Чудя се няма ли да им препича на черните саксийки, в страни не съхнат ли? Изглеждат си много добре иначе! Аз в саксии съм гледала само по дребнички, черита и тн, които не растат много, а иначе все в земята. Така че ми е любопитно как дават в саксия, имам място за другата година и аз да си наредя 6,8 в саксия и се чудя такава ли или плътна, колко голяма ще им е добре?! Доматите мен ми напомнят доста на тревата като гледанеSofia Cannabis написа: ↑13 Юни 2021, 07:36 Има доста домати на всяко растение. Имам някакви гадини (не съм ги срещал при тревата досега) които ще напръскам с Neem след като ми пристигне пръскалото.
Досега са торени 2 пъти с торовете описани в някой от предните постове. Добавих дървесни стърготини защото започва да става много топло при мен. Следващото торене е след седмица.
Развитието е все още двойно за всеки 7 дни. Пичовете се махат на всеки няколко дни.
Поливането е капково като на няколко дни се поливат с лейка допълнително след като добавихме стърготините за да поддържа най-горният слой влажен, не съм сигурен дали ще продължа да го правя защото отнема прекалено много време. Мисля че след още седмица ще има достатъчно корени дори и в най-горният слой на почвата и капковото ще е достатъчно да поддържа цялата почва влажна.
Също искам да отбележа че за първи път отглеж домати и всичко е малко на автопилот, ако някой има нещо да допълни какво трябва и какво не трябва да се прави, ще се радвам да сподели мнение.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
СПАМ
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3743 times
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Да, точно, особено на видовете, които са с непрестанен растеж(имаше си термини, едните са determined-ограничен размер достигат, другите-indetermined-растат нон стоп, но не съм сигурна дали така се пишат) стават супер много храсталак и разклонения, а малко плод и трябва да се чистят много.Те не спират да пускат листа и храсти чак до есента и не е желателно да се топират. А съм имала такива от другия модел(determined,тези термини видях в едно клипче) обикновено черита, които растат малко и спират и само връзват след това множество плодчета. Те могат да не се пипат толкова. В България повечето, които съм виждала са непрестанно растящи. Ще ви потърся това клипче, даже може да съм го пускала тук из темите за градинарство, всичко бяха обяснили много подробно.
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3743 times
Има различни видове домати, безколови и такива с колчета. Тези които са с колчета, ако не се прекъсне върха не спират да растат, но това не е желателно. Когато домата направи 5-6 връзка му се маха върха и толкова.
Има сортове, които не се култучат, (да се махат разклоненията) такива са повечето видове Чери домат. Ако не знаете, най - добре питайте в магазина където се купува семето, какво точно взимате. Аз гледам само такива с колчета и по начина, който описах, по - горе.
Има сортове, които не се култучат, (да се махат разклоненията) такива са повечето видове Чери домат. Ако не знаете, най - добре питайте в магазина където се купува семето, какво точно взимате. Аз гледам само такива с колчета и по начина, който описах, по - горе.
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Преживяхме жегата и всичко върви много добре. Neem oil помогна с въшките каквито и да бяха и сега са доста по-малко. Със сигурност не е проблем който ще се реши нацяло но от първото пръскане и резултатитте които имаме ще се контролира сравнително лесно с Neem oil.
Поливането е 2 пъти на ден за по 30мин. сутрин в 9 и следобен в 4. Имаме 9 саксии по 80 литра почва всяка. Количеството вода с което се поливат е 100 литра на ден.
След още няколко седмици (може и по-скоро спрямо времето и температурите) ще добавим още едно поливане 30мин в 12 на обяд и ако е необходимо ще увеличим сутришното на 1 час. Така ще получават около 200 литра вода на ден.
Последно са торени преди няколко седмици. Следващото торене ще е с down to earth all purpose fertilizer, което е с доста по-малко Азот спрямо това с което ги торих до сега. Има супер много домати и трябва да им даден достатърно фосфор (и не само) за да ги налеят.
Поливането е 2 пъти на ден за по 30мин. сутрин в 9 и следобен в 4. Имаме 9 саксии по 80 литра почва всяка. Количеството вода с което се поливат е 100 литра на ден.
След още няколко седмици (може и по-скоро спрямо времето и температурите) ще добавим още едно поливане 30мин в 12 на обяд и ако е необходимо ще увеличим сутришното на 1 час. Така ще получават около 200 литра вода на ден.
Последно са торени преди няколко седмици. Следващото торене ще е с down to earth all purpose fertilizer, което е с доста по-малко Азот спрямо това с което ги торих до сега. Има супер много домати и трябва да им даден достатърно фосфор (и не само) за да ги налеят.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
- mravkatrevoman
- Градинар

- Has thanked: 773 times
- Been thanked: 448 times
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Честит Международен ден на Йога и Слънцестоене. Преди 15 000 години на това Слънцестоене Шива ( Адийоги ) първият йогин се объща на Юг и получава просветление и става гуру ( Адигуру ) и излага йогическа философия на своята съпруга богинята Парвати. Учението било за самата същност на Сътворението и Освобождението. Следващите му ученици са седем древни мъдреци, или Саптариши, които разпространяват философията на Йога сред човечеството.
https://www.youtube.com/watch?v=c0vEw8upQdI
Днеска е Eкадаши ( 3 дни преди Пълнолуние или 3 дни преди Новолуние). В случея е 3 дни преди Пълнолуние (на 24.06). Хубаво е човек да откара на по-лека вегетарианска храна, още по-хубаво е само на плодове, ядене 1 на ден или пост за изчистване на организма.
https://www.youtube.com/watch?v=c0vEw8upQdI
Днеска е Eкадаши ( 3 дни преди Пълнолуние или 3 дни преди Новолуние). В случея е 3 дни преди Пълнолуние (на 24.06). Хубаво е човек да откара на по-лека вегетарианска храна, още по-хубаво е само на плодове, ядене 1 на ден или пост за изчистване на организма.
-
AuToBaN
- Градинар

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 101 times
Вече мафията са зелени,сини пагони и други държавни и неправителстени организации така е от доста години , просто сега в последната година нашумяха и показаха на обикновенните хора за какво става въпрос.... Политически картел е цялата работа на държавно ниво. В последната година има няколко показни ареста на такива .
-
FikiStoraro
- Градинар

- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 971 times
Покрай дъждовете из целия блок са плъзнали хлебарки. Дайте предложения как да им видя сметката на момента и за постоянно...
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
.png)