Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021
- iKAR
- Градинар

- Has thanked: 661 times
- Been thanked: 925 times
Да, и аз с вилицата "реша" само най-горния слой (около 1-2 сантиментра) и после с пръсти надолу по-внимателно, като гледам със сигурност да не прекаля и да не закача нещо. Ако видя или усетя леко "паяжинките" спирам с процеса и оставям така. Но аз и при пресаждането преди цъфтежа ги сложих малко по-надолу в тези финалните саксии и знам, че горните 3 сантиметра са безопасна зона. За поливането от известно време спрях да броя дни, просто ги вдигам преди да изгаснат лампите и преценявам ще има ли поливка на другия ден или не. Благодаря за информацията, ще ги следя кога ще забавят темпото на пиене, за да намаля и водата паралелно. Дневната температура последната седмица я вдигнах на около 28-29°, за да може с нощната от около 20-22° да имат по-сериозна разлика. Също успявам и да поддържам влагата през нощта малко по-ниска отколкото през деня и се надявам това да ги захароса допълнително. Определено им остава още време, но знам че през последните седмици ще се променят осезаемо. Ще ги видим.. зарадва ме много с тази прогноза, че ще се надуят още, благодаря 
- iKAR
- Градинар

Ден 48 цъфтеж
Аз си ги храня, те си наливат лекичко, не изглежда дефицитите да се влошават и като че ли всичко е под контрол засега. Поливките на двете са в различни дни, но свикнах с това и не ме затруднява особено. През деня е 27° - 50% влага, през нощта 18° - 45% влага. Голямото от ляво не се кристализира и не налива така мощно както по-малкото от дясно, но то в природата няма две еднакви неща. Чудя се дали другата седмица към ден 56 да не си чопна едно клонче да се суши да имам да пуша нещо преди да обера всичко, което със сушенето и кюригна ще си отнеме време, и напълно готови за употреба може би ще са чак в началото на другата година. Ще трябва обаче обстойно да разгледам трихомите с лупата, за да не избързам излишно след 4 месеца грол. С тези почти органични неща дето храня, се чудя да ги подкарвам ли на вода последната седмица преди бране, в темата на някой колега София Канабис беше писал, че ако растенията не са прехранени и не се полива с минерални торове няма изобщо смисъл от флъшове и чисти води, но се притеснявам да не остане неприятен вкус в тях. Гладното между другото поспря да мирише на гума и започна все повече да си мирише канабис. Малкото ухае разкошно.
Аз си ги храня, те си наливат лекичко, не изглежда дефицитите да се влошават и като че ли всичко е под контрол засега. Поливките на двете са в различни дни, но свикнах с това и не ме затруднява особено. През деня е 27° - 50% влага, през нощта 18° - 45% влага. Голямото от ляво не се кристализира и не налива така мощно както по-малкото от дясно, но то в природата няма две еднакви неща. Чудя се дали другата седмица към ден 56 да не си чопна едно клонче да се суши да имам да пуша нещо преди да обера всичко, което със сушенето и кюригна ще си отнеме време, и напълно готови за употреба може би ще са чак в началото на другата година. Ще трябва обаче обстойно да разгледам трихомите с лупата, за да не избързам излишно след 4 месеца грол. С тези почти органични неща дето храня, се чудя да ги подкарвам ли на вода последната седмица преди бране, в темата на някой колега София Канабис беше писал, че ако растенията не са прехранени и не се полива с минерални торове няма изобщо смисъл от флъшове и чисти води, но се притеснявам да не остане неприятен вкус в тях. Гладното между другото поспря да мирише на гума и започна все повече да си мирише канабис. Малкото ухае разкошно.
