Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

СПАМ

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Преподобна Стойна споделя за богомолите, за конопа ( Гръсти ), за хората как са си правели храмовете от колове и кал, а след белосване от вътре лепели сухи конопени стебла. Преподобна Стойна е известна, като конопеното момиче, както и с нейният духовен живот.

#БГКоноп
Прикачени файлове
Преподобна Стойна 2ра стр.-min.jpg
Преподобна Стойна 2ра стр.1-min.jpg
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Преди малко слушах Q&A-а в ютюб канала. Благодаря ви, много полезна информация, ще го изслушам поне още 2 пъти целия по-съсредоточено. Гръсти, матренка и чернойк са много благозвучни наименования на билката :)

Споделям и малко информация от един гролърски пдф репорт със замервания:
0.9 грама английска сол на 1 литър вода е приблизително:
105 ppm магнезий
137 ppm сяра

Често се комбинира с гипс, за да не наруши желателния баланс Калций-Магнезий (2:1 или 4:1)

Ето и друго нещо от изследване на Щасткия Университет на Северна Каролина:

"Предвид резултатите от нашето изследване, ние вярваме, че оптималният диапазон на торене с Mg за канабис е 50-75 ppm Mg, осигурен през фазата на цъфтеж, което е малко повече отколкото при повечето други култури (средно 25-50 ppm Mg). При тези стойности растенията са със значително по-голямо тегло суха маса след обработка в сравнение с растенията, отглеждани при 0 ppm Mg. По време на изследването контролирахме нивата на постъпващият Mg от други източници, като например водата за напояване. В концентрацията на листната тъкан се наблюдава повишено натрупване на Mg при всички тестови стойности, като съответно най-високата стойност (100 ppm) води до най-висока концентрация. Освен за листната маса, магнезият има голямо влияние върху производството на плодовете на канабиса. Въпреки това, осигуряването на по-високи от препоръчаните дози Mg, води до подобни приблизително същата концентрация на канабиноиди. Следователно, въз основа на нашето изследване, няма никаква полза от предоставянето на повече от 75 ppm Mg на растение.

Симптомите, проявявани от дефицит на Mg, могат да бъдат погрешно интерпретирани за други дефицити; следователно е необходим допълнителен анализ на листната тъкан, за да се потвърди правилният дефицит. Много фактори играят роля в дефицита на Mg, включително недостатъчно снабдяване с хранителни вещества, небалансирано pH на почвата или недобре балансиран хранителен режим, което може да доведе до антагонизъм, причинен от други хранителни вещества (като прекомерен калий (K), калций (Ca) или натрий (Na)). Градинарите трябва да определят дали има Mg, който се доставя от техния източник на вода за напояване. Ако се установи, че нивата са твърде ниски, могат да се добари допълнително магнезиев сулфат, за да се постигне желаният целеви диапазон от 50-75 ppm. Магнезиевият нитрат също е добър източник на Mg и азот (N) и също може да се използва, стига да е в баланс с останалите вещества в хранителния режим. Ако се развият симптоми на дефицит, обичайният метод на приложение, използван за коригиране на проблема, е да се приложи напояване с висока доза магнезиев сулфат в размер на 2 паунда на 1000 галона (това са 0.25 грама на литър, което пък според изчисленията на човека с пдф репорта са 30ppm магнезий)

Източници:
https://www.thcfarmer.com/attachments/t ... df.883701/
https://www.cannabisbusinesstimes.com/a ... ltivation/
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2122 times
Been thanked: 3743 times

iKAR написа: 01 Дек 2021, 12:50 Преди малко слушах Q&A-а в ютюб канала. Благодаря ви, много полезна информация, ще го изслушам поне още 2 пъти целия по-съсредоточено. Гръсти, матренка и чернойк са много благозвучни наименования на билката :)

Споделям и малко информация от един гролърски пдф репорт със замервания:
0.9 грама английска сол на 1 литър вода е приблизително:
105 ppm магнезий
137 ppm сяра

Често се комбинира с гипс, за да не наруши желателния баланс Калций-Магнезий (2:1 или 4:1)

Ето и друго нещо от изследване на Щасткия Университет на Северна Каролина:

"Предвид резултатите от нашето изследване, ние вярваме, че оптималният диапазон на торене с Mg за канабис е 50-75 ppm Mg, осигурен през фазата на цъфтеж, което е малко повече отколкото при повечето други култури (средно 25-50 ppm Mg). При тези стойности растенията са със значително по-голямо тегло суха маса след обработка в сравнение с растенията, отглеждани при 0 ppm Mg. По време на изследването контролирахме нивата на постъпващият Mg от други източници, като например водата за напояване. В концентрацията на листната тъкан се наблюдава повишено натрупване на Mg при всички тестови стойности, като съответно най-високата стойност (100 ppm) води до най-висока концентрация. Освен за листната маса, магнезият има голямо влияние върху производството на плодовете на канабиса. Въпреки това, осигуряването на по-високи от препоръчаните дози Mg, води до подобни приблизително същата концентрация на канабиноиди. Следователно, въз основа на нашето изследване, няма никаква полза от предоставянето на повече от 75 ppm Mg на растение.

Симптомите, проявявани от дефицит на Mg, могат да бъдат погрешно интерпретирани за други дефицити; следователно е необходим допълнителен анализ на листната тъкан, за да се потвърди правилният дефицит. Много фактори играят роля в дефицита на Mg, включително недостатъчно снабдяване с хранителни вещества, небалансирано pH на почвата или недобре балансиран хранителен режим, което може да доведе до антагонизъм, причинен от други хранителни вещества (като прекомерен калий (K), калций (Ca) или натрий (Na)). Градинарите трябва да определят дали има Mg, който се доставя от техния източник на вода за напояване. Ако се установи, че нивата са твърде ниски, могат да се добари допълнително магнезиев сулфат, за да се постигне желаният целеви диапазон от 50-75 ppm. Магнезиевият нитрат също е добър източник на Mg и азот (N) и също може да се използва, стига да е в баланс с останалите вещества в хранителния режим. Ако се развият симптоми на дефицит, обичайният метод на приложение, използван за коригиране на проблема, е да се приложи напояване с висока доза магнезиев сулфат в размер на 2 паунда на 1000 галона (това са 0.25 грама на литър, което пък според изчисленията на човека с пдф репорта са 30ppm магнезий)

Източници:
https://www.thcfarmer.com/attachments/t ... df.883701/
https://www.cannabisbusinesstimes.com/a ... ltivation/
Аз от няколко години при Indoor ползвам Dolomita, изключително съм доволен. Освен, че дава калций и магнезий в оптимално отношение, буферира почвата. Аз давам около 1-2 грама на литър почва и никога не съм имал проблеми с тези елементи.
Dolomita представлява модифициран прахообразен доломит. Обогатен с Калций и Магнезий, подхранва почвата и подобрява нейната структура. Регулира киселинно-алкалния баланс, покачвайки pH-то. Този естествен екстракт от доломит, подобрява субстрата, като го обогатява на ползотворни микроорганизми и бактерии и спомага за правилното и пълно усвояване на хранителните вещества.

Калциев окис (CaO) - 37,8%
Магнезиев оксид (MgO) - 11%
Прикачени файлове
dolomita-prakhoobrazen-dolomit.jpg
dolomita-prakhoobrazen-dolomit.jpg (29.61 KiB) Преглеждано 1403 пъти
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Обезателно трябва да пробвам следващия грол да добавя сухи храни с почвата за цъфтеж предварително. Записал съм си схемата, която София Канабис е написал в темата за домашните кръстоски, която е с почва BioNova и добавен единствено Guano Kalong Complete Organics. И после поливки основно с вода.
Другото, което ми се е забило в главата, е точно твой дневнк, Ветрушка, където беше ползвал BioNova смесена предварително с ЧКЧ, доломит, зеолит, водорасли на Guano Diffusion и К+Амино. И после в цъфтежа беше добавил Guano Diffusion Bloom. Поливки с BioCanna серията. Крайният резултат беше меко казано впечатляващ за окото. Мисля да пробвам да приложа същата схема. Като гледам цените и количествата на нещата, които си ползвал, то за моите размери 60x60см, ще покрия 2-3 грола с тях.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2122 times
Been thanked: 3743 times

