Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
second time growbox
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1522 times
- Been thanked: 1272 times
Светлината им идва слаба според мен. Тази лампа в момента на колко грола е? На какво растояние е?
completely mad
- mravkatrevoman
- Градинар

- Has thanked: 773 times
- Been thanked: 448 times
Надали е от от нея лампата е чисто нова и е на между 35-45см от всяко от растенията като през няколко дни я повдигам с по някой друг сантиметърCrazy Train написа: ↑08 Мар 2021, 08:32 Светлината им идва слаба според мен. Тази лампа в момента на колко грола е? На какво растояние е?

- Crazy Train
- Баш Градинар

Слагай и 600 ватовата и ще видиш разликата. Малко им е светлина, температура и влага. Ако им пуснеш 600в. ще се вдигне температурата, но ще падне влагата и требе да компенсираш с влагогенератор.mravkatrevoman написа: ↑08 Мар 2021, 18:53Надали е от от нея лампата е чисто нова и е на между 35-45см от всяко от растенията като през няколко дни я повдигам с по някой друг сантиметърCrazy Train написа: ↑08 Мар 2021, 08:32 Светлината им идва слаба според мен. Тази лампа в момента на колко грола е? На какво растояние е?
Другото дето се съмнявам, че може да е, че си изтървал момента за пресаждане, корените изпълват саксийката, "виждат", че повече няма на къде и според кореновата с-ма си определя габаритите. Дано ме разбереш, че съм са омотал до ушите.
Мир
completely mad
- Crazy Train
- Баш Градинар

Crazy Train написа: ↑08 Мар 2021, 19:29Слагай и 600 ватовата и ще видиш разликата. Малко им е светлина, температура и влага. Ако им пуснеш 600в. ще се вдигне температурата, но ще падне влагата и требе да компенсираш с влагогенератор.mravkatrevoman написа: ↑08 Мар 2021, 18:53Надали е от от нея лампата е чисто нова и е на между 35-45см от всяко от растенията като през няколко дни я повдигам с по някой друг сантиметърCrazy Train написа: ↑08 Мар 2021, 08:32 Светлината им идва слаба според мен. Тази лампа в момента на колко грола е? На какво растояние е?
Другото дето се съмнявам, че може да е, че си изтървал момента за пресаждане, корените изпълват саксийката, "виждат", че повече няма на къде и според кореновата с-ма си определя габаритите. Дано ме разбереш, че съм са омотал до ушите.![]()
Мир
Китката, като усети, че има ресурс (светлина,храна,влага) и ще избуши кочината. За това вече им пускам лампите още на втора двойка листа и пресаждам преди листата да са стигали ръба на саксийката. Корените пускат пилот-разузнавачи коренчета, толкова тънки, че не се виждат с просто око.
completely mad
- mravkatrevoman
- Градинар

[quote="Crazy Train" post_id=15641 time=1615225042 u
Китката, като усети, че има ресурс (светлина,храна,влага) и ще избуши кочината. За това вече им пускам лампите още на втора двойка листа и пресаждам преди листата да са стигали ръба на саксийката. Корените пускат пилот-разузнавачи коренчета, толкова тънки, че не се виждат с просто око.
[/quote]
И аз така им бях пуснал лампата веднага при появата на втората двойка листа . С второто пресяване незнам дали съм се справил успешно може би там съм се забавил леко сега като казваш че си пресял преди листата да стигат ръба на саксията при мен бяха станали малко по големи или поне 3 от 4 не много ,но може И от това да е . другото което си мисля е самия начин на топиране които направих и листата които премахнах незнам къде точно . 3то нещо че ползвах био гроу и био фиш по погрешка 2 пъти . чак после прочетох че не трябвало заедно а аз бях останал точно с обратното впечатление . поне рано го прочетох съвсем случайно тука от колега от форума ...
[/quote]
И аз така им бях пуснал лампата веднага при появата на втората двойка листа . С второто пресяване незнам дали съм се справил успешно може би там съм се забавил леко сега като казваш че си пресял преди листата да стигат ръба на саксията при мен бяха станали малко по големи или поне 3 от 4 не много ,но може И от това да е . другото което си мисля е самия начин на топиране които направих и листата които премахнах незнам къде точно . 3то нещо че ползвах био гроу и био фиш по погрешка 2 пъти . чак после прочетох че не трябвало заедно а аз бях останал точно с обратното впечатление . поне рано го прочетох съвсем случайно тука от колега от форума ...

- Crazy Train
- Баш Градинар

Еми на снимките не се вижда да има изгорели връхчета по листата, но азота определено им е в повече, тъмнозеления цвят.
Гледал съм в същата почва /холи граал на дна генетикс/ и мога отговорно да заявя, че цялата вегетация я изкараха на вода и меласа и малко коприва. Те от толкова торове нямат файда, бавят се, растат гърчави. Има и кофти лампи, попадал съм на такава, хем от магазина и като я смених нещата тръгнаха. Гледах в бокс 1,5х1,5х2 с две лампи хпс600в, като едната беше стара и си пролича.
Гледал съм в същата почва /холи граал на дна генетикс/ и мога отговорно да заявя, че цялата вегетация я изкараха на вода и меласа и малко коприва. Те от толкова торове нямат файда, бавят се, растат гърчави. Има и кофти лампи, попадал съм на такава, хем от магазина и като я смених нещата тръгнаха. Гледах в бокс 1,5х1,5х2 с две лампи хпс600в, като едната беше стара и си пролича.
completely mad
- mravkatrevoman
- Градинар

По скоро да е в мен проблема отколкото в лампата чисто и просто е по голям шанса да съм преторил.Crazy Train написа: ↑08 Мар 2021, 20:09 Еми на снимките не се вижда да има изгорели връхчета по листата, но азота определено им е в повече, тъмнозеления цвят.
бях писал още един пост ама нещо стана и ми излезе само последния .
2 от китките вървят добре според моите очаквания едното блубери се бави а желата направо едвам едвам расте нищо общо с останалите , на места четох че по бавен от други сортове ама чак така .. предпоследния път полях само с вода почвам вече да намалям торовете и да ползвам 1 път чиста вода 1 път с торовете . най много меласа да добавям . вече на 100 места чета за тия торове че не трябва да се прекалява и пак правя най срещаната грешка . трябва да си променя мисленето за тия торове и да си насоча мислите към останалите неща от отглеждането . тая лампа която имам в момента 600 вата незнам дори на колко цикъла е . взимана е от приятел преди време и надали ще помни даже . вдругиден ще взимам нова тогава ще я пусна ама 1200 вата са ми много особено сега през зимата сметката ще набъбне яко може би за летния сезон може да се получи .

- Crazy Train
- Баш Градинар

Една нова 600 за момента е ок. Старата, ако е на повече от три грола няма да им хареса. Вече UV спектъра и е прекалено силен и ще ги опържи
completely mad
- Crazy Train
- Баш Градинар

Не си преторил. Виж китките на дон марихуан за сравнение.
completely mad
.png)