Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Golden Teachers/Златни Учители

Място за дискусия, изследване и проучване на един от най-мистериозните и проницателни ентеогени на Земята.
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Focktor
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 568 times
Been thanked: 321 times

София Кана много хубаво ги прави.
Обаче нямам инструментите за дупките.Според мене трябва да са много добре направени и идеално кръгли,защото се обезсмислят.
Аз мисля като ми дойдат спорите да ги размножа със сироп(не съм запознат колко е добре да се прави) за да мога да си екпериментирам.
Ако имам повече хайвер,ще направя повече дупки и след това мисля отгоре най-дебелото стреч фолио и ал фолио накрая.
Някой пробвал ли е с готовите пакети на чичко бенц,само ги боцкаш и слагаш хирургическо тиксо,като правиш и отвори за циркулация.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

psihonavta написа: 05 Фев 2021, 10:51
Sofia Cannabis написа: 05 Фев 2021, 05:07

Напиши стъпка по-стъпка какво правиш.
1. Сварявам измитата царевица до готовност (около 1.5 - 2часа) + малко захар, мед и кафе
2. Пълня измитите биркани (около 2/3 - 3/4), затварям, пробивам една дупка , слагам 2 лепенки ел.тиксо и накрая 2 слоя ал. фолио отгоре
3.Слагам ги в тенджера под налягане (има метална решетка на дъното да не се пукнат) и пълня с вода до около 1/3 от тях, варя ги 2 часа някой път и малко повече на слаб огън
4.Дезинфекцирам една стъклена маса, ръце и всичко с което ще боравя обилно със спирт..
5.Изваждам вече поизстиналите буркани, махам фолиото, забърсвам със спирт, дезинфекцирам с огън иглата.. бърша в спирт и инокулирам бирканчетата, като при всяко пръскане повтарям с огън-спирт.
6.Спринцивките ги правих по начина, който е в клипа от предния ми пост 1:1
7.Вече готовите буркани прибирам на топло + термометър и си следя температурата (23-25градуса)

.. и уви на 5-6 ден започват да мухлясват. Имам и няколко буркана, където царевицата не мръдна 1 месец.. предполагам не е била добре сварена защото съм правил и експерименти с времето, което я варя.

Отпечатъците са от гъбки, който гледах. Главно ме съмняват точно те.. или да бъркам при правенето на спринцовките. За жалост нямам агар и стъклени палитрички да пробвам и по другия начин и затова ми е по-удобно с тях. Имам още един отпечатък и мисля тези дни да направя още един опит. Първо ще направя спринцовките и ще ги оставя 1 ден поне да се хидратират спорите и на другия ще инокулирам.
Колко време сушиш царевицата след като я свариш?
- трябва да изсипеш водата и да я разстелиш в широх съд (тава) и да я оставиш да изсъхне отвън 45-90мин в зависимост от това колко е влажно при теб.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Focktor написа: 05 Фев 2021, 15:18 София Кана много хубаво ги прави.
Обаче нямам инструментите за дупките.Според мене трябва да са много добре направени и идеално кръгли,защото се обезсмислят.
Аз мисля като ми дойдат спорите да ги размножа със сироп(не съм запознат колко е добре да се прави) за да мога да си екпериментирам.
Ако имам повече хайвер,ще направя повече дупки и след това мисля отгоре най-дебелото стреч фолио и ал фолио накрая.
Някой пробвал ли е с готовите пакети на чичко бенц,само ги боцкаш и слагаш хирургическо тиксо,като правиш и отвори за циркулация.
От това което гледах използването на сироп е сравнително трудно, защото възможността от зараза е драстично по-голяма. Условията за развитие на болести са много по-благоприятни и трябва МНОГО да се внимава. Дори и със всички взети мерки трябват минимум 5 буркана със сироп за да имаш добри резултати.
#БГКоноп
psihonavta
Градинар
Градинар
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times

