Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

С риск да съм нахален

Публикувай отговор
Семена марихуана
Mtod88
Градинар
Градинар
Has thanked: 52 times
Been thanked: 99 times

Здравейте отново знам, че темата не е за този раздел но не искам да пуша във много теми, за това питам тук. На снимките може да видите как листата са извити надолу и понеже започва 3 седмица цъфтеж, а няма промяна в размера се чудих дали някой би могъл да даде преложение какво бъркам. Не съм поливал от понеделник, вчера напръсках листата с alga mic и acti vera na bio bizz. Купил съм меласа за следващото поливане и пуснах още една лампа.
Прикачени файлове
20210331_174314.jpg
20210331_174309.jpg
20210331_174305.jpg
Mtod88
Градинар
Градинар

Аз не съм сигурен, с какво трябва да ги полет следващият път. На мен ми изглеждат като да има много азот, защото листата ми се струват много зелени, също така и преполети, не знам до колко светлината и е ок. Буквално съм забил 😃
Mtod88
Градинар
Градинар

Благодаря за бързият отговор ✌
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Sunmaster написа: 01 Апр 2021, 15:53
Mtod88 написа: 01 Апр 2021, 15:34 Аз не съм сигурен, с какво трябва да ги полет следващият път. На мен ми изглеждат като да има много азот, защото листата ми се струват много зелени, също така и преполети, не знам до колко светлината и е ок. Буквално съм забил 😃
Добра логика... съгласен съм с теб :) азота даже може да го спреш в цъфтеж, защото повече вреди, отколкото помага.

С поливането трябва да се внимава също, да... моят съвет е да ги поливаш по-често, но с по-малко вода/разтвор и по-внимателно да следиш какво точно се случва. Аз поливам най-често през ден или през два с по 400-500мл вода/разтвор, докато саксиите ми са с обем 7 литра. Успех!
Моля ти се не давай такива съвети това е изключително грешно, особено ако растенията са били пре поливани. Не трябва да се полива често и по малко, а точно обратното. Рядко и обилно, когато е често и по малко, корените не изсъхват, по този начин не поемат кислород и листата им падат!

@Mtod88 Вдигни влагата в помещението на отглеждане. Влагата във вегетация не трябва да е под 50-55% в момента тази влага е за етапа на късен цъфтеж !
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Поливаш яко,бавно,трябва саксията да натежи добре,ако трябва спри за малко и след малко продължи,да си сигурен че водата е напоила всичко,особено стези платнени.И после съхнене,съхнене,съхнене,съхнене.След това пак яко,бавно,много обилно,после съхнене,съхнене,колкото там ти отнема да изсъхне при теб.Тук според мен си поливал и не е напоявало качествено.Мислиш,че си преполивал,но кажи как поливаш по-точно и по колко?Да и аз не съм съгласна с честото и по малко,това води до много проблеми.В страни седи сухо,водата някъде си изтича,уж отдолу и човек си мисли,че щом изтича ,значи е полял.Но тя изтича по едни и също канали просто, всъщност остават сухи участъци в саксията.Това дали отдолу тече не е критерий за добро поливане.Например когато ме е нямало и цветята са доста попресъхнали като тръгна да поливам цялата ми вода изтича отдолу веднага и нищо не остава в почвата,защото е изпръхнала и не поема.Тогава се мокри леко,може и спръскалка да се навлажни отгоре и после пак и пак докато се полее наистина и остане там.
Mtod88
Градинар
Градинар

