Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Vetrushka & WDscorpio outdoor 2019

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

kot написа: 22 Май 2019, 16:32 Само да кажа, че и маслото от нийм не е безвредно. Може да се получи натравяне с азадирахтин. Ето линк

https://steemit.com/cannabis/@drutter/c ... p40gad91vm
Това с маслото от Нийма го дадох като пример за по-малко отровни неща, а вие веднага се хващате за всяка дума. Всичко е отровно, само дозата прави отровата и водата е отровна ако прекалиш с нея. Аз Нийм не ползвам от няколко години защото ми е твърде агресивен и е фунгицид. (това дори във фермата съм го споменавал)

Просто Нийма го споменах, като дума, че има алтернативи на това което ползват те (БИ 58). Идеята на целият ми по-горен пост беше, че дори и да ползват някакви отрови (дори да са изкуствено създадени отрови) е по-добре да ползват няколко различни и по-слаби отрови и да пръскат редовно, но не и да ползват БИ 58, защото на Би 58 разпада му е много голям, а и е много вреден не само за Природата, но и за човека.
Както казах, аз дори не го ползвам от няколко години масло от Ннийм (имам под ръка, но не ползвам), защото е фунгицид и защото ми влияе на положителната симбиоза на растенията с микоризата (гъбите).

Нийм не ползвам, защото избива твърде много е и фунгицид и унищожава и микоризата в почвата.

При мен положителните бактерии и гъби освен, че торят растението, а и го предпават от много вредители и болести. Буквално част от микоризите (гъбите) имат способността да прогонват определени вредители или да влият на нервната и храносмилателната система на определени вредители. Също така съм забелязал, че Нийма изменя вкуса на тревата ако се пръска прекалено много с високи концентрации с него в цъфтежа. Нийма е по-добра алтернатива на БИ 58, защото Нийма се разпада в Природата супер бързо в сравнение с БИ 58, другото е че Нийма е отровен за буболечките само при "поглъщане", но не и при контакт, което означава, че Нийма не е токсичен за паяци, пеперуди и насекоми, които опрашват растенията. С печелите е малко по-сложно. Нийма в много високи концентрации може да убие пчели, ако се използва концентрирана дозировка от нийм много над тази дозирвка за контрол на вредителите тогава има смъртоносен ефект върху пчелите. Нийма оибкновенно засяга по-дребни видове пчели и пак казвам, само ако е в дозировки над тези, които се ползват, като стандарт за пестициди. Ако пчелите пренасят замърсения прашец обратно към кошера и го захранват с пилото. В малките кошери някои от новите пчели не можеха да излязат от своите клетки.

При рядко пръскане с масло от Нийм при нормална концентрация (0.5% - 2%) изобщо няма да навреди на медоносните пчели. Но аз Нийм вече не ползвам, както заради пчелите, както заради други буболечки, така и заради гъбите. Може за луд да ме мислите, но аз вече дори мухи и комари не убивам... еее случва се някоя риба да убия, но това е много рядко и въпреки, че го правя за да я изям изпитвам тъга, когато го правя. (за над 2 години имам убити и изядени 4 риби) Както и много убити кърлежи, но при тях е друго

Това, което ще ви кажа на някой сигурно ще им прозвучи откачено или като лъжа, но е самата истина. Аз в 2/3 от градините си(не говоря за коноп) не пръскам против вредители. По-скоро е станало "гора", която е изключително богата на живот в това отношение е богата и на естественни положителни "хищници" на вредителите, отделно използвам алеопатия и определени комбинации между растения, че да се предпазват сами от определение вредители. Миналата година се наложи само в началото да махна едни гъсеници на ръка след което гъсеници нямах, защото "ядрото" на гъсениците разбра, че там има "хищник" и не е подходящо място за развитието на тяхната колона.... след това гъсеници нямах, а цялото село пищя от гъсеници ... .
В другата градина ( гради 1 от 3 ) за целия сезон съм съм пръскал 2 пъти само зеления боб, защото имаше листни въшки. След което повече листни въшки нямах.(може да се каже каже, че тях ги изребих с портокаловото масло. Дори тогава ми беше кофти) Накрая на сезона се появи вредител, но аз бях обрал каквото имаше за обиране. В тази 1 градина не е гора, другите 2 градини са градини гори. Другото което е, че в тази 1 градина около нея е пълно с дворове на хора, които си пръскат с каквото се сетиш (включително БИ 58) и всичките вредители идват на не напръсканите растения (мойте), но въпреки това се е наложил да пръскам само с етерично масло от портокал при това 2 пъти.

Както казах на някой може да им звучи като лъжа или като измислица, но истината е че не се налага да пръскам против вредители . Незнам каква е причината дали съм им направил магия на вредителите, дали им действам мисловно на вредителите или чрез вибрация, или съм се разбрал по някакъв начин с тях, или е станало разнообразие на живот.... и има всякакви бактерии, гъби и цветя, които гонят вредителите, както и такива животни, които ядът вредните насекоми... незнам, но вредител нямам.

Дори скакалците нещо не се кефят на растенията ми.

Виж охлюви имам в градината, но почти не ми правят бели, защото явно има достатъчно много неща за ядене в градината. Дори не се опитвам да ги прогоня охлювите. Знам методи, които работят и са щадящи околната среда. (няколко чаши с бира вършат работа, както и екстракти от фъстъчено масло) Но както казах охлювите не ми правят бели и не ме бъркат.
Имах случай по конопа да се е качил някой охлюв след дъждовете ама растението беше 1.60 метра тогава и охлюва го махнах на ръка и беше направил 1-2 охапвания по листа, което беше нищо и растението след това откачи от това 1-2 охапвания от охлюва.

