hideboom написа: ↑10 Май 2021, 12:05
Етеричното масло от шипка би могло да направи чудеса с кожата ви -а от марихуана дали ще се получат такива етереични масла за кожата
Специалистите дерматолози препоръчват шипковото етерично масло при проблемна и акнеична кожа. Нанасяйте го равномерно и директно върху кожата на лицето – използвайте кръгови втриващи движения, за да се абсорбира субстанцията изцяло. Обикновено около 4-5 капки етерично масло са достатъчни. Маслото е подходящи за нанасяне преди дневния или нощния крем – единственото, което се изисква да направите, е да изчакате да попие добре, преди нанасянето на друг козметичен продукт.
Прегледай медицинските теми, имаме описано как се правят няколко възможни извлека-в мазнина и в спирт се извличат активните съставки на марихуаната. И тя може да бъде много полезна за кожата(псориазис, лишеиа също и срещу остеопороза и ревматизъм помага доста) , аз съм се мазала с олио от конопено семе и в него разтворено такова масло(Rick Simpson oil можеш да разгледаш и тук го имаме как се прави), а сега съм си направила просто трим и дребни глави стрити и накиснати в зехтин. Може да се разтвори и направи и с други мазнини, дори за готвене с краве масло има рецепти

Така че да, това е добеа идея, както се добиват и други масла от други полезни растения, така се извлича и от коноп/марихуана. Просто всяко растение си има специфики и рецепти за извлеци, тинктури и тн. Напоследък СБД маслата (които се правят от коноп) са широко разпространени, защото нямат ТХЦ и също могат да бъдат полезни при някои състояния.
И мерси за шипката, него не съм ползвала.