Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Хладилник за първи indoor / purple punch auto 2 бр. мнени, критики и ПОМОЩ !

Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Аз въпреки че ги вдигах лампите и уж имам повече мегдан нагоре пак ми се струва, че леко им позапържват връхчетата моите лампи, едната се намаля да речем, но за другата май нещо такова трябва😁Викам си ба някви 150 вата, аз съм им пускала ХПС 600, вата на 40см хаха,ама май са си силнички и близичко не им понасят.......А винаги като изпитват стрес е хубаво да се понамали осветлението леко и това помага, дори да не е само от това проблема.
Хаха, какво приложение за шлемовете, аз си мислех през маска да прецеждам масло хахаха
Да не се повтарям, но страхотни главуни!!!!! и като имаш пред вид колко са рошави още(не се завирай с лупи още, да ти го спестя засега хаха, от тук се виждат, че имат още доста).
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

renesanz написа: 31 Яну 2021, 15:31 Ето ме отново 4 дни по-късно. Смело мога да твърдя ,че работата с маските върши работа. Сложих даже още една маска ,която прикрепих с две магнитчета ,че не ми се сваляше пак лампата. Третата маска сложих , защото с две маски долавях лека топлинка с ръка над главите.Сега с три маски над главите не усещам топлина на ръката. Искам да попитам трябва ли да се усеща лекичка топлина или не ????????????
Промените ,който долавям са следните:

1. Проблема с петната и избледняването се стопира. Дори листата ,който леко бяха трагнали да бледнеят каточели възвърнаха зеленият си цвят. Разбира се некротиралите петна и участаци си останаха
.
2. Като цяло почна да се усеща доста повече миризма като отворя хладилника , дори и в стаята ,като влезна се долавя леко , което ме притеснява :passg:

3. Главите на едното растение ( другото е поне 2 седмици назад с цъфтежа ) станаха твърди та твърди - сравнение с преди бяха някакви аеро. Вече и пръстите ми лепкат доста повече след докосване на главите.

4. Температурата спадна с поне 2 градуса , а влажноста се вдигна с 10%.

5. Избиха повече трихоми и по листата.

Имам една лупа и ги наблюдавам. Малко ми е неудобно ,защото по-задното растение е по- напред в цъфтежа и засега него го дебна. Долавяма само прозрачни трихоми ,може и млечни да има ,но ми е супер трудно да се ориентирам какви точно са. Немога да си намуша глашата за да погледна хубаво. Лупа и фенерче съм хванал треперим и мъка , но смятам ,че са прозрачни и тук там някой млечен ми се привижда. Смятам ,че имат още доста време до ножа -особено това ,което е по-назад в цъфтежа. Тук искам да задам и един важен въпрос .Кога или по-точно при какво съотношение на трихомите ( прозрачни , млечни, кехлибарени) трябва да почна да ги подкарвам само на вода ,че като завърша тези две седмици на финала да са 50/50 млечни -кехлибарени ???
Органично не трябва да се кара само на вода, прави се само ако искаш. Аз лично не бих правил промиване (flush) ако не използваш минерани торове.

Добре си се ориентирал за 50/50 млечни/кехлибарени. Indoоr по-принцип се бере по-рано заради по-високо съдържание на ТНС и сметка за ток, но ние лично държим външните растения докато не са 50/50 защото дори и по-ниско ТНС имат по-тежко усещане на напушване.

Всяка лампа отделя топлина и е нормално, затова трябва да са на определено разстояние. В твоята ситуация се бориш с проблем, но това което правиш не е препоръчително.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Съгласен съм със Sofia Cannabis, че като е toreno органично не е нужно да се промива (flush), както и ти е дал много добри съветите за брането, но все пак renesanz ако можеш последните 2 седмици ги поливай само с водаза да имаш оптимален вкусов профил. Не е нужно да ги промиваш, а просто ги поливай само с вода, защото и дори органичн ако си прекалявал с някой органична тор може да има остатъчен вкус в крайният продукт.
Растението, като се скъса продължава да зрее въпреки, че е откъснато. Особено ако съхне цяло с все листата и стеблата.

renesanz супер, че главите са станали твърди та твърди :)
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар
Has thanked: 292 times
Been thanked: 359 times

