Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Открито 2021 / Outdoor Season 2021 (Обща тема)

Заключено
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

senakmz написа: 30 Юни 2021, 07:13
kot написа: 29 Юни 2021, 15:20
Почвата ти е доста аерирана, така че поливай смело, не трябва да изсъхва.
Вчера ги полях с 70 литра вода с добавки,днес с чиста вода 100-110 литра и брато можеха да поемат и още,но сили не ми останаха.Направо се очудих.Интересно накрая колко ще трябва да им се сипва,щом сега по 10/12 литра не им стигат.
Гледай да ги сипваш сутрин много рано или вечер след 6,да не се изпарят повечето. Това е ясно де. Сложи дебел мулч отгоре да не пече слънцето на почвата след поливка и да позадържи отдолу малко повечко влага. Мулча също и тори като поливаш и вали през него. Примерно слама, сено, трева, листа, люцерна нашироко около стъблото на всяко цвете, ако са близо едно до друго най добре общ мулч около всичките да им пази малко в пека.
Аватар
senakmz
Градинар
Градинар
Has thanked: 37 times
Been thanked: 26 times

Inna написа: 30 Юни 2021, 18:19 Гледай да ги сипваш сутрин много рано или вечер след 6,да не се изпарят повечето. Това е ясно де. Сложи дебел мулч отгоре да не пече слънцето на почвата след поливка и да позадържи отдолу малко повечко влага. Мулча също и тори като поливаш и вали през него. Примерно слама, сено, трева, листа, люцерна нашироко около стъблото на всяко цвете, ако са близо едно до друго най добре общ мулч около всичките да им пази малко в пека.

Ето такива насоки очаквам да срещна тук.Благодаря,ще го направя.А поливането е рано сутрин преди изгрев,понякога съвпадам точно с изгрева де и много рядко вечер.Мулча ще го няправя
🍀
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

Вчера ги полях с 70 литра вода с добавки,днес с чиста вода 100-110 литра и брато можеха да поемат и още,но сили не ми останаха.Направо се очудих.Интересно накрая колко ще трябва да им се сипва,щом сега по 10/12 литра не им стигат.
Мда, канабиса обича много водата. Особено навън ако са колкото повече вода толкова повече добив. В последните седмици няма да пият чак толкова много, сега юли и август поливай здраво.
wefelwel
Градинар
Градинар
Has thanked: 75 times
Been thanked: 67 times

Inna написа: 30 Юни 2021, 18:19
Гледай да ги сипваш сутрин много рано или вечер след 6,да не се изпарят повечето. Това е ясно де. Сложи дебел мулч отгоре да не пече слънцето на почвата след поливка и да позадържи отдолу малко повечко влага. Мулча също и тори като поливаш и вали през него. Примерно слама, сено, трева, листа, люцерна нашироко около стъблото на всяко цвете, ако са близо едно до друго най добре общ мулч около всичките да им пази малко в пека.
Не мисля, че това с мулча в тия жеги е добра идея... Миналата година ми се наложи да отсъствам 1 седмица и затова ги бях полял и накъсах трева и мулчирах с нея. След като се върнах всичките растения бяха оклюмали. Когато махнах мулча отдолу имаше мухъл. Махнах мулча и за има няма 2 дена вече листата се бяха изпънали и се нормализираха. Така че според мен не трябва да се мулчира в горещините или поне вечер мулча да се маха за да диша почвата и през деня може пак да го слага.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

точно в жегите е добра идея, а може да се махне есента, когато много вали. Не знам какви треви, може би пресни си накъсал, може да е било дъждовно, а и при него изглежда доста съхне и има доста перлит, при теб не знам как е било и къде е било, а и не е ясно защо са увиснали точно. Но когато яко пече мулча прави сянка около стъблото. Пак съхне, но помага малко. Ако е в някое влажно дере, до река и тн тогава може да им стане прекалена влага с него, но тук не ми изглежда така. По преценка на градинаря според личните му условия и място е.
Мулч да вреди за пръв път чувам, но е възможно поради твои условия да не ти е трябвал там.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

wefelwel написа: 01 Юли 2021, 15:39
Inna написа: 30 Юни 2021, 18:19

Не мисля, че това с мулча в тия жеги е добра идея... Миналата година ми се наложи да отсъствам 1 седмица и затова ги бях полял и накъсах трева и мулчирах с нея. След като се върнах всичките растения бяха оклюмали. Когато махнах мулча отдолу имаше мухъл. Махнах мулча и за има няма 2 дена вече листата се бяха изпънали и се нормализираха. Така че според мен не трябва да се мулчира в горещините или поне вечер мулча да се маха за да диша почвата и през деня може пак да го слага.
Мулч задължително и винаги се прави от сухи бавно разграждащите се материи, дървени чипове, сламки/стебла слама, (лючерна не се използва защото мухлясва много бързо). Листа от дървета не са подходящи, тънка изсъхнала трева от полето може да се използва но трябва времето да е сухо и не трябва да се слага много.

Това което си направил е да започнеш компост (compost pile). Зелената тънка трева е започнала веднага да се разгражда, променила е целият бактериален баланс, рН и е започнало да използва Азот за да може да се разгради.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
senakmz
Градинар
Градинар
Has thanked: 37 times
Been thanked: 26 times

Sofia Cannabis написа: 01 Юли 2021, 16:47
Мулч задължително и винаги се прави от сухи бавно разграждащите се материи, дървени чипове, сламки/стебла слама, (лючерна не се използва защото мухлясва много бързо). Листа от дървета не са подходящи, тънка изсъхнала трева от полето може да се използва но трябва времето да е сухо и не трябва да се слага много.

Това което си направил е да започнеш компост (compost pile). Зелената тънка трева е започнала веднага да се разгражда, променила е целият бактериален баланс, рН и е започнало да използва Азот за да може да се разгради.
Не е за тук,но ще го приемеш.
Къде мога да си задавам въпросите относно подкаста?
🍀
Criminal
Градинар
Градинар
Has thanked: 94 times
Been thanked: 68 times

Колеги какво е това заболяване от какво се получава не ми прилича да е от капките и слънцето има го в долните листа на горе новите не са така?
Прикачени файлове
6995C868-93DF-4E06-9019-46753402C7DF.jpeg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3744 times

Criminal написа: 02 Юли 2021, 15:07 Колеги какво е това заболяване от какво се получава не ми прилича да е от капките и слънцето има го в долните листа на горе новите не са така?
Това не е е от слънцето, какво ползваш за вредители ?
Criminal
Градинар
Градинар
Has thanked: 94 times
Been thanked: 68 times

Vetrushka написа: 02 Юли 2021, 16:52
Criminal написа: 02 Юли 2021, 15:07 Колеги какво е това заболяване от какво се получава не ми прилича да е от капките и слънцето има го в долните листа на горе новите не са така?
Това не е е от слънцето, какво ползваш за вредители ?
Oleat bio на едни помага на други не,и най-лошото е че имам 0 късмет всеки път когато реша да напръскам 1 час след като напръскам завалява и еб*ва мамата на пръскането…Пълно е по стеблото с някакви насекоми дори и на снимката на листото се вижда мисля че е брашнеста мана но не съм сигурен? Малки бели и леко кафеникави като скакалци като тръгна да ги махам скачат на 1-2 метра и на другия ден е същото..
Заключено

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”