Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Гъсеници :@

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Семена марихуана
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 773 times
Been thanked: 448 times

За жалост са ме нападнали някакъв вид гъсеници, които после стават пеперуди . За 3 дни съм открил 20тина бройки от тия гадове имаше и 3 -4 пъти по големи чисто зелени (целия съм настръхнал дори докато го пиша ) яли са листа не много смятам че навреме ги хванах , НО четох ,че правили яйца тия мръсници , което ме притеснява адски много . В 8ма седмица на цъфтеж съм има още 10-15 дни ,които смятам да изчакам . Според вас да чакам ли или да режа всичко едните ми приличаха на такива , които остават вътре в главите ? :oops:
Прикачени файлове
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
foto_no_exif (3).jpg
foto_no_exif (4).jpg
:roll:
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Това indoor ли се случва или на вън? До сега никога не съм имал подобен род проблеми вътре. По принцип пеперудата залага яйцата върху стеблото и след определен период се появяват гъсениците. Освен механично друго не може да направиш в тази фаза, недей да пръскаш с нищо. Щом си почти накрая гледай ги по два пъти на ден и събирай всичко което мърда. Ако имаш повредени части от тия гадове смело изрязвай до здраво ! Аз на вън тази седмица ще пръскам с Рапакс, той съдържа полезната бактерия Bacillus Thuringiensis, това е същото, като Cordalene. Разликата е само в цената, едното струва за 250 мл. 10 лв, а Cordalene от гроу шопа е 70 лв, за същото количество, обирджии са големи!
Относно вида на гъсеницата на мен ми се струва ларва на Памукова Нощенка (Helicoverpa armigera)
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 03 Сеп 2021, 08:47 Това indoor ли се случва или на вън? До сега никога не съм имал подобен род проблеми вътре. По принцип пеперудата залага яйцата върху стеблото и след определен период се появяват гъсениците. Освен механично друго не може да направиш в тази фаза, недей да пръскаш с нищо. Щом си почти накрая гледай ги по два пъти на ден и събирай всичко което мърда. Ако имаш повредени части от тия гадове смело изрязвай до здраво ! Аз на вън тази седмица ще пръскам с Рапакс, той съдържа полезната бактерия Bacillus Thuringiensis, това е същото, като Cordalene. Разликата е само в цената, едното струва за 250 мл. 10 лв, а Cordalene от гроу шопа е 70 лв, за същото количество, обирджии са големи!
Относно вида на гъсеницата на мен ми се струва ларва на Памукова Нощенка (Helicoverpa armigera)
Indoor е . Според мен понеже отварях в топлите дни навсякъде и тогава са се "нанесли". Убивам квото видя ама пак се появавят .засега виждам поражения по листата само .мерси за препарата другия гроу ще го взема !
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

Shevica написа: 03 Сеп 2021, 10:59 Огледай главите , защото пеперудата снася яйцата в плода (главите ) , за да може като се излюпят да имат храна , там където са гризали по главите става мухъла .
Най-добрия ти варянт да избиеш всичко на ръка :)
Самите яйца да не би да са едни тъмно лилави?
Избивам всичко без да ме е жал.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

mravkatrevoman написа: 03 Сеп 2021, 12:40
Vetrushka написа: 03 Сеп 2021, 08:47 Това indoor ли се случва или на вън? До сега никога не съм имал подобен род проблеми вътре. По принцип пеперудата залага яйцата върху стеблото и след определен период се появяват гъсениците. Освен механично друго не може да направиш в тази фаза, недей да пръскаш с нищо. Щом си почти накрая гледай ги по два пъти на ден и събирай всичко което мърда. Ако имаш повредени части от тия гадове смело изрязвай до здраво ! Аз на вън тази седмица ще пръскам с Рапакс, той съдържа полезната бактерия Bacillus Thuringiensis, това е същото, като Cordalene. Разликата е само в цената, едното струва за 250 мл. 10 лв, а Cordalene от гроу шопа е 70 лв, за същото количество, обирджии са големи!
Indoor е . Според мен понеже отварях в топлите дни навсякъде и тогава са се "нанесли". Убивам квото видя ама пак се появавят .засега виждам поражения по листата само .мерси за препарата другия гроу ще го взема !
Да така са се завъдили, особено в стаята, ако е тъмно и бокса свети, светлината привлича пеперудите. Аз цяло лято имах пипер в бокса и като теб, отварях вечерно време и също влизаха всякакви гадни, привлечени от светлината.
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

Днес само 1 от големите светло зелени . Намерих и яйцата. Черни зрънца много малки в формата на пелети по вътрешноста на главите по 1то растение да резна ли поне тях ? Махнах малко ама са се залепили за смолата и е тегаво . Яйцата са само в средната част или поне там успявам да вникна и да видя аз . Дано накрая не се наложи да ги пафкам тия говна , че ще е доста гадно .
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

Тия черните неща доколкото успях да се разровя не са яйца , а изпражнения корто малко ме успокои днес съм намерил 2 3 гъсеници само дано няма повече . Преди много години един познат беше гледал аутдор и в главите имаше такива подобни черни червейчета това са ми опасенията ,че е крозна картина . Шибаните гадове са яли освен и листа (оглозгали ги до кокал) и главите си хапват ... Тарикати 🤬😡
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

Този рапакс го погледнах ,но не разбрах дали се използва като превантивна мярка или вече при наличието на гъсеници? Мисълта ми е , че за следващ гроу аз ще почистя стабилно с алкохол бокса и тн ама се притеснявам да не се появят и тогава пак от някъде и дали ще е удачно да го ползвам за следващия ми гроу
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Гъбичката действа на яйцата, след като са заложени. Преди да се появят гъсениците. Аз в градината ще ползвам за 1-ва година превантивно.
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”