Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Поредния нов

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Пак съм аз...искам мнението ви :) мисля довечера като се събудят да им отрежа първ ите долни разклонения,добра идея ли е? Ще са минали 4 дена от последното топиране?също така да попитам след като ги отрежа както софияканабис е показл в клипчето под 45 градуса и ги поставя в чаша с вода с нормализирано пх биха ли си пуснали коренчета? Мисля ако се получи клониране да ги гледам в бокса още малко време и да ги засея в парник покрай домти и краставици...не зная колко е добра идеята но поне няма да влагам в нови семки...стига да не прецакам с рязането майките? :roll:
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 400 times
Been thanked: 305 times

BuTaMuH написа: 23 Фев 2021, 15:19 Пак съм аз...искам мнението ви :) мисля довечера като се събудят да им отрежа първ ите долни разклонения,добра идея ли е? Ще са минали 4 дена от последното топиране?също така да попитам след като ги отрежа както софияканабис е показл в клипчето под 45 градуса и ги поставя в чаша с вода с нормализирано пх биха ли си пуснали коренчета? Мисля ако се получи клониране да ги гледам в бокса още малко време и да ги засея в парник покрай домти и краставици...не зная колко е добра идеята но поне няма да влагам в нови семки...стига да не прецакам с рязането майките? :roll:
Данни за географската ширина на София

17 март 2021 - продължителност на деня 12ч
07 април 2021 - продължителност на деня 13ч
29 април 2021 - продължителност на деня 14ч.

И това е от изгрев до залез, като светлина има още почти час за деня. Август, когато цъфтят най-ранните сортове започва с 14:25 часа от изгрев до залез.

Всичко това го изписах за да се обоснова, че ако изкараш възрастно растение, например клонинг или майка, преди края на май месец, рискуваш да го вкараш първо в цъфтеж и после постепенно да се върне към вегетация. Ако някой е пробвал да изкара рано на слънце клонинг, нека сподели и от опит.

Във вода също има шанс да се развият корени, но предполагам, че процента успеваемост няма да е същия. Вземи малки чашки от кафе, напълни ги 1/3 слаба почва и 2/3 перлит или само торф без добавено НПК, един Лактофол за резници - пудра (5-6 лв. мисля) и ти гарантирам, че ако осигуриш влага, слаба синя светлина и температура над 20 градуса, ще имаш поне 9/10 вкоренени. Само гледай да не са прекомерно мокро, и тук е нужен кислород. успехи!
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

