Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Аз си мисля за начална фаза на акари, но може да е друго. Июа и подобни дефектчета, които не са това..... За всеки случай огледай отдолу тези листа за мънички движещи се точици.
Gryster2
Градинар
Градинар
Has thanked: 73 times
Been thanked: 48 times

Inna написа: ↑07 Юли 2021, 00:47 Аз си мисля за начална фаза на акари, но може да е друго. Июа и подобни дефектчета, които не са това..... За всеки случай огледай отдолу тези листа за мънички движещи се точици.
Eй това успях да снимам
Прикачени файлове
trrr.jpg
trips.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Хм, нещо има. Пръслай докато е рано. Аз ги нося в банята и ги мия, но може просто да ги изкараш и да ги наръскаш добре, както и там отдолу. Само че трябва и чистене на мястото с някоя белина, стени и тн. Не знам това точно кое е, трипс ли, май не точно акар, но е хубаво да се оттървеш докато е рано.
Аватар
senakmz
Градинар
Градинар
Has thanked: 37 times
Been thanked: 26 times

На 2 бройки им се е получило така на снимката.Поливам ги с вода и вода+добавки и чат пат меласа.Къде да търся проблема?
Прикачени файлове
08798378-986B-4219-941E-A32C68384DD0-min.jpeg
🍀
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

senakmz написа: ↑15 Юли 2021, 19:00 На 2 бройки им се е получило така на снимката.Поливам ги с вода и вода+добавки и чат пат меласа.Къде да търся проблема?
Трипс

Пръскаш с НимАзал 2-3мл/л през 7 дни до справяне с проблема
Аватар
senakmz
Градинар
Градинар
Has thanked: 37 times
Been thanked: 26 times

WDScorpio написа: ↑15 Юли 2021, 19:44
senakmz написа: ↑15 Юли 2021, 19:00 На 2 бройки им се е получило така на снимката.Поливам ги с вода и вода+добавки и чат пат меласа.Къде да търся проблема?
Трипс

Oleat Bio-ще се справи ли достатъчно добре с проблема?Водят го,че е против акари,трипси и др…Но искам твоето мнение ?
🍀
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

senakmz написа: ↑15 Юли 2021, 20:18
WDScorpio написа: ↑15 Юли 2021, 19:44
Трипс

Oleat Bio-ще се справи ли достатъчно добре с проблема?Водят го,че е против акари,трипси и др…Но искам твоето мнение ?
Нямам идея, можеш да опиташ.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 662 times
Been thanked: 925 times

Здравейте, това е 9-ти ден 12/12, на един експериментален гроу. 12 литра саксия, почва една част стара, после при пресаждането допълнена с Кана Тера. Поливам през 4 дни, ведъж само вода с кал-маг, веднъж К+Амино, Кал-маг и Био-Флорет на Бетър органикс. ПХ на разтвора 6.5. Температурата 28-29 градуса, влажност варира 40-60. Ето този връх обаче така и не пожелае да се съвземе, и нищо останало не дава признаци на някакъв дефицит или изпържване. Той беше леко скършен при едно огъване, привързах го, оправи се и търгна нагоре. Сега при цъфтежа обаче нещо не расте изобщо, а само жълтее и като че ли умира. Питането ми е какво е най-адекватно да го правя, да му тегля ли ножа още сега? И другото ми питане е, понеже не съм сигурен, но май се улях с вегетацията и не съобразих много добре пространството, ако сега поотрежа малко от по-долните пъпки (макар че вече направих уж някакъв лолипопинг, който явно не съм направил както трябва) фатално ли ще го стресирам. Имам и мрежа отгоре, обаче така и не ги оплетох през нея, и сега обмислям дали това е вариант, да я смъкна, да ги прекарам през нея и да ги поизравня и поразредя главите отгоре.. или просто да оставя всичко така както е.. Благодаря предварително на отзовалите се!
Прикачени файлове
3.jpg
2.jpg
Болното
Болното
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Махни го този, поне аз така мисля. Пресади в по-голямо с хубава, нова почва, то ще дойде по-нагоре и оплети и да цъфти😀Чисти, което не те кефи.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 662 times
Been thanked: 925 times

Благодаря много за бързия орговор! Довечера като светне лампата ше отида да махна болното, за пресаждането ще видя, трябва да проверя дали имам по-голяма саксия под ръка, предполагам че тази 12л. може да се окаже малка, макар че пресадих в нея от 8л. седмица и малко преди да пусна 12/12. В краен случай просто ще смъкна мрежата, ще оплета, ще поокастря малко гората и каквото стане :) Приятни почивни дни на всички :P
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”