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Супер са, на твое място бих си откъснал една пуканка за тест, колкото да имаш какво да пушиш, а и да я пробваш на различна фаза, защото това ще ти даде опитност, но я остави да се изсуши нормално, че ако форсирано е изсушиш си е фира на качество и материал. Че пак ще напуши е ясно. Също така да знаеш, че пуканките от дъното и върховете освен, че са с различно качество в силата и вкуса, но и са на различен етап в зреенето. Да, едно цяло растение са, но по-ниските и по-малко огряти глави обикновенно са по-назад. Но при теб понеже си ги почистил и оформил ще си узреят равномерно е едновременно.iKAR написа: ↑09 Дек 2021, 12:19 Ден 48 цъфтеж
Т.jpg
M.jpg
S.jpg
D.jpg
Да, така е че може да не флъшва ако ториш органично, но мое лично мнение е че хубаво поседните 10-на дни да са на вода въпреки това за да изядът, каквото има за изяждане. Единствено по остър вкус могат да имат ако прекалиш прекалено много с гуаното на края, а ти не си прекалявал. В умерени количества подобрява профила на вкуса.
Още нещо за торовете и торенето. Кардинално грешно е да сравняваш BetterOrganix (живи торове) с торове с ппм, а каму ли да им смяташ ппм и такива работи. Нито един синтетичен материал не може да съответства на физичната и химическата гъвкавост на живите торове. BetterOrganix е жива органика и наблягат на живота, в тях е важно колко милиона бактерии и гъби има в 1 мл, колко ензими и т.н, а не какво им е NPK-то. Sofia Canna ти го обясни добре, че с живите торове основно подхранваш и развиваш живота в почвата, а това пряко свързано с растенията. Някой ще ми каже, че той отглежда канабис, а не гъби и бактерии, но ние самите хора сме основно бактерии и с храната, която ядем храним бактериите в нас, а те нас. Сходно е и с растенията. Ако отглежаш с изкуствени торове на хидро или кокос е съвсем друго нещо и тогава много ще те касае това.
Така, че е нормално, че не отчита нищо. То ако се зачетеш на повече стойности на бутилките на BetterOrganix са с ниска стойност на NPK, но пише, че са биоактивни и точно от там идва силата и ефикасността им. Примерно има азотофиксиращи бактерии, които преобразуват азота от атмосферата и го вкарват в почвата. (това означава в един момент с високо бактериално число, че имаш неограничено количество тор за растенията си и нямаш нужда да го добавя. Това е много ефективно при външно отглеждане) Гъбите пък правят фосфатите. Тази симбиоза подсилва и имунитета и издържливостта на растенията.
NPK-то не е от значение при живите торове, но много хора още не са го разбрали това и го гледат. NPK-то е като зоб за културисти само, че при растенията. Живата органика са като прясни плодове, ядки и ферменирали храни за маратонци. Култориста не винаги, но в някой ситуаци на кратка задача може да е по-ефективен, но опъни го да копае на двора или да тича маратон и ще го видиш що за стока е. В дългосрочен план живата почва е много по-добре. При външно отглеждане това направо отприщва растенията и разликата е фрапираща в сравнение с изкуствено отглежданите растения. Природата е създала чрез милиони години тази симбиоза между растения, гъби и бактерии. Всъщност, като не е жива почвата на вън и растенията са нападани масово от патогени и вредители, защото са със слаба имунна система и Природата чисти... за това на химиците им се налага много пръскане на вън, защото често с нещата които пръскат нарушават баланса на живота в почвата. Бактериите и гъбите са от изключително значение за хумуса в почвата. Имаме изчезване на почвата, което евентуално в световен мащаб ще доведе до криза на глада макс в следващите 20 години, ако не променим отношението си към почвата.
Мога единствено да те похваля, че ползваш органика. (не зависимо дали е BetterOrganix, друга или домашна, това е правилното решение )
П.П. Голяма разлика има между изкуствени торове, био торове и живи еко торове. Само да кажа, че има био дето не е много био. Примерно има изкуствени препарати, които се смятат за био и са одобрени и сертифицирани за био земеделие, защото в умерени количества не вредят на околната среда и пчелите. Но как да кажа, има по-био от тях и по-еко.