BuTaMuH написа: 23 Фев 2021, 15:19 Мисля ако се получи клониране да ги гледам в бокса още малко време и да ги засея в парник покрай домти и краставици...не зная колко е добра идеята но поне няма да влагам в нови семки...стига да не прецакам с рязането майките? :roll:
Сложи ги в лека почва без тор с повече перлит и в чашки от кафе 100 мл. Трябва да им държиш влага над 85% и за 10 дни ще покажат коренчета от чашката. Аз всяка година процедирам по този начин, както го описа, само тази съм ги пуснал по рано и не знам дали ще успея да ги запазя клонингите малки. Докато им свети на големите са вътре и сутрин ги слагам на перваза да са на слънце. Така са с около 16-17 часа ден и засега имам успех.
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 23 Фев 2021, 18:49
BuTaMuH написа: 23 Фев 2021, 15:19 Мисля ако се получи клониране да ги гледам в бокса още малко време и да ги засея в парник покрай домти и краставици...не зная колко е добра идеята но поне няма да влагам в нови семки...стига да не прецакам с рязането майките? :roll:
Сложи ги в лека почва без тор с повече перлит и в чашки от кафе 100 мл. Трябва да им държиш влага над 85% и за 10 дни ще покажат коренчета от чашката. Аз всяка година процедирам по този начин, както го описа, само тази съм ги пуснал по рано и не знам дали ще успея да ги запазя клонингите малки. Докато им свети на големите са вътре и сутрин ги слагам на перваза да са на слънце. Така са с около 16-17 часа ден и засега имам успех.
Твоят индор нали е в цъфтеж?клонинга на 12/12ли го държиш?аз се колебая клонига дали да бъде в палатката или на прозореца за момента майките са на 18/6 но след 10 дни най много ми се иска да ги пусна на 12/12 ще се отрази ли на клонинга? Не ми се инвестира в момента за нищо защото се поухарчих с тази палатка....тръгнах за най малката на марс хидро до 400 лв а накрая вече бях дал над 1000 за палатка лампа и филтъ
р с вентилатор...после почва и торове около 300 и така грубо казано всичко отиде със семките и остали таймери и така нататак 1500-1700лв та искам да видя някакъв резултат преди да наливам още пари....то винаги има какво още да си вземиш
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 23 Фев 2021, 18:49
Задавам едни тъпи въпроси...това че ги местиш на перваза не го бях видял...схванах мисълта ти благодаря ти
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ако денят е твърде къс цъфват като ги изкараш рано.После може да се върнат пак на растеж, но е гадно.Може иначе да се комбинира, да се ползва дневна и тн,слънце...... На поне 15,16 часа и от там ако не е ранния април може да си продължат да си растат. На клонингите трябва да им го удължиш с още някой час докато майките спят. Може и на прозорец, но да няма малки, тъмни паузички и обърквания☺️Ако са на 12/12 и те цъфват. Клонирането е много полезно. наистина може много пари за семки да се спестят, а на майките не им наврежда. Но да, трябва да имаш няква лампичка да ги държиш отделно после, което може да е затрудняващо, макар и да не им трябва кой знае какво. Могат да се хванат и при тях за пробата.
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар

Здравейте качвам 1- 2 снимки след топиране на долните разклонения..мисля ,че им се е отразило добре освен на малкия gelat с него пак сакатлък реших да топирам върха беше доста нисък и близо до последните разклонения който те първа се опитваха да се покажат и топирах едното листо заедно с върха...на него няма да показвам снимка че ме е срам :)
Прикачени файлове
20210224_144419_copy_1280x720.jpg
20210224_144441_copy_1280x720.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

BuTaMuH написа: 24 Фев 2021, 15:34 Здравейте качвам 1- 2 снимки след топиране на долните разклонения..мисля ,че им се е отразило добре освен на малкия gelat с него пак сакатлък реших да топирам върха беше доста нисък и близо до последните разклонения който те първа се опитваха да се покажат и топирах едното листо заедно с върха...на него няма да показвам снимка че ме е срам :)
Тази техника се нарича фимване, малко е по различно от топирането, разгледай в нета, прави се и това :) Чашките с клонингите, ако ги държиш така няма да станат. Трябва им много влага и почти ежедневно пръскане с вода. Трябва ти пропагатор, това от снимката.
Propagator-Large-700x700.gif
Propagator-Large-700x700.gif (144.8 KiB) Преглеждано 1448 пъти
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 24 Фев 2021, 15:49
BuTaMuH написа: 24 Фев 2021, 15:34 Здравейте качвам 1- 2 снимки след топиране на долните разклонения..мисля ,че им се е отразило добре освен на малкия gelat с него пак сакатлък реших да топирам върха беше доста нисък и близо до последните разклонения който те първа се опитваха да се покажат и топирах едното листо заедно с върха...на него няма да показвам снимка че ме е срам :)
Тази техника се нарича фимване, малко е по различно от топирането, разгледай в нета, прави се и това :) Чашките с клонингите, ако ги държиш така няма да станат. Трябва им много влага и почти ежедневно пръскане с вода. Трябва ти пропагатор, това от снимката.

Propagator-Large-700x700.gif
Благодаря ти...т8ва измислих за 10 мин и без пари би трябвало да се получи довечера ще му понамаля размерите и ще го направя по компактно,че заема доста място
Прикачени файлове
20210224_162959_copy_768x1365.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Да става и така, но на 24 часа ги проветрявай.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”