В саксия не знам,би могло да с е прекали сигурно.Да,трябва да с е внимава и да с е преценява според почвата също.Може да се ръсва по мъничко ако не е сигурен човек или малки количества в самия микс....Например при мен ще ръся повече на едното място,което е вкиснати,гнили дървени части,доста богато,но ми седи кисело на око,а на другото място,тъй като е по-каменисто няма да прекалявам с такива,там ще трябва пък много и дебел мулч и меки,задържащи влага неща като компоста,защото ще се изпържат лятото майките......Навън аз ръся ДОВОЛНО хаха,но не виждам никакъв негативен ефект......Всъщност само позитивен,камъните са голяма работа и калция,затова все настоявам за това торене с камъни.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Отглеждане На Открито 2019 / Outdoor (Обща тема)
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
-
Inna
- Marijuana Mom

Но какво прави това теле там?Някой си води кравите ли?Дано не с е окаже проблем.
-
zzigzag
- Градинар

- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 110 times
на съседа телетата, те влизат там с разрешение, така поддържат мястото,пасат тревата, а градинките са оградени с клони и шубраци, но това се беше промъкнало през една пробойна.Взехме мерки и се надявам да няма повече проблеми. Имам и три малки клонинги от върховете, мисля и тях да ги сложа там, колкото порастнат-топкова..
-
wefelwel
- Градинар

- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 67 times
Здравейте колеги ! Имам един въпрос на който не мога да намеря отговор: има ли някакъв вид препарат против опрашване? 2ра година се занимавам, миналата беше ужас, супер много семки, голямо чистене беше не мога да си свия една цигарка 5 часа..
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
Здравей, няма такъв препарат. Явно около градината ти има милион растения дивак. При мойте аутдори в различни градини никога не е имало много семки, най-много по 5-6 семки на растение и то не на всяко. Другия вариант е вътрешно отглеждане.
п.п. миналата година по средата на цъфтежа растенията на супер много градинари бяха нападнати от гадинки и всеки втори пост беше ох леле какво да правя. Затова се пръска превантивно със системен инсектицид. Това като напомняне, че да не се повтори историята и тая година.
п.п. миналата година по средата на цъфтежа растенията на супер много градинари бяха нападнати от гадинки и всеки втори пост беше ох леле какво да правя. Затова се пръска превантивно със системен инсектицид. Това като напомняне, че да не се повтори историята и тая година.
-
Inna
- Marijuana Mom

Аз в тази връзка искам да предупредя,особено по-новите градинари,които нямат опит: в двора ви се пръска с какъвто искате инсектицид,не в защитени места и диви местности,там трябва да с е съобразявате с останалите обитатели и по възможност да търсите по безвредни решения,каквито има,когато човек се постарае малко да помисли и разгледа.А и за самият градинар е опасно ако не е достатъчно внимателен при работата с такива отрови,трябва да се чете внимателно за кога са за какво са,карантинен период(и на карантинния период сложете още време след него за по-сиг,в цъфтеж избягвайте отрови върху цветовете си)!Помислете за тези неща,че са по важни от вашите 2,3 растения.
- SirSmokaLot
- Градинар

- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 45 times
Vetrushka написа: ↑29 Май 2019, 12:01 За охлювите съм чел от стари дневници, че помагат и счупени черупки от яйца, мисля да тествам по- натам на някой автомат, дали върши работа. Поръсва се около дупката и уж, черупките полепвали по него и му пречат. Ако ти се ползва химия за охлювите има страхотно решение и работи на 101% в дневника в общата градина сме писали за него със Скорпи.
-
Inna
- Marijuana Mom

Трябва да е ситно,на прах,прахта им суши лигавицата,може дребен пясък и вар,гипс,пепел……...Пепелта на животните им напоня за огън и пепелище и евентуално предпочитат да не ходят по нея,охлюв не си представям как ще мине през пепел.Обаче като се намокри тя сама по себе си и вече не етаква голяма пречка.Аз бих заложила на вар,не на черупки.Слоя също трябва да е плътничък,не като мине и да остане почва гола или като вали и да с е разреди и размие надолу.Представи си ти си един лигав охлюв и какво няма да ти хареса да ти се полепи,аз така си представям хахаха Например люто също ми се струва,ч е няма да им допадне пак стрито,може би черен пипер,а те на растението не вредят.Сол определено,но сол не може да се сложи в никакъв случай...….И нищо да не прави мост директно към листата поне,да няма допиращи се странични растения до нашите.Ако има много забити в земята листа при засаждането направо тези разклонения и листа ги махам аз,те хващат гъбички и по тях се катерят най-добре.
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
За охлюви съм ползвал Морска сол (оценка 6/10) Пепел (3/10) Гасена вар (1/10) Бира (3/10) Вениш (9.5/10)
Охлювите нямат никакъв проблем да минават по вар. Гледал съм клипчета как слагат жица и 9в батерия и това ги спира да се катерят по стеблото но това е за по-големи растения и не става за бебета.
Охлювите нямат никакъв проблем да минават по вар. Гледал съм клипчета как слагат жица и 9в батерия и това ги спира да се катерят по стеблото но това е за по-големи растения и не става за бебета.
.png)