Sofia Cannabis написа: 05 Фев 2021, 18:58
- трябва да изсипеш водата и да я разстелиш в широх съд (тава) и да я оставиш да изсъхне отвън 45-90мин в зависимост от това колко е влажно при теб.
Не я суша, направо топла в бурканите. Първите два пъти даже сложих и по 1-2 лъжички от сока и нямах нито един заразен буркан :(
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

psihonavta написа: 05 Фев 2021, 19:31
Sofia Cannabis написа: 05 Фев 2021, 18:58
Не я суша, направо топла в бурканите. Първите два пъти даже сложих и по 1-2 лъжички от сока и нямах нито един заразен буркан :(
Не се прави така. Ако искаш всички буркани да са успешни трябва да я сушиш. Има снимки в началото на дневника. Специално от бурканите с царевица не съм имал развалени.
Когато условията са подходящи царевицата при мен се развивате много по-бързо (7-10 дни) спрямо тортите с ориз.

От времената които си описал не се развиват нормално дори и тези които са тръгнали.
#БГКоноп
psihonavta
Градинар
Градинар
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times

Ползвам големи буркани и можеби от там идва забавянето (също и температурите са ниски в момента зима е.. не винаги успявам да ги държа над 21-2 градуса). Утре ще направя нови спринцовки. Другото, което ми прави впечатление е, че царевицата при мен за да стане готова (мека) се пуква чат - пат ..иначе остават мек само външния слой а сърцевината се усеща, че е твърда.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

psihonavta написа: 05 Фев 2021, 19:41 Ползвам големи буркани и можеби от там идва забавянето (също и температурите са ниски в момента зима е.. не винаги успявам да ги държа над 21-2 градуса). Утре ще направя нови спринцовки. Другото, което ми прави впечатление е, че царевицата при мен за да стане готова (мека) се пуква чат - пат ..иначе остават мек само външния слой а сърцевината се усеща, че е твърда.
Първият проблем който имаш е че не сушиш чаревицата. След като оправиш това пиши да споделиш какво друго има за оправяне и ще го обсъдим.
#БГКоноп
Stoqnt.0
Градинар
Градинар
Been thanked: 4 times

Здравейте и аз имам подобен проблем като колегата psihonavta заразявам бурканите всичко точно мицела завзема царевицата на около 80 процента и просто спира да се развива предимно долната част на буркана не се развива напълно първо мислех че царевицата е преовлажнени затова за следващите буркани я оставих да изсъхне хубаво и пак така се получи но тези буркани които не бяха на 100 процента мицел просто отделих горната най развита част и ги поставих във кутия и от време на време никне по някоя Гъбка но общо взето слаба работа а
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Stoqnt.0 написа: 10 Фев 2021, 20:36 Здравейте и аз имам подобен проблем като колегата psihonavta заразявам бурканите всичко точно мицела завзема царевицата на около 80 процента и просто спира да се развива предимно долната част на буркана не се развива напълно първо мислех че царевицата е преовлажнени затова за следващите буркани я оставих да изсъхне хубаво и пак така се получи но тези буркани които не бяха на 100 процента мицел просто отделих горната най развита част и ги поставих във кутия и от време на време никне по някоя Гъбка но общо взето слаба работа а
При мен всичко тръгва отдолу нагоре почти винаги или от средата в двете посоки надолу и нагоре.

Какво използваш за обмен на газове и колко е голям буркана/контейнера който използваш?
#БГКоноп
Stoqnt.0
Градинар
Градинар
Been thanked: 4 times

Имам два вида буркани едните са по 250 другите по 500 мл при първия ми опит два от бурканите по 250 мл се развиха напълно но ги съсипах в опита си за monotub просто мухляса кутията с чкч някаква сиво Бяла плесен а за обмен на газове правя една дупка и леко я запълвам с памук пък и капачките не ги затягам плътно незнам дали светлината оказва някакво влияние но един от бурканите който го бях отписал понеже миришеше на вкиснало го оставих в стаята на дневна светлина и той взе че се разви тортата е почти посиняла но разтът по три четири гъбки от които поне успявам да взема малко спори за следващ опит а последните буркани които заразих вече са на около 25 дни от заразяването и са наполовина с мицел не са вкиснали все още и няма следи от замърсяване и незнам какво да ги правя честно казано
Публикувай отговор

Обратно към “Халюциногени / Ентеогени (растения, гъби, кактуси и други психаделици )”