Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Поредния нов

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Vetrushka написа: 11 Мар 2021, 15:52
BuTaMuH написа: 11 Мар 2021, 14:30
Vetrushka написа: 11 Мар 2021, 09:47 Клонингите, пуснаха ли корени? Изглеждат ми ,че не са готови все още да ги държиш така, без да са затворени.
Когато бяха затворени започнаха да умират хем всеки ден им отварях за 1-2часа парника...и затова ги искарах на във бокса,сега са по добре поне някой от тях
Ако влагата е била прекалено много, били са с мокри листа и ако е била силна лампата от това са се сдухали. Върни си ги обратно и ги дръж на 80-90% влага, след 14-тия ден, може да махаш за малко повече. Ако не са пуснали корени, няма да и да пуснат така, както са в момента. Сега видях, че си ги сложил в хартиени чашки, не се ли размива тази хартия от влагата?
С чашите няма проблем,поне за сега.ако ги върна в парника това означава да не са в бокса,че там вече няма много място а тепърва ще растат,затова са покрай дтугите но са по свежи не знам дали ще пуснат корени...
Аватар
Piliminchi
Градинар
Градинар
Has thanked: 13 times
Been thanked: 51 times

Брато нахлупи им по един спейсбек и пръсни с пръскалката 1 път и ще държи влага , така берат душа клюмнали са защото им е ниска влагата.
Или може и в един общ плик и също бих ги повдигнал на нещо да не са на пода защото корена иска топличко .
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар

Здравейте, Дружина
Ден 6 преключи от 12/12
Темп. Около 23
Влажност 50-55

Започна да става доста гъстичко иска ми се да махна някой листа и някой нови разклонения но не знам кога мога да им посегна?или да не ги пипам? За сега ми се струва,че всичко е нормално...има някой листа който са от първите леко са започнали да кафенеят връхчетата но мисля че е нормално за стари листа.
Прикачени файлове
20210315_080901_copy_1280x720.jpg
20210315_081005_copy_1280x720.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

👌❤️👍Много са хубави! Според мен изчакай още малко с листата да видиш крайната им форма преди да покажат вече космите(пистилите, близалата на четки). Тогава може да поочистиш най долу и някъде, където пречат много. Но внимателно за да не се прекали. Иначе има и такива техники, направо яко ги оскубват, но според мен умерено е по-разумно за момента..... И не непрекъснато шмулене, а рядко, почистваш всяко едно и спираш.
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 773 times
Been thanked: 448 times

Inna написа: 15 Мар 2021, 12:14 👌❤️👍Много са хубави! Според мен изчакай още малко с листата да видиш крайната им форма преди да покажат вече космите(пистилите, близалата на четки). Тогава може да поочистиш най долу и някъде, където пречат много. Но внимателно за да не се прекали. Иначе има и такива техники, направо яко ги оскубват, но според мен умерено е по-разумно за момента..... И не непрекъснато шмулене, а рядко, почистваш всяко едно и спираш.
Много правилно ! Аз моите ,сегашните точно така ги забавих 2 от 4 . Хем често махах листа , хем махнах доста повече отколкото имаше нужда и на всичкото отгоре прекалено рано , та сега си чакам почнаха леко да се пробуждат ама ги забавих с поне 1 2 седмици заради тия ми деиствия .
:roll:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

mravkatrevoman написа: 15 Мар 2021, 12:38
Inna написа: 15 Мар 2021, 12:14 👌❤️👍Много са хубави! Според мен изчакай още малко с листата да видиш крайната им форма преди да покажат вече космите(пистилите, близалата на четки). Тогава може да поочистиш най долу и някъде, където пречат много. Но внимателно за да не се прекали. Иначе има и такива техники, направо яко ги оскубват, но според мен умерено е по-разумно за момента..... И не непрекъснато шмулене, а рядко, почистваш всяко едно и спираш.
Много правилно ! Аз моите ,сегашните точно така ги забавих 2 от 4 . Хем често махах листа , хем махнах доста повече отколкото имаше нужда и на всичкото отгоре прекалено рано , та сега си чакам почнаха леко да се пробуждат ама ги забавих с поне 1 2 седмици заради тия ми деиствия .
Възможно е, да.Като цяло го намирам за полезно, както се кастрят изобщо храсти и растения, с мисъл и в някакви определени моменти.Но кога,как,колко явно зависи от ситуацията,във всеки случай тези листа и работят и им трябват и ако можем нека да ги пазим. Но пък чисъенето отдолу не съм видяла да наврежда.могат да се махнат и клонки цели иначе.....
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 773 times
Been thanked: 448 times

Inna написа: 15 Мар 2021, 13:00
mravkatrevoman написа: 15 Мар 2021, 12:38
Възможно е, да.Като цяло го намирам за полезно, както се кастрят изобщо храсти и растения, с мисъл и в някакви определени моменти.Но кога,как,колко явно зависи от ситуацията,във всеки случай тези листа и работят и им трябват и ако можем нека да ги пазим. Но пък чисъенето отдолу не съм видяла да наврежда.могат да се махнат и клонки цели иначе.....
Аз лично махнах голяма част от по големите листа да не кажа всички . По-добре според мен или веднъж преди цъфтежа само или 1 път като се развият достатъчно и 1 път преди цъфтежа ,надявам се да не правя втори път същата грешка ,но както казваш всичко е до преценка в правилния момент и по правилния начин им влияе положително и обратното ако се прекали или подрани .
:roll:
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар

А разклонения хубаво ли е да се махат? Или само листата? Не знам кое е по добре дали да оставям разклонения за който нямам толкова място или да си оставя от всяко растение както си го бях запланувал с 6 върха :passj:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Разклонения може, стига да не го офъкаш яко, но някое странично , вътрешно не е проблем. Всичко наведнъж обаче, а не днес клонче, утре листа......☺️.
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 400 times
Been thanked: 305 times

Реално кастренето се налага за да подобрим качеството на крайния продукт, понеже по-добре узряват и се уплътняват добре осветените глави. Особено тия долните, голяма част от тях остават в сянка. Освен, че акцентираме на горната част, при някои сортове листата са толкова много и толкова сбити, че не позволяват светлината да проникне дори и във високите части. Тогава се прилага избирателно да премахнем някои листа за да увеличим светлината. Скоро видях един при един колега, който вместо да ги реже, ги пристяга леко, някак ги затваря за да им намали площта и да пропусне светлината. Но те остават функционални и депо за подвижните елементи. Това с премахването на горните листа никак не го обичам, но просто се налага, дори самите брийдъри го препоръчват при някои сортове. Причината е, че основния поток светлина идва "отгоре" и няма ход по еклиптиката, както е при Слънцето, за да ги освети и странично. Каквото стигне от отразените фотони от стените на бокса, това е.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”