Ако искаш да научиш още нещо полезно и интересно:
viewtopic.php?p=1047#p1047
#БГКоноп
- iKAR
- Градинар

Благодаря ти за изчерпателната и супер интересна информация, както винаги! Да, аз също съм от хората, за които е важно малко или много да се грижат за околната среда, така както тя се грижи нас безкористно и е наш дом отдавна. Затова съм използвал и канап за да ги вържа. Опитвам се максимално да избягвам синтетичните материали, доколкото ежедневието ми го позволява. Нищо, че сега използвам пластмасови саксии, те ще се използват още много пъти и няма да са "бърза и вредна консумация" на петрол. Харесах Бетър Органикс, още когато прочетох информацията в сайта им, защото освен да ни продадат храна за растенията ни, те предават една добра мисия на своите клиенти. Тъй като ги ползвам през целия настоящ грол, съм далече от мисълта да хвърлям повчвата след като приключа с него. Знанията ми все още не са достатъчни, за да я обогатя пак и да я използвам директно за следващия грол, но пък от един коментар на Ина съм запомнил, че домашните цветя обожават тази използвана почва, тъй че моите са извадили късмет
По-късно сигурно ще се прежаля (не обичам да проявявам нетърпение към нещата, с които се занимавам) и ще резна някоя пуканка да я сложа да се суши на тъмно (22° - 55% влага и добър въздухопоток съм нагласил в помещението за сушене, мисля че ще е добре). Аз умишлено "подредих" растенията така още в началото на грола, защото знаех че няма да имам възможност да ги обирам постепенно и за да няма големи разлики между главите, гледах всичко да е на едно ниво. Веднага след този грол започвам следващия, които ще ми е още по-важен, защото там ще гледам и лечебен сорт за съпругата си и ще се опитам да съм максимално прецизен. Според бюджета, с който ще разполагам ще заложа или отново на Бетър Органикс, или ще дам шанс на БиоКана серията + малко от останалите ми живи неща от Бетъра (Слава на К+Аминото). А сега отивам да прочета за ензимите
По-късно сигурно ще се прежаля (не обичам да проявявам нетърпение към нещата, с които се занимавам) и ще резна някоя пуканка да я сложа да се суши на тъмно (22° - 55% влага и добър въздухопоток съм нагласил в помещението за сушене, мисля че ще е добре). Аз умишлено "подредих" растенията така още в началото на грола, защото знаех че няма да имам възможност да ги обирам постепенно и за да няма големи разлики между главите, гледах всичко да е на едно ниво. Веднага след този грол започвам следващия, които ще ми е още по-важен, защото там ще гледам и лечебен сорт за съпругата си и ще се опитам да съм максимално прецизен. Според бюджета, с който ще разполагам ще заложа или отново на Бетър Органикс, или ще дам шанс на БиоКана серията + малко от останалите ми живи неща от Бетъра (Слава на К+Аминото). А сега отивам да прочета за ензимите
- iKAR
- Градинар

Ден 50 цъфтеж
Колеги, обръщам се към вас за съвет. Тъй като в този грол вече опитах мейнлайнинг, LST и лолипопинг, съм се зачудил дали да не финиширам с още един експеримент, а именно Force Flush-а, открит и описан от шефа Скорпи. Мисля си да го направя само на едното растение, за да имам база за сравнение. Ще се радвам на всякакви съвети и разсъждения защо да го или да не го правя. Лупата ми не е много добра, само x10 увеличение е, но доколкото успявам да видя, повечето трихоми вече са млечни, кехлибарени все още не забелязвам да има. По това съдя, че имат още около седмица, максимум 2 до жътва, макар че това е субективно. Относно Force Flush-а ме притеснява, че знам че е хубаво да се оберат когато са добре засушени, а ако растението е стояло 2 дни във вода, със сигурност няма да е сухо. Днес нахраних по-малкото (от дясно) и може би това ще му е последната храна, а и понеже вече съхнат по-бавно, евентуално ще има само още 1, максимум 2 поливки, които ще направя само с вода, меласа и Boost (четох, че Boosta с неговите свойства е подходящ за финалната седмица флъшване, за да подпомогне доизяждането на каквото е останало).
