек 2021, 12:32
firstcitizen написа: 05 Дек 2021, 09:31 BuTaMuH нямаш време за губене, възможно по-скоро ги пръскай, ако ще ги пръскаш, че после няма да има смисъл вече да ги пръскаш. Ползвам Neemazal и е добър продукт, но в някой случай не помага. В твоята ситуация бих откъснал това листо с паежината и най-засегнатите листа за да "намаля разпространението". След грола задължителна стерилизация на техниката, бокса и около него. Новата реколта можеш да й направиш превентивно пръскане с Ниймазал през вегетацията за всеки случай. Превенцията излиза много по-евтино и лесно от лечението.
Много бавят и мъчат растенията.

Допълнително можеш да застудиш и да повишиш влагата в бокса, защото гада обича сухо и топло... Също така можеш да ги обдухваш директно с вентилатора.

Ако намериш калинки можеш да ги пуснеш в бокса.

Успех и ни дръж в течение, как се развиват нещата с борбата.
Благодаря Фърст,сега напръсках съседния бокс там съм във вегетация и не се притеснявам толкова...но тук ми се свиди да напръскам главите с този продукт...още повече след съветите на София канабис да храня по-обилно и резултатите започнаха да се подобряват значително...и сега ако им лепна този продукт всичко ще полепне по пистилите,как ще се пуши после? Предполагам до края на гроуа имам най много 4 седмици..вътре в бокса в светъл период е 22-23...тъмен период 18-19.. влажност 55....
Наистина най-добре е ако може да не се пръска с нищо в тази фаза, защото всичко полепва по главите и му трябва време за да се разгради, но понякога се налага да се пръска въпреки, че не искаме. Ниймазала е много по-щадящо от някой химични отрови предлагани по агроаптеките, въпреки това има свойте токсини и не трябва да се прекалява с него. Дозата прави отровата ( както и при много други неща ) Нийма в умерени количества има ползи и за човешкото тяло. Ако не ти се пръска с ниймазал можеш да ползваш вода с медицински спирт, или вода с капки етерични масла, като канела, карамфил и други. Напрактика ниймазала също е етерично масло от нийм, но има различни токсини и терпенен профил. Можеш да пръскаш само с престояла вода, можеш и да не пръскаш с нищо. Ако не пръскаш с нищо можеш да пробваш да ги изцъфтиш така, но има риск да се размножат и това да забави растенията, да направят паежини по-главите а и да те удари в добива и качеството. Случвало ми се е и съм тествал и с оставяне (беше ужасно грозно), и с пръскане, и направо с къпане с вода и етерични масла и с какво ли не. Най-доброто нещо е превенцията, като просто избегнеш самият вредител и имаш здрави растения, но когато гадове нападнат и се опре до борба най-ефикасно са естествените хищници.
Примерно три-четери калинки за 1 денонощие ще изплюскат всичко. ( Имал съм случай 1 калинка да оправи всичко) На вторият ден ще са си тръгали, защото ще са изяли всичката гад. Ако имат условия могат да снесат яйцата си от долната страна на листата, където има акари. В зависимост от вида калинки могат да наблюдаваме разнообразие от личинки. Не си заслужава да си купуваш калинки. Но може и да имаш късмет, защото понякога се крият по домовете (особено в зимните месеци), защото прекарват в състояние на покой, сгушени на групи в пукнатини на къщите, в стари дървени прозорци, в стари къщи, под листа или в трупи на дървета. Калинките и други естествени хищници са по-близо отколкото можем да си представим.

Ако не пръскаш с нищо се опитай да подобриш циркулацията на въздуха и да смъкнеш температурата в бокса. За да не им помагаш с условия за размножаване.

Във война с вредители си и всеки ден ти е ценен, защото плюскат и се разможават, всеки ден им е по-близо до излюпването на новите попълнения. Според вида цикала им е 14-20 дни. (повечето видове са с цикъл на 20 дни )

Важно е да опазиш вег бокса чист.

В интерес на истината растенията изглеждат свежи и добре въпреки, че са налазени. Но това е сега, като почнат да се размножават всичко се променя супер бързо и почват много да се бавят самите растения.

Каквото и да решиш да направиш ще е ти е опит и ще е полезно и за другите да го видят.
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Сутринта напръсках с 1.5литра разтвор като сложих 2мл/1л neemazal...чудя се колко пъти трябва да направя тази процедура или само веднъж? На бокса който е във вегетация мисля поне още от 1 до 2 пъти да ги пръсна преди да ги пусна да цъфтят.
Аватар
Shevica
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 54 times
Been thanked: 30 times

BuTaMuH написа: 06 Дек 2021, 21:55 Сутринта напръсках с 1.5литра разтвор като сложих 2мл/1л neemazal...чудя се колко пъти трябва да направя тази процедура или само веднъж? На бокса който е във вегетация мисля поне още от 1 до 2 пъти да ги пръсна преди да ги пусна да цъфтят.
И на мен ми се случи тая случка и изхвърлих всички растения , после дезинфекция на стаята и цялото оборудване и всичко което вкарвам след това в нея . Много е трудно да си изхвърлиш растенията , но избрах тоя варянт защото знам каквъ е успеха на други колеги при борба с пръскане и той е всеки гоу акари , има ефективни отрови който ще ги избият за прериод от време, дори и аз прибягнах в отчаяние до тях , но накрая се вразумих и изхвърлих растенията.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

BuTaMuH написа: 06 Дек 2021, 21:55 Сутринта напръсках с 1.5литра разтвор като сложих 2мл/1л neemazal...чудя се колко пъти трябва да направя тази процедура или само веднъж? На бокса който е във вегетация мисля поне още от 1 до 2 пъти да ги пръсна преди да ги пусна да цъфтят.
Ако имаш акари както казваш много леко приемаш заплахата. Neemazal e само да ги забави малко евентуално да стане време за бране.