Да това беше последния ми Indoor, тогава слагах и компост в почвата и там леко бях прекалил с него. Това беше единствения ми недостатък и малко в повече им беше азота.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Аз пък нашибах яко камъни и вар този път. 😆🤦🤷И аз мисля да се върна към хубава почва и без много измишльотини. Пробвам всякакви от Бриколажи и тн, често има и свястни и аз си ги знам кои стават, но взимам други да пробвам или случайни, квито има и нещата се прецакват. Трябва да има някоя тема за торене подходяща? Тези неща са интересни, не са за спам, после няма да могат да се намерят.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

iKAR написа: 01 Дек 2021, 14:30 Обезателно трябва да пробвам следващия грол да добавя сухи храни с почвата за цъфтеж предварително. Записал съм си схемата, която София Канабис е написал в темата за домашните кръстоски, която е с почва BioNova и добавен единствено Guano Kalong Complete Organics. И после поливки основно с вода.
Другото, което ми се е забило в главата, е точно твой дневнк, Ветрушка, където беше ползвал BioNova смесена предварително с ЧКЧ, доломит, зеолит, водорасли на Guano Diffusion и К+Амино. И после в цъфтежа беше добавил Guano Diffusion Bloom. Поливки с BioCanna серията. Крайният резултат беше меко казано впечатляващ за окото. Мисля да пробвам да приложа същата схема. Като гледам цените и количествата на нещата, които си ползвал, то за моите размери 60x60см, ще покрия 2-3 грола с тях.
Баланса е много важен и затова съм написал в другата тема че е най-добре да се използва само Guano Kalong Complete Organics и да се дават различни количества.

Ветрушка има доста опит и смесва много неща но ако си решил да отглеждаш със сухи органични торове следвай схемата която съм написал в другата тема. Първо ще ти е най-евтино и второ Guano Kalong Complete Organics е балансиран органичен тор. Докато не използваш бутлка течен тор всичко в почвата ще се контролира от бактриалния живот и ще стой балансирано - това е цела.

Искам да обясня че колкото и да препоръчвам сравнително високи нива на торене е хубаво да се придържате към сравнително проста схема. Основните торове имат всичко необходимо ако се дават правилно в точното време.

Не съм против използването на добавки но тук много често виждам хората се опитват да си отглеждат целите реколкти на добавки без основите, което не работи. Ако се използват те се добавят към основата и са изчислени да работят в комбинация с основата.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Ското не съм спамил официално а само из темите на хората :Д

Ще започвам нова поредица на YouTube в която ще препоръчвам различни продукти които харесвам и ще се опiтам да поясно някой от описанията на продуктите. Това ще е основно насочено към начинаещи градинари които искат да започнат но са бомбадирани с прекалено голям избор от продукти.

Мислих да се фокусирам на торове - видове органични и минерални и какво работи по-лесно в определени ситуации. Но се разрових и разбрах че темата е доста по голяма и ще започна с най-използваните почви ( най-широко разпространени в bg grow shops които гледам online) Cana, BioBizz and PLAGRON. Разгледах ги и всички си имат предимства и недостатъци и ще поясно във видео какво мисля.

Знам че Скорпи е голям почитател на Марс Хидро и сега гледах комплекти с които може човек без никакъв опит да започне и да отгледа много добро качество канабис и всъщност за цената която Марс предлага техните комплекти е изключително трудно на намериш нещо друго толкова лесно достъпно. Ще поясня че достъпно за мен е, да си го поръчаш да дойде и да имаш някакви гаранция че ако не работи не трябва да го изпращаш обратно в Китай.

От техните комплекти най-малкият е за един човек който не пуши повече от joint на ден. https://www.mars-hydro.com/grow-kit-2x2-ts600

Вторият комплек https://www.mars-hydro.com/grow-kit-2-3x2-3-ts1000 за мен е най-добрата оферта защото палатката е малко голяма за лампата с която идва, но всичко останало е подходящ размер да поддържа и следващият размер лампа (TS200).
MARS HYDRO TS 1000 е 150Watts което не е малко ако имаш опит и не е много ако нямаш опит.
В същото време update на тази палатка ако 150Watts са ви малко е https://www.mars-hydro.com/led-grow-lig ... grow-light
или ако решите че LED не е за вас може да сложите 400Watts HPS с електроник баласт 600Watts (който в последствиета да се използва за 600Watts HPS) и по-този начин а upgrade-вате сравнително малко неща а да получавате доста повече мощност от един и setup.
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

В една от темите немога да я намеря, някой питаше каква е разликата между CANNA Terra Professional и CANNA Terra Professional Plus.
Основната разлика е съдържанието на перлит.
CANNA Terra Professional - съдържа перлит
CANNA Terra Professional Plus - НЕ съдържа перлит (по-добре за природата).
#БГКоноп
Публикувай отговор