От био биз самите те казват ' и не забравяйте последните две седмици да поливате само с вода за оптимален вкус'. Та аз затова питах. Нямах предвид да им правя флаш - промивка. Ветрушка ме предупреди да не го правя аз не съм и смятал да го правя тогава се иказах неправилно.
София канабис нямам друг избор. Ти ме обнадежди с по-горните си постове, че не е лоша идея, иначе да не е правилно, но в моя случаи нямам друг избор. Вече щеше всичко да е на чипс ако не бяха шлемовете. Сега даже съм с 4 матирани шлема и LUX е на половината от потенциала на лампата. За мен лично това беше единственият изход от ситуацията. За моите условия се препоръчва лед с диоди от 1W. Моите диоди ги водят 10 W.Така е избързах без да се информирам достатъчно - въодушевен от предстоящия първи грол. Като завърша този грол ще монтира и модифицира лампата с един потенциометър. Сега не смея да се занимавам да не погорим нещо, че тогава докато пристигне нова лампа всичко ще се окаже напразно.
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Надявам се да несъм ви досаден с честите си постове - се пак нали е дневник :roll: .
И да не ми се смеете много ейй :D
Пети матиран шлем на лампата :D
Ето и как изглежда постата с 5-ти шлем :oops:
DSC_0576.jpg
DSC_0575.jpg
Може да е за два дни но за мен разликата е видима. Вече не избиват пистили по сантиметър и отгоре , което е и признак за прекалено много светлина ( поне така твърдят в Grow Weed Easy ). Се повече намирисват ,втвърдяват се и избиват трихоми.
Снимал съм този път без светкавица ,че не се рабира много с нея. Долавям чак ,че някои глави и леко лилавеят - нали е пърпъл се пак.
DSC_0580.jpg
DSC_0581.jpg
DSC_0582.jpg
DSC_0584.jpg
DSC_0587.jpg
DSC_0595.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

renesanz написа: 02 Фев 2021, 18:58 Може да е за два дни но за мен разликата е видима. Вече не избиват пистили по сантиметър и отгоре , което е и признак за прекалено много светлина ( поне така твърдят в Grow Weed Easy ). Се повече намирисват ,втвърдяват се и избиват трихоми.
Снимал съм този път без светкавица ,че не се рабира много с нея. Долавям чак ,че някои глави и леко лилавеят - нали е пърпъл се пак.
Ако са на 5 седмици цъфтеж и не избиват нови бели косми може да са много причини и една от тях да е hotspots от лампата/лампите.

Но в твоята ситуация не е това, а наближаването на края на цъфтеж. Беше питал някъде кога да започнеш да поливаш само с вода. Това тук е отговора - след като спре новият растеж на бели косми и започнат да стават кафеви навсякъде може да ги държиш 2 още седмици да узреят добре. Дали ще е на вода само или не ти си прецени.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Колкото по-дълго време само на вода, толкова по-добре за вкуса и не само. В някой случай 2 седмици не са достатъчни, защото зависи от много фактори, включително от това, колко бързо ти съхне саксията, колко и каква храна има в почвата, от растенията, осветлението и т.н. .
Но всеки сам си решава до кога да тори растенията си. Така, че го направи, както го усещаш, че е правилно за теб.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Това е странно, дето са писали в този сайт или поне аз никога не съм го чувала. Но може де, стига да се види какво е обяснението? Мен ми се струва, че когато са дълги и свежи близалата това е хубаво, дори се радвам ако до късно са така......? Могат от друга страна да изсъхнат по много причини, различни от узряване-суша, жега, преторяване, сдух....... Когато се препържват от светлина най горе главата изсветлява,близалата по скоро се сдухват, кафенеят, поне при мен така протича може и някакви други дефекти да възникнат по върховете различни, според други фактори.....Но не и перфектни дълги, свежи близала?! 😆По- скоро по- рошави и свежи остават надолу.
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Здравейте :passj:
Ден 100 :D . Дано поне количеството си заслужава чакането. Иначе си резнах едно главе ,че от месец не бях пушил и вече почнах да се изнервям. Така поне ще си имам за павкане и няма да ме подкарва да избързвам.Това по-задното е по-напред и смятам към края на месеца да го режа само върховете а от доле да оставя да доузреят.Това на преден фон е поне 2-3 седмици назад и някога март :oops: . Аз ли бъркам некъде, ген ли е , от лампа ли е незнам ?? :( Нещо не мога и да ги снимам като хората - когато светне сведкавицата и от това фолио става така -кофти.
Screenshot_20210210-143459.png
Screenshot_20210210-144026.png
Screenshot_20210210-144207.png
Screenshot_20210210-192049.png

Иначе това приложение за луксовете на телефона се оказва доста точно. Когато замерих луксовете под лампата на 10 см. показа 33000 lux . Производителят на лампата дава 32100 lux на 20 см. под лампата ,което ме навежда на мисълта ,че си е горе-долу точно приложението. Когато лампата ми пристигна на едно упътване към нея препоръчваха да се държи между 50 - 70 см. , а също според производителят на това разтояние растенията получават 10200 lux.. В момента с 5 шлема на лампата имам 14000 lux. и изгарянето а листата спря. Замислям се за още един шлем за да се смъкнат луксовете до към 10000 и тогава се едно съм на 50 см. от лампата.
Screenshot_20210209-193454.png
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Значи трябва да я направиш лампата да се намалява(не знаех, че е възможно, нали ще споделиш как) или да видиш какви други намалящи се модели ще паснат при теб. Хаха егати аутотата! Ама са дашни изглежда!
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”