Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

СПАМ

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Sofia Cannabis написа: 13 Юни 2021, 07:36 Има доста домати на всяко растение. Имам някакви гадини (не съм ги срещал при тревата досега) които ще напръскам с Neem след като ми пристигне пръскалото.

Досега са торени 2 пъти с торовете описани в някой от предните постове. Добавих дървесни стърготини защото започва да става много топло при мен. Следващото торене е след седмица.

Развитието е все още двойно за всеки 7 дни. Пичовете се махат на всеки няколко дни.

Поливането е капково като на няколко дни се поливат с лейка допълнително след като добавихме стърготините за да поддържа най-горният слой влажен, не съм сигурен дали ще продължа да го правя защото отнема прекалено много време. Мисля че след още седмица ще има достатъчно корени дори и в най-горният слой на почвата и капковото ще е достатъчно да поддържа цялата почва влажна.

Също искам да отбележа че за първи път отглеж домати и всичко е малко на автопилот, ако някой има нещо да допълни какво трябва и какво не трябва да се прави, ще се радвам да сподели мнение.
Чудя се няма ли да им препича на черните саксийки, в страни не съхнат ли? Изглеждат си много добре иначе! Аз в саксии съм гледала само по дребнички, черита и тн, които не растат много, а иначе все в земята. Така че ми е любопитно как дават в саксия, имам място за другата година и аз да си наредя 6,8 в саксия и се чудя такава ли или плътна, колко голяма ще им е добре?! Доматите мен ми напомнят доста на тревата като гледане😄
PhenyoM-
Градинар
Градинар
Has thanked: 33 times
Been thanked: 15 times

А могат ли да се топират доматите ? 😀
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3743 times

PhenyoM- написа: 16 Юни 2021, 07:00 А могат ли да се топират доматите ? 😀
Дори се махат пичовете (колтуци), това са един вид страничните разклонения и се оставя само основното стебло. Ако има повече върхове няма да може да ги изхрани.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Да, точно, особено на видовете, които са с непрестанен растеж(имаше си термини, едните са determined-ограничен размер достигат, другите-indetermined-растат нон стоп, но не съм сигурна дали така се пишат) стават супер много храсталак и разклонения, а малко плод и трябва да се чистят много.Те не спират да пускат листа и храсти чак до есента и не е желателно да се топират. А съм имала такива от другия модел(determined,тези термини видях в едно клипче) обикновено черита, които растат малко и спират и само връзват след това множество плодчета. Те могат да не се пипат толкова. В България повечето, които съм виждала са непрестанно растящи. Ще ви потърся това клипче, даже може да съм го пускала тук из темите за градинарство, всичко бяха обяснили много подробно.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3743 times

Има различни видове домати, безколови и такива с колчета. Тези които са с колчета, ако не се прекъсне върха не спират да растат, но това не е желателно. Когато домата направи 5-6 връзка му се маха върха и толкова.
Има сортове, които не се култучат, (да се махат разклоненията) такива са повечето видове Чери домат. Ако не знаете, най - добре питайте в магазина където се купува семето, какво точно взимате. Аз гледам само такива с колчета и по начина, който описах, по - горе.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Преживяхме жегата и всичко върви много добре. Neem oil помогна с въшките каквито и да бяха и сега са доста по-малко. Със сигурност не е проблем който ще се реши нацяло но от първото пръскане и резултатитте които имаме ще се контролира сравнително лесно с Neem oil.

Поливането е 2 пъти на ден за по 30мин. сутрин в 9 и следобен в 4. Имаме 9 саксии по 80 литра почва всяка. Количеството вода с което се поливат е 100 литра на ден.

След още няколко седмици (може и по-скоро спрямо времето и температурите) ще добавим още едно поливане 30мин в 12 на обяд и ако е необходимо ще увеличим сутришното на 1 час. Така ще получават около 200 литра вода на ден.

Последно са торени преди няколко седмици. Следващото торене ще е с down to earth all purpose fertilizer, което е с доста по-малко Азот спрямо това с което ги торих до сега. Има супер много домати и трябва да им даден достатърно фосфор (и не само) за да ги налеят.
Прикачени файлове
PXL_20210618_195247471.jpg
PXL_20210618_195242718.jpg
PXL_20210618_195236172.jpg
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 773 times
Been thanked: 448 times

:roll:
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Честит Международен ден на Йога и Слънцестоене. Преди 15 000 години на това Слънцестоене Шива ( Адийоги ) първият йогин се объща на Юг и получава просветление и става гуру ( Адигуру ) и излага йогическа философия на своята съпруга богинята Парвати. Учението било за самата същност на Сътворението и Освобождението. Следващите му ученици са седем древни мъдреци, или Саптариши, които разпространяват философията на Йога сред човечеството.
https://www.youtube.com/watch?v=c0vEw8upQdI

Днеска е Eкадаши ( 3 дни преди Пълнолуние или 3 дни преди Новолуние). В случея е 3 дни преди Пълнолуние (на 24.06). Хубаво е човек да откара на по-лека вегетарианска храна, още по-хубаво е само на плодове, ядене 1 на ден или пост за изчистване на организма.
AuToBaN
Градинар
Градинар
Has thanked: 21 times
Been thanked: 101 times

mravkatrevoman написа: 21 Юни 2021, 17:49 https://youtu.be/8ouF0KD-EoA
Вече мафията са зелени,сини пагони и други държавни и неправителстени организации така е от доста години , просто сега в последната година нашумяха и показаха на обикновенните хора за какво става въпрос.... Политически картел е цялата работа на държавно ниво. В последната година има няколко показни ареста на такива .
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Покрай дъждовете из целия блок са плъзнали хлебарки. Дайте предложения как да им видя сметката на момента и за постоянно...
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Публикувай отговор