Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

Нямаш азотен дефицит. При недостиг на азот пожълтяват листата от долу на горе. При тебе няма такова нещо. Имаш обаче изгорени от азот връхчета на по-новите листа.
Почвата ти е кана тера про, нали? Това е силна почва, гореща, не е за бебета. И още от началото си ги подкарал с добавките и то се натрупва. Това в ляво има ли дупки от страни на саксията? Ако не изсъхва добре преди поливане пак така жълтеят, ама май са презобени. Ако можеш измери какво ПХ и ЕЦ изтича от долу. ЕЦ-то ми е интересно колко е.
completely mad
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Кана тера про е почвата да. И може би наистина в началото ги презобих. Имат дупки и двете, просто това в дясно има един ред повече, защото го бях преполял преди няколко поливки и го доразпробих. Сега се чудя дали да не направя същото и с лявото. То попринцип лявото (по-голямото) съхнеше по-бързо от малкото, но още тогава имаше жълти листа отдолу. Твърде възможно е да е от началните преполивания и преторяването. За съжаление ЕЦ метър нямам. Пх преди няколко поливки мерих отдолу и беше около 6.5 - 6.7 при входящо 6.5... Засега съм пуснал вентилаторите вътре на макс да ги брулят, мисля да пробия още дупки (поне на лявото) и ще ги чакам да олекнат яко. Дано не ги забави много тоя натрупан азот, чудя се дали да не опитам да поусиля още малко лампата идните дни като внимавам да не ги опаря, ако това ще ги стимулира да го изядат по-бързо. Макар, че с неидеалните ми условия, едва ли има още много накъде да усилвам засега. Също храна основна няма да давам още, обаче се чудя за Boost-а. По схема го дават сега след 2-а седмица да се увеличава дори, и не знам като нехранително вещество, а метаболен стимулатор би ли имало резон да го пръсна примерно пак преди следващата поливка, ако и това ще ги стимулира да ядат и растат повече.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

С такава силна почва можеше и само на вода да ги отгледаш до средата на цъфтежа. Като гледам как си парнал връхчетата и жълтите "ребра" между жилките, имаш запас за следващите 10 дена азот и калий. Според мен им трябва хубаво съхнене и след това поливане с чиста вода (да не казвам и дестилирана) следващите 10 дена.
Надупчи саксията, може и малко по-големи (ф-10-12) дупки. За ориентир колко е олекнала/изсъхнала, напълни една саксия като тези със същата пръст, но суха и те така...

ПП: Ганджата е кораво растение. Оцелява въпреки грижите.
completely mad
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ден 20 цъфтеж

Напълнил съм саксия със суха почва за сравнение. Малката вчера беше напълно олекнала и я полях със 700 мл. дестилирана вода, пх 7, не съм го пипал, толкова беше и това, което изтече отдолу след поливката. Преди да полея пулверизирах леко отгоре сухата почва пак с дестилирана вода. Протече, не беше свръх обилно, но полях бавно, на почивки, и саксията си натежа според мене съвсем адекватно (сравнение с миналите поливки, които очевидно са били преполивания). Още вчера няколко часа след поливката започна да се "ободрява", а днес изглежда направо свежо. Това за дясното. Лявото, голямото обаче ще го чакам до утре, за да олекне колкото саксията с напълно суха почва. Него съм го доразпробил по-сериозно, с по-големи дупки, които пак не съм успял да хвана на снимките. То нещо се запъна, явно съм го преполял по-зверски, та ще си го чакам колкото трябва. Изглежда и видимо по-светло и омърлушено. Махнах му някои от супер жълтите най-долни листа, след като едно от най-старите беше паднало само. Надявам се да е от преполиванията, които съм му направил, а да не е друг проблем. Въпреки по-окаяния вид, утре мисля и на него да дам само дестилирана вода, както ме посъветва ЛудияВлак. Ще полея бавно колкото да напои саксията и да протече малко отдолу, че това преполиване е много кофти. Опитвам се да ги наглася да съхнат напълно за около 3 дни. Имам няколко изгорени пистила тук таме, и мисля че е след като ги напръсках с бууст-а, повече няма да има пръскане с нищо до края. Ще видя утре-другиден лявото как ще е след поливката, ще се понапери ли и то и ако трябва да започна да давам някаква храна. Следващият гроу пак ще ползвам почвата на Canna, но няма да правя грешката да я отравям така отрано.
Всякакви съвети и препоръки са добре дошли, да не кажа наложителни, за да не прецакам нещата.
1.jpg
2.jpg
Голямото от ляво
Голямото от ляво
Малкото от дясно
Малкото от дясно
:passg:
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