Neemazal няма да реши проблема. Ако поровиш из темите ще разберш че и ситемни продукти няма да ти решят проблема нацяло. Гадовете се приспособяват изключително бързо и спират да умират.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2122 times
Been thanked: 3743 times

Това с акарите съм го имал един път, като проблем, само че на вън и бяха още много малки и това ме спаси. Тогава именно @Sofia Cannabis ми обърна внимание, на едни сбръчкани листа и ползвах тежка химия. През седмица редувах Данитрон и Валмек, първия препарат убива всичко, а втория само живите форми без яйцата им. Но не съм се бавил изобщо, аз ги прихванах от една дива ябълка, която беше нападната много жестоко и явно съм ги пренесъл. Обаче тук при теб в цъфтеж, това няма как да стане. Спасявал съм си домашни цветя точно с НимАзал, но пръскане през 3-4 дни, което тук при теб пак няма как да стане.
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 07 Дек 2021, 09:05 Това с акарите съм го имал един път, като проблем, само че на вън и бяха още много малки и това ме спаси. Тогава именно @Sofia Cannabis ми обърна внимание, на едни сбръчкани листа и ползвах тежка химия. През седмица редувах Данитрон и Валмек, първия препарат убива всичко, а втория само живите форми без яйцата им. Но не съм се бавил изобщо, аз ги прихванах от една дива ябълка, която беше нападната много жестоко и явно съм ги пренесъл. Обаче тук при теб в цъфтеж, това няма как да стане. Спасявал съм си домашни цветя точно с НимАзал, но пръскане през 3-4 дни, което тук при теб пак няма как да стане.
Мисля през ден да ги пръсна...утре ще ги пръсна за 2-ри и последен път и да сенадявам че ще помогне а иначе малките който са във вегетация ако трябва ще ги пръсна и още 3-4 пъти да съм сигурен
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

BuTaMuH написа: 07 Дек 2021, 11:56
Vetrushka написа: 07 Дек 2021, 09:05 Това с акарите съм го имал един път, като проблем, само че на вън и бяха още много малки и това ме спаси. Тогава именно @Sofia Cannabis ми обърна внимание, на едни сбръчкани листа и ползвах тежка химия. През седмица редувах Данитрон и Валмек, първия препарат убива всичко, а втория само живите форми без яйцата им. Но не съм се бавил изобщо, аз ги прихванах от една дива ябълка, която беше нападната много жестоко и явно съм ги пренесъл. Обаче тук при теб в цъфтеж, това няма как да стане. Спасявал съм си домашни цветя точно с НимАзал, но пръскане през 3-4 дни, което тук при теб пак няма как да стане.
Мисля през ден да ги пръсна...утре ще ги пръсна за 2-ри и последен път и да сенадявам че ще помогне а иначе малките който са във вегетация ако трябва ще ги пръсна и още 3-4 пъти да съм сигурен
Не знам как ще реагират, като си в цъфтеж. Аз indoor никога с нищо не съм пръскал до сега за вредители от 2016-та година се занимавам вътре.
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 07 Дек 2021, 12:44
BuTaMuH написа: 07 Дек 2021, 11:56
Не знам как ще реагират, като си в цъфтеж. Аз indoor никога с нищо не съм пръскал до сега за вредители от 2016-та година се занимавам вътре.
Първия път реагираха добре...на повечето растения дори крайщата им се подкривиха на горе което уж беше на хубаво....ще видим утре ще кажа как им се отрази второто пръскане.
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар

Shevica написа: 06 Дек 2021, 23:26
И на мен ми се случи тая случка и изхвърлих всички растения , после дезинфекция на стаята и цялото оборудване и всичко което вкарвам след това в нея . Много е трудно да си изхвърлиш растенията , но избрах тоя варянт защото знам каквъ е успеха на други колеги при борба с пръскане и той е всеки гоу акари , има ефективни отрови който ще ги избият за прериод от време, дори и аз прибягнах в отчаяние до тях , но накрая се вразумих и изхвърлих растенията.
Аз уж правих дезинфекция с белина.... не знам колко е правилно?вие с какво правите спирт?и как да направя дизинфекция ако имам 200 чувала с пилети в близост?питам за един приятел :D
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

BuTaMuH написа: 07 Дек 2021, 17:34
Shevica написа: 06 Дек 2021, 23:26
Аз уж правих дезинфекция с белина.... не знам колко е правилно?вие с какво правите спирт?и как да направя дизинфекция ако имам 200 чувала с пилети в близост?питам за един приятел :D
Аз преди да започна, целия бокс го пръскам със спирт и го минавам с кърпа след това. Помещението го минавам с белина, имам стайни и никога не съм имал гадинки вътре. Обаче си пръскам с нийм профилактично цветята в стаята всеки месец, тези които могат да се пръскат. Тази година, когато прибрах едното цвете от балкона го бяха нападнали акари, оправих се само с нийм-а
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”