Идеята ми е, че нещата които ползвам са по-скоро "репеленти" (да прогонва вредителите) от колкото "отрови". (да ги трови и убива)
Всеки е различен и ползва различни методи. Аз поскоро се стремя да съм в симбиоза с Природата и с мястото където имам радоста да съм, и се старая след мен да бъде още по-живо, по-богато на разнообразие и по-добре. Да, пределно ясно ми, че това са градини за зеленчуци и мога редовно да ги обслужвам, което много се различава от външното горила отглеждане на Коноп.

Може и да си въобразявам, но усещам някои неща, които просто не мога все още да обесня научно, но имам някаква връзка с Природата. От определени буболечки и звуци на птиците мога да преценя едно място, колко е пръскано против вредители с отрови и колко е радиокативно. Колкото едно място е по-чисто, толкова по-голямо разнообразие на живот има (буболечки, птици и т.н.), а колкото е по-отровено едно място, толкова по-тихо е.

Да сменим темата на разговор, че яко наспамих дневника на момчетата за което се извинявам.
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

kot написа: 22 Май 2019, 16:32 Само да кажа, че и маслото от нийм не е безвредно. Може да се получи натравяне с азадирахтин. Ето линк

https://steemit.com/cannabis/@drutter/c ... p40gad91vm
И сега с какво да пръскам направо не знам...
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

Здравейте, вчера със скорпи изкарахме и последните 2 растения. Вече мога да си отдъхна, че най- голямата хамалогия е вече минало. От първите две изкарани си свалих няколко клонинга от Sapphire Og, да го пробвам и при мен.
И сега след толкова писане за отровите, забравихме да ги вземем с нас. Сега ще видим, какво ще е останало на следващото ходене.

Gelat OG
gelat.jpg
Sapphire Og
Sapphire Og.jpg
Afgani Kush x Skunk
skunk.jpg
Mama mia
mama.jpg
signal-2019-05-27-101323.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

Бе ядат си ги ,така като не са ти под око...….Аз се пробвам с домашни ,но ходя рядко,е все пак запазили са се.....Много хубаво местенце!:)Айде честито и аз този уикенд се оттървах от последните клонингчета и сега ми е тъпо без цветя:D
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Изминаха 23 дни от последното ходене до градината. Имаме някакъв странен проблем със всички растения и не сме сигурни точна каква може да е причината. Дупките са пълни с оборска тор, пилешка тор, ЧКЧ по равни количества на две от тях има доломита и микориза, на две няма. Две от растенията не са пръскани с нищо против вредители и те са със същия проблем, така, че отпада и това, единственото общо нещо е пилешката тор.
Проблема се вижда по- долу на снимките, не мога да опиша точно какво им има на листата, но се вижда добре на снимката. Като цяло, растенията показват начален Азотен дефицит, което няма как да е възможно, нещо е заключено или в повече със сигурност.
Растенията, като цяло не можахме да ги познаем, доста добре са дръпнали и са се разклонили. Топирани са всички само по един път и повече няма да ги пипаме.

Gelat OG
gelatog1.jpg
gelatog2.jpg
gelatog3.jpg
gelatog4.jpg
Sapphire OG
Sapphireg1.jpg
Sapphireg2.jpg
Sapphireg3.jpg
Sapphireg4.jpg
Afgani Kush x Skunk
skunk1.jpg
skunk2.jpg
Mama Mia
mamamia1.jpg
mamamia2.jpg
mamamia3.jpg
Един не канен гост :)
gosti.jpg
all.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Изглежда като Ph проблем който може да е причинен от горещ микс (hot soil) на почвата.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Във този случай, може би е правилно да се дават ензими? Мисля следващия път да им дам водорасли от тези на Bio Bizz, мисля, че би било удачно. До колкото знам е хубаво да се дават при стресови фактори.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

Пилето никога не го слагам в почвата,само на чай и не много често(всъщност сега не го ползвам)Винаги ми е пречило на мен повече,отколкото да ми помогне.А някога съм ги слагала в чиста оборска тор и вътре и пиле,много им идва и се кривяха по най-различни начини.Но в саксия е по-гадно,навън най-накрая го надрастват мисля.Щом има и гуано и той онуй може да се мине без пилешко.Не знам дали е от това де,но нещо има в повечко,обаче те имат да стават големи и ще го изядат в последствие сигурно.Може малко само на вода или такова леко водорасло,доста разредено...….Якото е,че не виждам онова,септорията!Не виждам такива петна.Може да ги поскубете отдолу тези листа.….23 дни ли не сте били?:)Колко обнадеждаващо за мен!:)
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

И аз предполагам, че е от него проблема, дано да успеят да го изядат и да се нормализират нещата. Тук не сме ползвали никакви купешки торове, само на Оборска тор, Пилешка, Кокос и доломита на 2 от тях, нямаме bad guano в тези дупки.
Днес ще ходя към моята градина да изкарам и клонинга на скънка, при мен нямам Пиле в почвата, но имам много Bad guano и рибна Пудра, ще видим там как се развиват. Според мен пилето освобождава много бързо и им е дошло в нанагорно малко.
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Vetrushka написа: 20 Юни 2019, 11:31 И аз предполагам, че е от него проблема, дано да успеят да го изядат и да се нормализират нещата. Тук не сме ползвали никакви купешки торове, само на Оборска тор, Пилешка, Кокос и доломита на 2 от тях, нямаме bad guano в тези дупки.
Днес ще ходя към моята градина да изкарам и клонинга на скънка, при мен нямам Пиле в почвата, но имам много Bad guano и рибна Пудра, ще видим там как се развиват. Според мен пилето освобождава много бързо и им е дошло в нанагорно малко.
Да не ви е твърде прясна оборската тор? Аз и на моите съм сложил оборски, дано са наред.
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Публикувай отговор

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”