Колеги, обръщам се към вас за съвет. Тъй като в този грол вече опитах мейнлайнинг, LST и лолипопинг, съм се зачудил дали да не финиширам с още един експеримент, а именно Force Flush-а, открит и описан от шефа Скорпи. Мисля си да го направя само на едното растение, за да имам база за сравнение. Ще се радвам на всякакви съвети и разсъждения защо да го или да не го правя. Лупата ми не е много добра, само x10 увеличение е, но доколкото успявам да видя, повечето трихоми вече са млечни, кехлибарени все още не забелязвам да има. По това съдя, че имат още около седмица, максимум 2 до жътва, макар че това е субективно. Относно Force Flush-а ме притеснява, че знам че е хубаво да се оберат когато са добре засушени, а ако растението е стояло 2 дни във вода, със сигурност няма да е сухо. Днес нахраних по-малкото (от дясно) и може би това ще му е последната храна, а и понеже вече съхнат по-бавно, евентуално ще има само още 1, максимум 2 поливки, които ще направя само с вода, меласа и Boost (четох, че Boosta с неговите свойства е подходящ за финалната седмица флъшване, за да подпомогне доизяждането на каквото е останало).
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Тоя Force Flush ти е напълно излишен. Според мен от сега до края поливай с чиста престояла вода и ако можеш понижи температурата в бокса, това ще ги накара да засмолят. Привърженик съм на оставяне на тъмно за 24-48 часа преди бране. Както и да го направиш ще останеш доволен от резултата.iKAR написа: ↑11 Дек 2021, 12:37 Ден 50 цъфтеж
T.jpg
M.jpg
D.jpg
D2.jpg
- iKAR
- Градинар

Благодаря, значи няма да си усложнявам живота с Форс Флъша! Аз попринцип когато им е тъмно от известно време свалям доста температурата (17-19 градуса), но може би имаш предвид като цяло да имитирам застудяване, тоест да смъкна и дневната температура. От 3-4 дни са на 11:30 - 12:30 (светло-тъмно). А иначе и на други места бях чел за оставянето на тъмно и студено и накрая като финален стрес. Понеже двете растения ще са в различна фаза когато ги режа (това от ляво малко по-бавно цъфти сякаш), ще се опитам да уцеля някъв среден момент за двете. Лявото примерно да е към пик-а на ТХЦ млечно, а дясното добре узряло кехлибарено, така че хем да не е много рано за едното, хем да не презрее много другото. Това ще ми даде възможност и като ги разделя после да видя разликата между рано и късно обрано растение. Доволен съм също, чe от всичките храни ми остават почти по-половин опаковка. А Nano Breathe-а ще остане сигурно и за първия грол на детето един ден
За следващия май щe купя само една нова почва, един Flores на BioCanna за основен в цъфтежа (ще давам и от BioFloret-а чат-пат) и съм готов. Вегетацията, която ще е по-кратка от този път, пак ще си я карам на коприва, понеже тези за 2 месеца вегетация, почти ги бях презобил в един момент само с копривата и К+Аминото и си мисля че с нова почва ще са напълно достатъчни за тая фаза. Сега остава да уцеля точния момент за бране и леко съм се спекъл 
-
MixedGreens
- Градинар

- Has thanked: 491 times
- Been thanked: 235 times
Няма какво да спичаш. Взимаш си 1 лупа и следиш. Гледай да наедреят яко и гледаш трихомите дето са вътрешни дали са станали бели или амбър. Най добре за мен 30-40 амбър 70 60 бели. Не трябва да има прозрачни. Малко повече изчакване води до по голямо наддаване и добро озряване на главите. Аз мойта я държах 10 седмици като спрях с торовете на 7ма и 3 седмииц бях флъш защото така исках. Ако бях държал 11 или 11+ няколко дена щеше да бъде перфектно. Смятам че я обрах маааалко рано. към 10 % са amber при мен другите са бели. Имай търпение. Следи и резултатите ще са налице.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Една идея. От всичкия трим около главите изсушен, стрит и накиснат в хубав зехтин/друга полезна мазнина ще стане супер полезно мазило. В едно бурканче го заливаш, бъркаш и оставяш. Става и за салата и за вътрешна употреба и за мазане и мисля, че ще ви бъде от полза. Само ако пийнеш повечко може да хваща
Дори по- големи листа и малки клечки от глави могат да се добавят.
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
Колега, ще си позволя да използвам темата ти сега като стана дума за трима от главите. Много искам с трима от Блу Дрийма да си направя прясно мляко от листата и много ще се радвам ако някой във форума си е правил точно прясно мляко да сподели как го приготвя.
.png)