iKAR написа: 11 Ное 2021, 16:45 Ден 20 цъфтеж

Напълнил съм саксия със суха почва за сравнение. Малката вчера беше напълно олекнала и я полях със 700 мл. дестилирана вода, пх 7, не съм го пипал, толкова беше и това, което изтече отдолу след поливката. Преди да полея пулверизирах леко отгоре сухата почва пак с дестилирана вода. Протече, не беше свръх обилно, но полях бавно, на почивки, и саксията си натежа според мене съвсем адекватно (сравнение с миналите поливки, които очевидно са били преполивания). Още вчера няколко часа след поливката започна да се "ободрява", а днес изглежда направо свежо. Това за дясното. Лявото, голямото обаче ще го чакам до утре, за да олекне колкото саксията с напълно суха почва. Него съм го доразпробил по-сериозно, с по-големи дупки, които пак не съм успял да хвана на снимките. То нещо се запъна, явно съм го преполял по-зверски, та ще си го чакам колкото трябва. Изглежда и видимо по-светло и омърлушено. Махнах му някои от супер жълтите най-долни листа, след като едно от най-старите беше паднало само. Надявам се да е от преполиванията, които съм му направил, а да не е друг проблем. Въпреки по-окаяния вид, утре мисля и на него да дам само дестилирана вода, както ме посъветва ЛудияВлак. Ще полея бавно колкото да напои саксията и да протече малко отдолу, че това преполиване е много кофти. Опитвам се да ги наглася да съхнат напълно за около 3 дни. Имам няколко изгорени пистила тук таме, и мисля че е след като ги напръсках с бууст-а, повече няма да има пръскане с нищо до края. Ще видя утре-другиден лявото как ще е след поливката, ще се понапери ли и то и ако трябва да започна да давам някаква храна. Следващият гроу пак ще ползвам почвата на Canna, но няма да правя грешката да я отравям така отрано.
Всякакви съвети и препоръки са добре дошли, да не кажа наложителни, за да не прецакам нещата.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

:passg:
Дестилирана вода не се полива без да си добавил нещо в нея с изключение когато правиш flush. Дестилирана вода няма рН и уредите немогат да измерят рН. Ако искаш и имаш възможност да използваш дестилирана вода трябва да добавиш Cal-Mag минимално за да е подходяща за използване.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

Колега, с радост ти чета дневника и много се кефя че сме почти еднаква фаза цъфтеж и ще можем заедно да следим прогреса на мъниците. Изглеждат невероятно!
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

MasterBlaster написа: 11 Ное 2021, 21:36 Колега, с радост ти чета дневника и много се кефя че сме почти еднаква фаза цъфтеж и ще можем заедно да следим прогреса на мъниците. Изглеждат невероятно!
Благодаря колега, взаимно е :)

Днес полях с общо 1400мл. дестилирана вода с кал-маг в нея, да видим какво още има да се яде от почвата и от следващия път май започвам с ниски дози от цъфтежния за да снабдявам с калий (поне по-голямото и светло растение). А щом започнат да се оформят каликсите скоро мисля да добавя гуаното в почвата за ударно фосфор. След това ще карам на вода - храна - вода - храна и според нуждите им. Отсега ми се струва, че ще се хранят различно, но то от тях си зависи, аз само изпълнявам каквото трябва. Малко по-късно може ще отида да направя няколко снимки и да кача, макар че то няма кой знае какво по-различно от онзи ден :)
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Гуаното е хубаво да се слага по рано, то отделя бавно и му трябва малко повече време, да го обработят бактериите и да стане достъпно.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Би могло на чай, за по бързо да се разтвори и усвои....
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ден 21 цъфтеж

Та, както написах поляти са днес с дестилирана вода с кал-маг, общо 1400мл. на двете (за да не съхнат твърде бавно). Голямото нещо не се наперва качествено и продължава да си изглежда или дефицитно или петорено. Това жълтеене започвам да го забелязвам леко и по долните листа на малката, и се замислям дали не е магнезиев дефицит (много съм слаб още в разпознаването, никакъв опит, нито съм сигурен в другите условия, най-вече тия лоши преполивания, които им бях направил, но сега би трябвало да са ок). И се чудя да започвам ли да им давам нещо от следващия път и какво да е. Та ще ми трябва малко помощ от публиката.. На следващата поливка ще са минали 10-те дни, за които КрейзиТрейн прогнозира по снимките, че имат запас от калий и азот. Ще им добавя гуаното, и ще си запиша за другия грол да го добавям от по-рано. Иначе имам и заредени чайове от чкч и гуано.
Main.jpg
Top.jpg
Side.jpg
Detail Big.jpg
Настоящите най-долни листа на голямото
Настоящите най-долни листа на голямото
Пак голямото, една двойка нагоре.
Пак голямото, една двойка нагоре.
Прикачени файлове
Това е малкото, където пак започва леко жълтеене и петънца
Това е малкото, където пак започва леко жълтеене и петънца
Публикувай отговор