Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Въпроси от бъдещ фермер

Цялата важна информация на едно място
Публикувай отговор
Семена марихуана
Goshkata1997
Градинар
Градинар
Has thanked: 30 times
Been thanked: 139 times

Здравейте за да не мъкна чувал с птича тор до спота искам да ви питам концентрат от птича тор дали става ? Намерил съм един 500 мл 5 лв. Казаха му по 1 с.л седмично на цвете, но вие какво мислите.. много ми е важно, мир!
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ами то и ти можеш да си накиснеш.И да си наливаш пак така в шише. Един буркан стъклен до над половината, сипваш му вода да стане на каша, но да има място нагоре да шупне. И като шупне след два, три дни и се надигне и прави мехурчета буркана в 5 литра вода. И от 5 те литра си наливаш за директно ползване.... .
А иначе става и купен, но не бих дала пари ако си имам сухо пилешко гуано в двора.....
В почвата избягвам да го слагам иначе в сух вариант.
Моля те първо прегледай дали има подходящи теми, където да попиташ , домашни торове или другаде, за да не пускаме нова тема за всеки въпрос. Ако няма, тогава си пусни. ☺️
Goshkata1997
Градинар
Градинар

Имам и бат гуано, има ли смисъл от птичата ? Иначе ще взема тая течната че най лесно .. но ще поливам с кофа.. демек 1 с.л на кофа седмично, иначе извинявам се ако има и ти благодаря за помощта
Аватар
Piliminchi
Градинар
Градинар
Has thanked: 13 times
Been thanked: 51 times

Goshkata1997 написа: 06 Апр 2021, 13:58 Имам и бат гуано, има ли смисъл от птичата ? Иначе ще взема тая течната че най лесно .. но ще поливам с кофа.. демек 1 с.л на кофа седмично, иначе извинявам се ако има и ти благодаря за помощта
Има ли въпрос , който да си задал първо към себе си ? Отношението ти към отглеждането е не сериозно и такива ще са и резултатите ти. Марихуана не се отгледжда със задаване на въпроси !!!
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Goshkata1997 написа: 06 Апр 2021, 13:58 Имам и бат гуано, има ли смисъл от птичата ? Иначе ще взема тая течната че най лесно .. но ще поливам с кофа.. демек 1 с.л на кофа седмично, иначе извинявам се ако има и ти благодаря за помощта
Птичата тор е най вече азотна, тоест е за вегетация. Хубава е, но като омесиш други неща в почвата може да се мине и без нея изобщо. Гуаното ако и то ти е азотно няма смисъл и от двете, ако е цъфтежно с повече фосфор и калий тогава може и двете.
Ами течна пък вземи, става, просто и да не я вземеш не е тя най-решаващото нещо. Да, наистина разгледай какво е NPK(азот, фосфор, калий)и за кои фази кои елементи трябват най-много и така ще добиеш представа коя тор за кога е, по НПКто и,което го пише отзад или в нета четеш за нея ако е домашна и не пише.
Peter Pan
Градинар
Градинар
Has thanked: 1 time

Здравейте на всички. Имам същия проблем с тия корени. Градинката ми е на северен склон, и поради някаква причина почвата е доста влажна. Миналата година поливах веднъж на пет дена, и имах симптоми на преполиване което ми беше доста странно. Растенията се бяха спекали, и не се развиваха. Когато започнах да полива веднъж на десет дена направо гръмнаха. Сега дилемата е следната. Да сложа едни пластмаси който ги използват за лехи, и да одрежа пътя на корените , но по този начин предполагам, че ще прекъсна и влагата която идва от почвата. По често мъкнене на туби, или да рискувам момичетата да станат по хилави.!?
Peter Pan
Градинар
Градинар

Почвата и дренажа ми са супер. Градинката ми е в Балкана , и по-горе има чешма. Водата е изворна и явно се спуска по склона , и стига чак до моята градинка , което не е толкова зле де. Единствения минус е че тази година няма да направя крака от мъкнене на толкова туби :D
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Относно събирането трябва да се внимава, пещерите да се пазят, да не се ринат цели чували, а само в едно пликче колкото ще трябва. Тоеа се отнася за събирането на всичко, както и брането на билки и тн, защото иначе може да бъде съсипан ресурса и притеснени обитателите на пещерата. Иначе от пещера съм си събирала от скални лястовици(те преобладаваха там) и от прилеп отделно. Като се внимава, не е лошо с маска и ръкавици да се събира. Гълъбите живеят на мръсно, те да като плъхчета хаха и затова в града ги сипвам на компоста, когато мета двора, но не ги пипам и не ги ползвам за ядливи култури и индор. Аз също най-много си падам по такъв вид отглеждане, защото имаме в БГ безкрайно разнообразие от торове, дори могат да не се ползват животински и пак не можем да ги изредим всичките. И са безплатни даже, а най обичам безплатните🤣И затова и химия не ползвам, защото е вредна и излишна, не че не работи, не че не се интересувам и от нея как се ползва, ама не е за мен като развитие, просто гледам другите как я използват само..... Всеки с предпочитанията си. Гледам неща, които да не навредят и на околната среда.
Ето гуано от пещера имам и в момента, а другото са сладководни водорасли Гръсти(бурканчето и в него има и бактерийки разни от въприсния бетър органикс, но той помага за чайовете да се оживят, не че не може и без него) и морски мои.
Тъй че хич няма лошо всичко безплатно, което се сетиш да го споделиш, покажеш и да споделиш кога и за какво го използваш, ама да е там при торовете някъде. А тук е за въпроси от по-нови потребители, та да не спамя и аз.
Прикачени файлове
20210410_133019.jpg
20210410_132917.jpg
Peter Pan
Градинар
Градинар

Извинявам се че прекъсвам спора ви, но да питам за мнението ви пак за корените.... Та тези корени са наа дървета които се наложи да ги премахна. Тъй като няма какво да хранят вече дали ще са толкова активни в абсорбиранета на храна и вода?
Goshkata1997
Градинар
Градинар

И аз мисля че шом са прекъснати би трябвало да не дърпат. Пс, какви торове трябва да има в горите и около реките искали те?!
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”