Малко ъпдейт по темата, ако има и други, които не могат да ползват дебитна карта като мен:
Mars Hydro се оказа, че не приемат плащане с bitcoin, но приемат транзакции, чрез Western Union, което е страхотно предимство.
Доколкото гледам по видеата техните панели се справят много добре и са в пъти по-евтини от тези, които бях посочил по-горе.
Seedsman приемат плащане с bitcoin, който можеш да си купиш, като направиш плащане през изипей.
Благодаря на mravkatrevoman за инфото
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
LED лампи (дилема)
-
strainhunt3r
- Нов Градинар

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8083 times
- Been thanked: 5477 times
По-скоро в даден момент HPSтата ще идат в историята, може би още не, но скоро. Това е дърта технология , която ще спре въобще да се ползва някой ден, както я махнаха и от улиците и тн(но не и в бг) . А и от гледна точка на безопасност и консумация. Ледовете еволюират постоянно.За малък гроу поне аз бих предпочела лед, вече за нещо голямо не знам...... ..
-
FikiStoraro
- Градинар

- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 971 times
Ако бюджета ти е ограничен, да, идеални са. Ако разполагаш със средства, що да не си купиш LED.............
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
-
strainhunt3r
- Нов Градинар

Може би HPS е добър,не знам, но не виждам предимства пред ЛЕД-а.
Аз лично предпочетох LED, защото не излъчва такава топлина надолу към растенията и заради ниската консумация на електроенергия, и заради дългият живот на диодите.
Заложих на tsw2000 , да видим как ще се представи. Както каза firstcitizen в един от подкастите - “големите глави искат светлина” и ако не им хареса на китките ще ги поглезя с някои по-скъпи панели от серията FC.
Аз лично предпочетох LED, защото не излъчва такава топлина надолу към растенията и заради ниската консумация на електроенергия, и заради дългият живот на диодите.
Заложих на tsw2000 , да видим как ще се представи. Както каза firstcitizen в един от подкастите - “големите глави искат светлина” и ако не им хареса на китките ще ги поглезя с някои по-скъпи панели от серията FC.
-
strainhunt3r
- Нов Градинар

Благодаря ти за инфото.
В момента работя по аквапоника, а панелът го поръчах вече - tsw 2000.
Все пак ще ми е интересно да науча нещо ново за HPS лампите. И една 450w HPS ще произведе ли повече реколта от моя 300w LED ?
Реколтата ще бъде ли по-хубава? Ако са наравно дори , не виждам защо да вкарвам още вентилатори и да се притеснявам допълнително за температура и влажност на въздуха.
В момента работя по аквапоника, а панелът го поръчах вече - tsw 2000.
Все пак ще ми е интересно да науча нещо ново за HPS лампите. И една 450w HPS ще произведе ли повече реколта от моя 300w LED ?
Реколтата ще бъде ли по-хубава? Ако са наравно дори , не виждам защо да вкарвам още вентилатори и да се притеснявам допълнително за температура и влажност на въздуха.
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1506 times
- Been thanked: 1257 times
Зависи от темп. в помещението. При мене в момента ХПС по ме устройва, щото иначе с панел требе палим печки, радиатори....
Ако бокса е на топло, с панела е по-добре. Лятото почивам, че хем жега, хем бабалюги фул.
И аз ще си взема един, че е много удобен за разсад и мога да го оставя на бабата, без риск да я убие тока или да подпали нещо.
И двете имат + и -. Дори и да изгори някой чип, има богат избор по ел. магазините, не са скъпи и се сменят се за 10 мин. с подходящи инструменти.
мир
completely mad
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
Чудо на чудесата вече е в историята, при мен се продават $60-$200 - някой от тях никога не използвани само отворени в кутийте. Всички сменят на LED.Sunmaster написа: ↑24 Мар 2021, 23:45 Чудо на чудесата.... ще забравите не само за LED, но и за стандартните HPS лампи![]()
https://youtu.be/D-cB1SallMg
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8083 times
- Been thanked: 5477 times
.png)