Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Hape (рапе)

Място за дискусия, изследване и проучване на един от най-мистериозните и проницателни ентеогени на Земята.
Семена марихуана
Аватар
braZdi
Градинар
Градинар
Has thanked: 17 times
Been thanked: 41 times

Здравейте колеги,

Днес си взех поредната пратка с Рапе и се чудех дали някой друг във форума е ползвал/използва този shamanic snuff за медитация и по време на трипове/духовни церемонии?

Сайта от който поръчвам е https://tribuspirit.com/

За първи път опитах силата на този микс от билки като бях на Аяуаска церемония и ефекта доста ми хареса, след което си взех и за лична употреба :roll:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Интересно инструментът на клипчето, който момичето държеше, щеше ми се да видя какво ще направи с него?! За нос ли е?!😃Какъв е всъщност ефекта от тези Hape? Аз се придържам единствено към коза, но.... ..
Аватар
braZdi
Градинар
Градинар
Has thanked: 17 times
Been thanked: 41 times

Селф апликатора се нарича Курипе, а този който се използва от шамана или човек който ще духва рапето на друг се нарича Тепи.
Рапето представлява много финно стрит мапачо тютюн с микс от билки който всяко племе в амазонка си има рецепта и не я спореля. Приготвя се в церемониална среда под въздействието на аяуаска и се пеят месните им песни и се влага някъв интешън. Най общия ефект е заземяващ и центриращ, спират блуждаещите мисли(Monkey mind-a) за известно време, един вид като рисет бутон ми действа. При духване на праха в носа той навлиза в синусите, малко неприятно и остро е в началото, после тялото ти изтръпва и се отпускаш, добре е да си пуснеш релаксираща музика и някоя ароматна пръчица/свещ/етерично масло. Чаша с вода и салфетки + друга чаша или съд в който да се изхрачиш после. Използва се при различни духовни церемонии а и само по себе си рапето си е вид церемония, премахва притесненията и помага за декалцифициране на епифизната жлеза(третото око).

Досега съм пробвал Yawanawa Crown consciousness, Katukina Cura, Nukini mint, Arara hape, като всяко от тях си имаше своите специфики.
Използвам го няколко пъти седмично и когато трипвам на гъби точно като започва да ме киква или по време на трипа ако нещо кофти ми е стъкнало и не мога да си го избия от главата :D като съм напушен също съм си правил, но като чели ме пуска след това, затова първо рапето и после пуша ;)

Из нета и тубата има доста информация ако ти е интересно можеш да видиш как се прави, първо се духва в лявата после в дясната ноздра като преди това благодариш на Pachamama,племето създало рапето, родители, приятели и на който друг имаш да благодариш и след това си казваш интенъшна и действаш.
Shmit
Been thanked: 1 time

Да. Ползвам Рапе, но на последък доста рядко.
Много хубава медицина. Отлично е за успокоение на ума и медитация.
Публикувай отговор

Обратно към “Халюциногени / Ентеогени (растения, гъби, кактуси и други психаделици )”