Inna написа: 01 Апр 2021, 17:18 Поливаш яко,бавно,трябва саксията да натежи добре,ако трябва спри за малко и след малко продължи,да си сигурен че водата е напоила всичко,особено стези платнени.И после съхнене,съхнене,съхнене,съхнене.След това пак яко,бавно,много обилно,после съхнене,съхнене,колкото там ти отнема да изсъхне при теб.Тук според мен си поливал и не е напоявало качествено.Мислиш,че си преполивал,но кажи как поливаш по-точно и по колко?Да и аз не съм съгласна с честото и по малко,това води до много проблеми.В страни седи сухо,водата някъде си изтича,уж отдолу и човек си мисли,че щом изтича ,значи е полял.Но тя изтича по едни и също канали просто, всъщност остават сухи участъци в саксията.Това дали отдолу тече не е критерий за добро поливане.Например когато ме е нямало и цветята са доста попресъхнали като тръгна да поливам цялата ми вода изтича отдолу веднага и нищо не остава в почвата,защото е изпръхнала и не поема.Тогава се мокри леко,може и спръскалка да се навлажни отгоре и после пак и пак докато се полее наистина и остане там.
Поливам точно както казваш, последният път я засуших с един ден по-късно полях защото чаках една добавка. На саксия 11.5 L , слагам 2 литра вода , като я наливам бавно и равномерно навсякъде, обикновено започва да изтича към края но то е съвсем малко. Последният път добавих още малко почва защото се беше спохнала но я смених със старата преди да полет а също така добавих и complete organic на guanokalong и пропуснах био гроу на био биз. Дали да сложа сега със следващото поливане, по схема го дават до края на цъфтенето да не го спирам дори да увеличавам дозите?
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Добре напоен и след това да съхне,а не вечно напоен.Не знам колко е важен главния корен,това е твоя теория,по принцип се гледат всичките(ако цветето не е топирано то и надолу расте така с един по-главен корен,ако е топирано и огъвано и отдолу се променя и вече главния не е главен,е да има едно по-дебело под стъблото,но ние трябва да се грижим за цялата топка по принцип),цялата топка да не са съвсем в сухо,но и да имат цикъл сухо/мокро за да влиза и въздух.Покажи някоя снимка на цветята как са по твоя метод?В смисъл как така да не поливаш прец цялата вегетация?!Листното подхранване е хубаво,но все пак не може без поливане и на корените:)
Mtod88
Градинар
Градинар

Добре , аз поливам веднъж в седмицата, сега когато се вдигат температурите може и да е по-често ако го изисква. Последният път го оставих около 8 дни да застане и поляни както споменах в горните коментари. Сега пак чакам да улеснение саксията и да полея. За влага съм планирал да купя овлажнител, на заплата за следващият гроу.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Sunmaster написа: 01 Апр 2021, 18:18 Не отричам обилното поливане, но моите саксии са по-малки и не поемат по много вода. И освен друго... просто така ми е по удобно на мен :) Гледам да поддържам почвата влажна, като от време на време дори "засушавам" по малко.

Както знаете растението има централен или "главен" корен, който е важно да е добре напоен според мен :) главния корен не е много голям и се намира в самата основа на стеблото, като реално представлява един малко по-дебел корен от останалите, който просто няма начин да не забележите.

Освен това през вегетацията може дори да не ви се налага да поливате, а само да подхранвате листно. Вероятно сте и чували, че растенията могат да усвояват в пъти повече чрез листата, отколкото чрез корените.
Mtod88 написа: ... и пропуснах био гроу на био биз. Дали да сложа сега със следващото поливане, по схема го дават до края на цъфтенето да не го спирам дори да увеличавам дозите?
Тази схема изобщо недей я гледа... виж Things to Do:

1. Спираш гроу през цъфтежа и увеличаваш блум, който освен всичко друго и съдържа достатъчно азот.

Успех! :)
В бутилката Grow се съдържа калия в схемата на Био Бизз, не се спира, а се намалява, ако е в All Mix Почвата. В по леката им почва се дава до самия край и то 4 мл. на литър.
NPK като на Bio Bizz Bio Grow e 4-3-6, предполагам дори и не го знаеше.
biobizz-bio-grow-1l.jpg
biobizz-bio-grow-1l.jpg (23.24 KiB) Преглеждано 1308 пъти
Sunmaster написа: 01 Апр 2021, 19:23
Mtod88 написа: 01 Апр 2021, 19:14 Добре , аз поливам веднъж в седмицата, сега когато се вдигат температурите може и да е по-често ако го изисква. Последният път го оставих около 8 дни да застане и поляни както споменах в горните коментари. Сега пак чакам да улеснение саксията и да полея. За влага съм планирал да купя овлажнител, на заплата за следващият гроу.
Ами овлажнител евентуално ще ти трябва през лятото, а иначе зиме вероятно ще ти трябва и влагоабсорбатор даже... инак мухал по стени, конденз и пр.
В момента ползвам овлажнител, а съм в цъфтеж, влагата ми е под 30% !

Даваш няколко пъти грешни съвети, което хич не ми харесва !
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

@Sunmaster И този профил, ще замине съвсем скоро ако не спреш.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”