Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Открито 2021 / Outdoor Season 2021 (Обща тема)

Заключено
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3744 times

Criminal написа: 20 Май 2021, 10:14 Здравейте хора, имам въпрос към всички:Коя част на разтението наричате мъжкари,някакви израстъци ли са ако може някой да ми покаже примерна снимка,защото ако е това за което си мисля в нашия край го наричат по друг начин и никога не съм ги махал!
Мъжкар се нарича, не част от растението, а самото растение е мъжко. Има случай когато женско растение, направи характерните топчета, които правят мъжките и в този случай се нарича Хермафродит.
Тези топчета съдържат полена, който опрашва женското съцветие и се образуват семки, което не е желателно. Затова мъжките и херми растенията, се отстраняват, за да нямаме семки в главите.
Полена има изключително силна способност да опрашва, един мъжкар може да оплоди женско в радиус от 10-15 КМ! Показвам снимки на мъжко растение, началото на цъфтежа и 2-3 седмици по късно.
2 (1).jpg
mujagi2.jpg
mujagi2.jpg (116.31 KiB) Преглеждано 1599 пъти
AuToBaN
Градинар
Градинар
Has thanked: 21 times
Been thanked: 101 times

Колеги това цвете наскоро го видях , израснало само от обикновена семка. Засега като гледам женско е и въпроса ми е дали да си го гледам или да го махна , за да не ми опраши другото цвете , което ще се засее на 2м разстояние ???
Прикачени файлове
20210520_142120.jpg
20210520_142123.jpg
20210520_142136.jpg
Criminal
Градинар
Градинар
Has thanked: 94 times
Been thanked: 68 times

Vetrushka написа: 20 Май 2021, 11:14
Criminal написа: 20 Май 2021, 10:14 Здравейте хора, имам въпрос към всички:Коя част на разтението наричате мъжкари,някакви израстъци ли са ако може някой да ми покаже примерна снимка,защото ако е това за което си мисля в нашия край го наричат по друг начин и никога не съм ги махал!
Мъжкар се нарича, не част от растението, а самото растение е мъжко. Има случай когато женско растение, направи характерните топчета, които правят мъжките и в този случай се нарича Хермафродит.
Тези топчета съдържат полена, който опрашва женското съцветие и се образуват семки, което не е желателно. Затова мъжките и херми растенията, се отстраняват, за да нямаме семки в главите.
Полена има изключително силна способност да опрашва, един мъжкар може да оплоди женско в радиус от 10-15 КМ! Показвам снимки на мъжко растение, началото на цъфтежа и 2-3 седмици по късно.

2 (1).jpg
mujagi2.jpg
Да приятел това го знам. Явно не съм се изразил правилно! Имало някакви израстъци по разтенията които в нашия край се наричат “пичове” и израствали от стеблото ли от къде и не връзват нищо само дърпат силата на разтението? Определят ги и с друга дума “култук”
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

AuToBaN написа: 20 Май 2021, 19:07 Колеги това цвете наскоро го видях , израснало само от обикновена семка. Засега като гледам женско е и въпроса ми е дали да си го гледам или да го махна , за да не ми опраши другото цвете , което ще се засее на 2м разстояние ???
Няма как да разбереш толкова рано дали е женско, за това го махни и да ти е мирна главата.
AuToBaN
Градинар
Градинар
Has thanked: 21 times
Been thanked: 101 times

WDScorpio написа: 20 Май 2021, 23:14
AuToBaN написа: 20 Май 2021, 19:07 Колеги това цвете наскоро го видях , израснало само от обикновена семка. Засега като гледам женско е и въпроса ми е дали да си го гледам или да го махна , за да не ми опраши другото цвете , което ще се засее на 2м разстояние ???
Няма как да разбереш толкова рано дали е женско, за това го махни и да ти е мирна главата.
Ако го оставя и излезе женско , защото ги различавам принципно, какъв е шанса ако си го изгледам много добре да ми даде хубава трева ??? Засега го подуших хубаво и на миризма не го докарва като дивак, даже ми хареса миризмата , която е една такава сладникава. Дай експертен съвет понеже ти имам доверие и знам че ги разбираш много.!
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

AuToBaN написа: 21 Май 2021, 00:07
WDScorpio написа: 20 Май 2021, 23:14
Ако го оставя и излезе женско , защото ги различавам принципно, какъв е шанса ако си го изгледам много добре да ми даде хубава трева ??? Засега го подуших хубаво и на миризма не го докарва като дивак, даже ми хареса миризмата , която е една такава сладникава. Дай експертен съвет понеже ти имам доверие и знам че ги разбираш много.!
Няма кой да ти каже дали е хубаво или не на този етап. Ако имаш желание да го гледаш го остави. Едиснтвеното нещо което трябва да следиш от близо е да не се окаже мъжко. Ако е мъжко го махни преди да е започнало да пуска прашец за а не ти направи семена на хубавата семнка.

Ако е женско накрая на сезона че кажеш дали е хибаво.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Criminal написа: 20 Май 2021, 23:11

2 (1).jpg
mujagi2.jpg
Да приятел това го знам. Явно не съм се изразил правилно! Имало някакви израстъци по разтенията които в нашия край се наричат “пичове” и израствали от стеблото ли от къде и не връзват нищо само дърпат силата на разтението? Определят ги и с друга дума “култук”
Качи снимка като можеш.
#БГКоноп
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Criminal написа: 20 Май 2021, 23:11

2 (1).jpg
mujagi2.jpg
Пичове казваме на разклоненията на доматито...тук също ще имаш разклонения и ти решаваш колко разклонения да оставиш...когато имаш повече разклонения ще имаш и по малки глави но повече на брой.на доматито махаме пичовете за да може да го изхрани по лесно...тук е същото.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Super soil Recipe

32 oz Down To Earth Bio-Fish
24 oz Down to Earth Oyster Shell
24 oz Down To Earth Crab Meal
24 oz Down To Earth Kelp Meal
12 oz Down To Earth Langbeinite
12 oz Azomite/ minerals
12 oz Down To Earth Bone Meal

2 cu. ft Perlite
1 bag warm casting
4 bags Ocean forest
4 bags aurora roots organic/ original

За по-големи количества смятате и умножавате или делите за по-малки. 100% органично. Всичко тук може да бъде заменено с подобни продукти до които имате достъп.

Това е рецепта за големи растения не слагайте семена или малки растения в нея

Също така може да се използва първата част за top dressing.
#БГКоноп
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

Хубаво е, че си оптимист, но само с оптимизъм не става... Дори ако семката да е с добри родители, не може да се каже колко високо или ниско ще бъде качеството на реколтата. За съжаление единственият начин да се разбере е да го отгледаш ... Някои печелят генетичната лотария, но много други губят. Ако разговаряте с бриидъри на семена, ще разберете, че когато размножавате два "ТОП" щама заедно, не винаги получавате това, което бихте очаквали. След много дълга и трудна селекция на точните семена на растения с желаните белези, могат да се получат хубави семена

Въпреки това генетиката не работи в по-голямата част от времето. Без интензивно размножаване и обратно кръстосване, когато смесите две произволни растения, често в крайна сметка само малка част от семената улавят най-доброто от двамата родители.

Сигурен съм, че много градинари завиждат на техниката ти за определяне на пола.
Заключено

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”